Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gruszkaa30

AWANTURA PRZY KASIE PIERWSZEŃSTWA! Czy postąpiłam właściwie?

Polecane posty

Gość ex_debill_konkubina
może nie analizuj kto tu pisze, tylko się zastanów nad swoim zachowaniem skoro ileś osób ci mówi, że nie bardzo się zachowałaś...

Gość gość
zlikwidować płatne l4 w ciąży albo płacić 50% i okaże się nagle że żadna ciąża zagrożona nie jest!

Gość gość
Daj mi ten wątek bo nie uwierzę, że kobiety z tego forum poparły ciężarną w takiej sytuacji. NIGDY. I W większości.

Gość gość
dobrze zrobiłaś

Gość Helenka L
Kasa pierwszeństwa to nie tylko kobieta w ciązy, ale to także kobieta z małymi dziećmi, a 2- latka z pewnością do tej kategorii się zalicza. Skoro kobieta sama się nie domysliła, żeby Cię przepuścić, to trudna- trzeba się wepchać i tyle. Dobrze zrobiłaś. Ja zawsze ustepowałam osobom starszym miejsca w tramwaju, autobusie itp., przepuszczałam kobiety w ciąży w kolejkach. Teraz sama jestem Mamą i czasami jak zdarza mi się jechac tramwajem (bardzo rzadko, bo zazwyczaj jeżdzę samochodem, ale czasami zdarza się jechac innym środkiem komunikacji), to podchodze do kogoś (oprócz osób starszych i kobiet w ciązy) i mówię, żeby ustapili mi miejsca. Nie pytam ich czy mi ustapią, tylko proszę żeby to zrobili, bo mam takie prawo. Tramwaje całe wyoklejane naklejkami o uprzejmoście, a nikt sie nie kwapi, więc robię to sama. I mam gdzieś co ktoś mysli. Ja swoje już wystałam.

Gość gość
A czy plecy bolą tylko ciężarne? Czy nogi bolą tylko ciężarne? czy hemoroidy mają tylko ciężarne? Czy w tym kraju tylko ciężarne cierpią straszne męki? Czy ciąża zwalnia z kultury??? Czy ciąża daje wam prawo do chamstwa. Nawet jak nie chciało się czekać 3 minuty to istnieje coś takiego jak kultura dorosłego człowieka. Podchodzę i pytam, grzecznie proszę czy komunikuję a nie wpycham się jak ostatni cham nikt w momencie wykładania zakupów nie patrzy dokoła czy gdzieś nie czai się ciężarna z dziećmi. Ludzie trochę kultury bo ten kraj to same chamy. "Nie pytam ich czy mi ustapią, tylko proszę żeby to zrobili, bo mam takie prawo. " Owszem masz prawo, ale musisz się liczyć z tym że ktoś ci odmówi jeśli się xle czuje itp. wtedy on tez ma prawo. Naklejki w Pl to powinny być ale takie: - STOP CHAMSTWU, dotyczy WSZYSTKICH nawet kobiet w ciąży, starszych pań itp.

Gość gość
Aha, był taki temat, ze babeczki stąd poparły ciężarna damulkę która weszła w kolejkę matce z dwuletnim chorym dzieckiem na terenie laboratorium. I miałaś nadzieję, ze jak ty napiszesz nawet ze zastrzeliłaś kałasznikowem starszą panią, która cię nie przepuściła w kasie w ciąży to cie pogłaskają po główce?:P

Gość gość
dobrze zrobiłas, ja juz 8 miesiac ciązy i nikt nigdy mnie nie przepuścił, co za ludzie w tym kraju udają że nie widzą, w końcu muszę chodzić na badania do apteki do lekarza, do sklepu tez i cooooo ledwo chodzę, oddychać nie mogę bo mam wysoko brzuch a nikogo to nie interesuje, nikogo

Gość ex_debill_konkubina
a ty niemową jesteś?

