Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ogarniam ehh

wyjasnicie mi jak to dziala? bo moj umysl tego nie 'ogarnia.

Polecane posty

Gość nie ogarniam ehh

witam otoz jestem bardzo ciekawa , czemu podczas 7 dniowej przerwy jak sie bierze pigulki antykoncepcyjne jest sie zabezpieczonym? co powoduje ta ochrone w tej 7 dniowej przerwie , przeciez w tym czasie sie tabletek nie bierze wiec z jakiej racji jest ochrona , w kazdej ulotce pisze ze jest sie bezpieczny. w tej przerwie ale nie jest wyjasnione jak to dziala ,

Gość nie ogarniam ehh
nikt nie wie ? jak to dziala? ;(

Gość gość
Ja wiem tylko, że na 100% dostaniesz raka. :classic_cool:

Gość hehe32123
biorąc tabletki przestawiasz sie na ' sztuczny" cykl, gdzi ehormony sa na tym samym poziomie przez CAŁY cykl, a nie tak,że jak normalnie, raz rosnie ci estrogen, raz progesteron itp. przerwa po prostu powoduje, że masz tzw krwawienie z odstawienia i nie możesz zajśc w ciązę ALE jeśli pominiesz choc 1 tabletke, prawdopodobieństwo zajscia jet wyzsze, niz gdybyś NIE BRAŁA tabletek DLATEGO zalecają wtedy stosowac dodatkowa antykoncepcję

Gość gość
najprościej to jest tak jak z pijanym. już nie pije bo usnął ale dalej jest nawalony przez dobę.

Gość gość
Moim zdaniem (niestety nie znalazłam nigdzie potwierdzenia tej opini), dawki hormonów w tabletkach są tak dobrane, aby podczas tej 7-dniowej przerwy utrzymać jajniki w uśpieniu. Tak kiedyś powiedział mi doktor: "Proszę nie robić przerwy dłuższej niż 7 dni, bo może pani doprowadzić do tego, że jajnik się "obudzi" i zacznie produkować jajeczka.

Gość nie ogarniam ehh
dzieki za rade tak naprawde to moj chlop nie wie czy moze korzystac czy nie w tej 7 dniowej przerwie , i potrzebowal wyjasnienia:-) :-) bo martwil sie i nie wiedzial jakim cudem jestem w 7 dniowej przerwie tez zabezpieczona tak ze dzieki ;D

Gość nie ogarniam ehh
dziekuje , ja tabletki biore regularnie o zadnej nie zapomnialam :) tak ze potrzebowalam tylko informacji jak to dziala podczas 7 dniowej przerwy :-) :-) :-)

Gość gość
Jesteś zabezpieczona na pewno. No chyba, ze stanie się coś takiego, że będziecie się kochać podczas tej przerwy, a po jej zakonczeniu nie zaczniesz nowego opakowania tabletek: wtedy jest jakaś (mała, ale jednak) możliwość, że plemniki przeżyją wewnątrz Ciebie, jajnik obudzi się i wyprodukuje jajeczko, no i może dojść do zapłodnienia. Jeżeli jednak weźmiesz tabletkę 8. dnia i będziesz normalnie kontynuować branie tabletek to nie ma się czym martwić

Gość nie ogarniam ehh
dobrze dziekuje za odpowiedzi:-)