Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w nocy spadl mi komputer

3rd Master hard drive error I czo teraz

Polecane posty

:c Czo ja biedny teraz.... Pisze z tableta tutaj niewiele moge. Nie stac mnie teraz na naprawe. Nie wspomne o komputerze , a rat juz mam zbyt wiele. Pomocy! Jak zla jest ta informacja ;c

podniose moze ktos pomoze;c

Tylko wiesz, zdalnie tu się nie da pomóc. Można uruchomić z płyty Gparted i sprawdzić czy widzi dysk, ale po pierwsze trzeba ten program ściągnąć i nagrać, a na tablecie tego się nie zrobi, po drugie trzeba jeszcze wiedzieć jak to zrobić, a to cięzko wytłumaczyć na forum.

daeriosie dziekuje. prosze wytlumCZ MI jaki dysk? ile to kosztuje ? a cozinformajami zawartymi na startym dysku ? mam tam wazne pliki. One przepadna ? prposze o dalszapomoc ;c

Dysk twardy. Rozumiem że masz laptopa tak? Można spróbować rozkręcić go sprawdzić czy kable się nie poluzowały. Ale w dobie standardu SATA to mało prawdopodobne. Dane można spróbować odzyskać, ale trzeba mieć do tego odpowiednie oprogramowanie no i działający komputer do którego ten dysk można podpiąć. Dane na dysku magnetycznym tak łatwo nie przepadają

nie laptopa ;c notebook mi spadl. on nie ma nawet stacji dyskow.notoebook hp. sluzylmi w szkole , hobby oraz giercowaniu w tanie gry przegladarkowe. teraznie mam ni c.egzaminy za miesiac. prace kontrolne szlag trafil.CV wszytko.. czo teraz ;c

Laptop i notebook to to samo. Masz na myśli pewnie netbooka. Stacji dyskietek to teraz już praktycznie żaden komputer nie ma. Ale jeżeli to netbook to nie ma zapewne też ani czytnika optycznego czy to CD czy DVD. Bez pomocy z zewnątrz tego się nie zrobi

dziekuje za odpowiedzi.wytlumacz mi tylkoco masz na myskli pomoc z zewnatrz ? I comi sie bardzuiej oplaci. kupic dysk rwardty czy dac komputer do jakiegos fachowca. Nie teraz. terazmnie nie stac ale w przyszlosci. informacje zawarte na nim msue odzyskac.

Kupisz dysk, ale czy sama go wymienisz? Poza tym nie jest powiedziane że to na 100% padł dysk. No i jak zamontujesz nowy dysk to bez drugiego komputera nie odzyskasz danych z tego pierwszego. Tu po prostu potrzeba drugiego komputera na którym będzie można sprawdzić dysk. Nie masz żadnego kolegi komputerowca?

dzikekuje daerios. Teraz juz wiem jak powaazny jest moj problem i z jakim nakladem finansowym bede musial [ on ] mu sprostac. Dzis mnie nies stac. Nie mam obecnie pracy i dopiero na lipiec chcialbym wyjechac do angli. mam spore dlugi, teraz dochodzi zakup komputera i pom,oc fachowca. musze jakos sobie rAdzic a nauczke dostalem dobra. Dziekuje jescze raz. Bardzo mi pomogles. otworzyles mi oczy i teraz wiem na ja wilekim Gownie stoje ;c

Gość ayris
Dane z dysku możesz odzyskać z pomocą tej firmy http://centrumodzyskiwaniadanych.pl/serwis/ więc nie jest powiedziane że potrzebujesz drugiego komputera. Wymiana dysku nie jest tania ale jak odłożysz kasę to syzbko go kupisz. Ja mam zepsuty dysk w stacjonarnym od 6 lat i do dzisiaj z tym nic nie zrobiłam. Nie chcę go wymieniać ale coraz częściej myśle nad odzyskaniem danych z niego.