Gość gość
popieram Cie, choć mam nadz ze powiedzialas jej w końcu ze jesteś w ciąży. nie przejmuj się chamskiki komentarzami. Jakby przede mna tak babka się wcisnela z 2ka małych dzieci i wozkiem do tego w ciąży,sama bym przeprosila.

Gość gość
Powiedziałam,przepraszam,ale to kasa pierszeństwa,a ta kobieta na to: " A pierwszo słysze! a Pani to przepraszam to inwalida czy co?!" Mowie,ze jestem w ciazy,ona na to ze nie widac*****ewnie udaje,no i sie zaczelo... W sumie nie jestem z siebie dumna,mona powiedzec,ze obie bylysmy siebie warte :-P

Gość Gruszkaa30
ten gosc to ja, cos mi nicka skasowalo

Gość gość
A myślisz ze kogoś interesują moje problemy zdrowotne? Ciebie interesują? Chcecie zainteresowania a same jakoś sie nie potraficie odwdzięczyć tym samym.

Gość gość
A za co chciałaś ty tą babke z 2 dzieci przepraszać? Może na kolana co? Autorko weź nie bij sobie jako gość pochlebnych komentarzy. Twoje przepraszam było śmieszne, tak się kulturalni ludzie nie zachowują wiec czemu oczekiwałaś kultury od osoby, której się wryłaś?

Gość Gruszkaa30
ale z drugiej strony po co te uprzywilejowane kasy,skoro ciężarna powinna grzecznie stać i czekać na swoja kolej. W swoim życiu w ciązy już się trochę nachodziłam i jeszcze sie nie spotkalam zeby ktos mnie np.wywolal mnie z kolejki Raczej trzeba upominac sie o swoje a nawet walczyc :-P

Gość gość
Powiem tak: nie zachowałaś się ładnie wpychając przed tą kobietę, ale z drugiej strony, sądząc po jej reakcji i krzykach, to pewnie jakbyś poprosiła to i tak by Cię nie chciała przepuścić. Na przyszłość proponuję w takich przypadkach grzecznie, acz stanowczo powiedzieć, że to kasa pierwszeństwa i ustawić się pierwszą. Pytać nie ma co, bo pytanie daje możliwość, że ktoś nam odmówi. A kasy pierwszeństwa są po to by z nich można skorzystać. A co do ustępowania: niestety fakt jest taki, że zwyczaju ustępowania nie ma. Chyba każda z nas miała okazję tego doświadczyć.

Gość gość
dobrze zrobiłaś mogło pr***no stanąć do zwykłej kasy. Ja nie staję do kas dla uprzywilejowanych, bo do zwykłej kasy nie ma poza kolejnością. A jak zaryzykuję to się nie awanturuję i tyle. Autorka miała rację! Gratulacje, że będziesz mieć trzecie dziecko!

Gość gość
aaa doczytałam dalej. Skoro powiedziałaś tej babce coś w stylu "Przepraszam, ale to kasa pierwszeństwa" to moim zdaniem powinna Ci bez dyskusji ustąpić.

Gość ex_debill_konkubina
teraz to już jedzie trolem na całego

Gość Gruszkaa30
dzieki za gratulacje:) trolem nie jestem,po prostu przedstawiłam swoja dzisiejsza historię sprzed kilku godzin. popczulam sie trochę nieswoja po tej sytuacji i dlatego napisałam. Przeprosilam tę kobietę,powiedziaąm ze to kasa pierwszenstwa i jestem w ciazy,jednak wepchnelam sie przed nia.

