Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamadzi22

Rozwój niemowlaka

Polecane posty

Gość mamamadzi22

Cześć mamy :) mam miesięczną córeczkę i zastanawiam się czy inne miesięczne niemowlaki też są na takim etapie rozwoju :) Madzia śmieje się przez sen, dzisiaj nawet uśmiechnęła się świadomie :) zaczyna skupiać wzrok w jednym pukncie, czasami słucha jak się do niej mówi patrząc prosto w twarz :) podnosi i trzyma przez chwilę sama główkę, potrafi obrócić główkę w drugą stronę leżąc na brzuszku, potrafi dźwignąć się na rękach..a jak wasze miesięczne dzidziusie?

Gość mamamadzi22
up

Gość mamamadzi22
co tutaj taka cisza dzisiaj??

Gość mia ta cara
moj jeszcze do tego obracal sie z brzuszka na plecki i reszta tak samo

Gość gość
hasło "mama madzi" trochę się źle kojarzy :)

Gość mamamadzi22
To, że nazwałam tak swoją córeczkę nie znaczy, że jestem jakąś morderczynia

Gość gość
magda to okropne imię- nikt nie odpisuje bo i temat głupi. pa

Gość gość
A po co ci taka wiedza, co robią inne miesięczne niemowlaki? W książeczkach zdrowia jest tabelka rozwoju, to sobie sprawdź, czy Twoje dziecko rozwija się ok i tyle. Zapewne chciałaś usłyszeć, że jest ponadprzeciętnie rozwinięte...? Nie wiem, niby sporo robi, ale za 4 m-ce może się okazać, że jego rówieśnik dużo go wyprzedza. więc jaki jest sens?

Gość gość
moja urodziła się wczesniakiem, od razu trzymała głowę, po miesiącu gaworzyła, a po dwóch raczkowała. teraz ma 2 lata i puszczam ją wcześniej do szkoły bo taka inteligentna :o

akurat wymieniłaś takie rzeczy, które twój i inne niemowlaki POWINNY robić w tym wieku.

Gość gość
Nie kochana, nie masz racji. Do 3 m-ca dziecko POWINNO trzymać sztywno główkę leżąc na brzuchu. A na rączkach podnosić się powinno jakoś w 5 m-cu. Ale tak, czy inaczej, to że dziecko robi to co robi nie znaczy, że zawsze tak będzie:)

16:01 pisałaś do mnie? Jeżeli tak, to zwróć uwagę, że autorka napisała: podnosi i trzyma przez chwilę sama główkę, potrafi obrócić główkę w drugą stronę leżąc na brzuszku. Nie, że trzyma sztywno główkę, czy podnosi się na rączkach.