Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boję się latać ale muszę

Kupowaliście bilety Wizz air przez Internet?

Polecane posty

Jak to się dokładnie robi? Płaci się przelewem całość od razu? Jak wygląda odprawa online?

Gość gość
Hmm..nie wiem czy jest opcja przelewu, bo ja zawsze place karta. Odprawa online to tylko wypelnienie krotkiego formularza potwierdzajac twoje dane i numer paszportu

Gość gość
jest opcja przelewu, wszystko jest napisane, wystarczy przeczytać

Aha, dzięki, czyli płacisz na miejscu kartą i przez neta tylko rezerwujesz? A ta odprawa online jest darmowa i nie ma w tym żadnych haczyków?

A co jak będę miała za duży bagaż? Będę musiała po prostu za niego dopłacić?

Gość gość
robisz krok po kroku jak w instrukcji, jesli masz bagaz- placisz wg instrukcji. Wysylaja ci najpierw rezerwacje a potem bilet, Odprawa on line dziala bez problemu Caly czas robisz wszystko, co masz napisane, tylko sie nie pomyl w godzinach ( mnie sie to kiedys zdarzyło), sparwdzaj dokladnie jak klikas.

Gość gość
placisz przelewe, bo inaczej nie wysla ci biletu

Gość gość
gdzie ty sie uchowalas, ze nie umiesz kupic biletu przez neta? Bagaz musi miec dokladnie takie wymiary jak w regulaminie, bo bedziesz slono placic jak walizka nie zmiesci sie w stojaku. Duzy podreczny jest platny

A jeśli wezmę mały bagaż podręczny to za niego nie płacę, ale mogę mieć do tego swoją torebeczkę? Zwykłą damską z portfelem, komórką, itp.? czyli mały bagaż podręczny + torebka?

Gość gość
wszystko musi sie zmiescic w malym podrecznym, dodatkowo mozna miec jedynie ksiazke i telefon

Kupowałam przez neta bilety, ale bardziej na busy, rejsy itp. samolotów unikałam jak ognia, a teraz muszę wylecieć szybko ...

Czyli wszystko musi być w podręcznym? Nawet małej torebki z najwaniejszymi rzeczami nie będę mogła wziąć?

Gość gość
wez sobie duzy podreczny, bo ten maly to jakis zart, moja kolezanka musiala raz zaplacic 70 euro, bo walizka przekraczala wymiar o pol centymetra

Gość gość
Placac karta placisz od razu po wypelnieniu formularza i dostajesz mailem potwierdzenie. Bagaz NIE musi miec DOKLADNIE takich wymiarow, jak te podane na stronie, moze byc mniejszy, ale jesli przekroczy dozwolona wage, bedziesz musiala sporo doplacic. Jesli chodzi o bagaz podreczny, to sa dwie opcje - za darmo mozesz wniesc mala torebke, zazwyczaj taka na ramie, jesli bagaz jest wiekszy (wymiary podane na stronie) to jest za niego oplata i mozna w nim zabrac zdaje sie do 10 kg.

Ok, chyba masz rację z tym bagażem, wezmę duży podręczny, nie chcę później cyrków na lotnisku...

Ja lecę tylko na jakieś 24 godziny więc nie muszę zabierać połowy szafy, ale ten mały bagaż podręczny chyba mi i tak nie wystarczy...

Gość gość
nie wprowadzaj dziewczyny w blad, bo lecac Wizzairem nie mozna miec dodatkowej malej torebki, wszystko musi sie zmiescic w torbie

A muszę od razu teraz przy kupowaniu biletu opłacić całość? Czy mogę jutro rano zrobić przelew?

Gość gość
masz na oplacenie przelewu 24h

O super dzięki!

A na bilecie wszystko będzie napisane gdzie mam pójść i co robić? Ja naprawdę nie mam o tym pojęcia, tylko się zbłaźnię...

Gość gość
nie, nic nie bedzie napisane. Jak wybierasz odprawe online, to oczywiscie musisz sobie karty pokladowe wydrukowac (na wylot i powrot). Z jakiego miasta lecisz?

Gość gość
Nie wprowadzam nikogo w blad! Tak, jak pisalam trzeba wybrac czy chce sie miec wiekszy bagaz podreczny, za ktory trzeba zaplacic, czy mniejszy, ktorym praktycznie moze byc tylko mala torebka, nic wiekszego, za co nie trzeba placic. Wybierajac opcje wiekszego bagazu podrecznego mozna do niego wlozyc mniejsza torebke, ktora po wyladowaniu mozna wyjac i zalozyc.

Z Gdańska

Ale chcą żebym od razu zapłaciła... to mogę się wylogować i zapłacić jutro rano?

Gość gość
Dla mnie najwygodniejszy jest platnosc karta, podajesz tylko numer karty (wszystko pisza w instrukcji). Wizxarem mozesz zabrac bagaz wielkosci normalnego plecaka (takiego szkolnego, nie na biwak). Jesli chodzi o wage, mi nigdy nie wazyli, musial sie tylko zmiescic do takiej skrzynki. Nikr Cie nie pokieruje, ale tak najpierw bramka gdzie dajesz bilet i dowod, pozniej wlasnie tasma z bagazami (do tej pory obojetnie w ktora pojdziesz) pozniej wchodzisz na taka hale i tam masz tablice dokad lot i numer bramki do ktorej masz sie udac do ostatecznej odprawy. I juz wtedy jedziesz autobusem do samolotu i znow sprawdzaja bilety i siadasz na miejsca.

Ale bilet i wszystko prześlą mi na maila?

Gość gość
Nie wiem co jesli bedziesz czekac z przelewem, gdy placisz karta (musisz wpisac numer karty i cos jeszcze, nie pamietam nazwy tego, ale jest pokazane na obrazku, ktore to cyferki) i w ciaguchyba 24 h wysylaja bilet, nie pamietan mozliwe ze krocej

Ale ja będę mogła zapłacić kartą dopiero jutro rano, to mogę tak zrobić? Nie będzie żadnych problemów?

Bo ogólnie teraz zrobiłam rezerwację, ale mój lot jest na dniach i nie mogę zrobić przelewu, muszę to opłacić kartą, to nie będzie problemu jak to opłacę jutro rano?