Gość gość
"muszę chodzić na badania do apteki do lekarza, do sklepu tez i cooooo ledwo chodzę, oddychać nie mogę bo mam wysoko brzuch a nikogo to nie interesuje, nikogo" :D A powiedz mi, z jakiej racji obcych ludzi ma obchodzic twoje samopoczucie? Czy ciebie martwia moje problemy z kregoslupem? :P ... "po co te uprzywilejowane kasy,skoro ciężarna powinna grzecznie stać i czekać na swoja kolej." :D Wylazi z ciebie brak znajomosci zasad kultury. Nie ma owa ciezarna "grzecznie stac" tylko ma grzecznie poprosic, wyjasnic, ze zle sie czuje i tyle. Zamiast sie wpychac w kolejke (w ciazy zagrozonej masz sile na wpychania sie w kolejki i na pyskowki. No, no... :classic_cool: ) nalezy otworzyc gebe i grzecznie pwoiedzic co i jak. ... "Raczej trzeba upominac sie o swoje a nawet walczyc" :D Walczyc? W zagrozonej ciazy? Z jakiego srodowiska ty w ogole pochodzisz? Jeszcze raz - czlowiek kulturalny mowi, komunikuje sie z otoczniem za pomoca mowy - nie wrzeszczy tylko grzecznie mowi! Szkoda, ze matka cie nie wychowala bo jak widac i ty fundujesz spleczenstwu juz trzeciego chama :O

Gość Gruszkaa30
w calym markecie bylo mnostwo ludzi i kolejki przy kasach. ta byla prawie pusta,obslugiwany byl jeden czlowiek,wtedy nadjechala ta kobieta i zaczela wykladac towar.

Gość Gruszkaa30
mam prosic i pytac czy mi ustapia w kasie pierszenstwa??!!

Gość gość
Dlaczego kasy pierwszeństwa to pic na wodę? Bo Polska to kra chamów. Sama jesteś jednym z nich czemu więc dziwisz się że inni są tacy sami? Tobie wolno a innym nie? Zacznijmy zmiany od siebie a potem patrzmy na innych.

Gość gość
Tak robią cywilizowani ludzie. Nizino społeczna.

Gość gość
Sluchaj, ja w ciazy nie jestem, a niejednokrotnie zle sie czuje-mam straszne mety w oczach, rozblyski, nie sluzy mi sztuczne swiatlo, czesto mi slabo a jakos nie pcham sie w kolejkach ! Co to kogo obchodzi, jak ja sie czuje? Masa ludzi sie zle czuje i nie robia z tego halo. Co to kogo obchodzi, ze jestes sama, z dwojka dieci nie potrafiacych sie pewnie zachowac w sklepie (sorry, ale "zywego" 5-latka tez obowiazuje jakas kultura i wychowanie) i w ciazy. kazdemu gdzies sie spieszy, kazdy ma jakies problemy !

Gość Gruszkaa30
"walczyc" bylo uzyte z przymruzeniem oka,nie mialam na mysli walki na pięści... Z ciekawosci przejrze regulamin tych kas. Wyrzuty sumienia mialam bezposrednio po wydarzeniu,teraz coraz mniej. Czytając niektore wypowiedzi,widzę dziwne podejscie,że ciężąrna powinna Was grzecznie prosić o swoje prawa a Wy łaskawie wyrazicie swoją aprobatę lub nie...

Gość Gruszkaa30
Ale to była kasa dla kobiet w ciąży i inwalidów!!! Więc ja mam ustępować innym,bo mają mroczki przed oczami..?!

Gość gość
A ciaza to choroba? Obcy ci nie wcisneli dziecka w brzuch. Natrzaskalas sobie dzieciakow, nie potrafisz nad nimi zapanowac-co to mnie obchodzi? zwlaszcza, ze babka podeszla pierwsza do kasy i juz wykladala towar, wiec co ci szkodzilo poczekac te moze 3 minuty?

Gość Gruszkaa30
Jak pisałam wyżej, kobietę z dzieckiem,której w laboratorium wepchnęła się w kolejkę kobieta w ciąży też tu wszyscy obsmarowali ... Nasuwa mi się wniosek - naskoczyć na każdego kto zakłada temat :-/