Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia0024

Moje dziecko jest WYJĄTKOWE czy Wasze też takie są ?

Polecane posty

Gość mamusia0024

I nie chodzi mi tutaj o wyjątkowość psychiczną, bo na pewno każda mama uważa swoje dziecko na niepowtarzalne, jedyne, cudowne itp. to oczywiste :) Chodzi mi o to, że moje dziecko ma obecnie 8 miesięcy - od 1 miesiąca życia przesypia całą noc - nigdy nie miała kolki - nigdy nie ulewała - w zasadzie to ona nie płacze, ciągle się tylko śmieje - sama zasypia w łóżeczku A ja dzięki temu jestem spokojną, wypoczętą mamą, mam dużo sił na co dzień, ochotę do zabawy :) Bardzo współczuję mamom, które muszą całą noc siedzieć z dzieckiem bo płacze, bo ma kolkę.. w dzień płacze i trzeba nosić, w nocy nie zaśnie samo... naprawdę takie sytuacje chyba Was wyczerpują totalnie? A czy jest tu jakaś mama, która podobnie jak ja od urodzenia nie ma żadnych problemów z dzidziusiem ?

Gość gość
no to wobec tego twoje dziecko nie może być WYJĄTKOWE bo znam wiele takich maluchów bezproblemowych

Gość gość
moje dziecko też tak miało . Nie płakało , nie było noszone , przesypiało wszystkie noce praktycznie od urodzenia . Teraz córcia ma 17 lat , i tak daje popalic , że nie wiem ;-) . Żartuję oczywiście , fajna dziewuszka z niej , a Tobie autorko gratuluję tak spokojnego dzidziusia :-D

Gość gość
Ja uważam, że takie dzieci są wyjątkowe- bo jednak częściej się słyszy o wyczerpanych płaczem dziecka matkach, które już fizycznie i psychicznie mają dość. Chciałabym poznać mamy, mające tak spokojne dziecko jakie mam ja :) Chciałabym posłuchać jakie mają rady, co robią na co dzień same lub z dzieckiem, czy są szczęśliwe itp :)

Gość ex_debill_konkubina
(facepalm) moje dzieci takie były - może poza tym przesypianiem nocy, bo to później przyszło, ale nie uważałam, że jest w tym coś wyjątkowego

nie miały kolek, nie przechodziły bolesnego ząbkowania,noce spokojne, ale intelektualnie i rozwojowo są na takim samym poziomie jak ich rówieśnicy ,bez odstęp w żadną stronę .

Gość olga ola oleńka k
mój też jest "bezproblemowy". Wszystkie noce przespane, bez noszenia i bujania, niewiele choruje, spokojny, bez humorów i złości, szybko odzwyczaił się od smoczka i butelki...itd itd można by długo wymieniać. Powoli myślimy o drugim i przyznam się szczerze boję się bardzo bo jak dotąd mam same dobre doświadczenia ale jak widzę inne dzieci i matki to mam ciarki.

Gość gość
Żadne wyjątkowe a raczej całkiem przeciętne. Wyjątkowe by było gdyby robiło coś ponadprzeciętnego. Moje tez było grzeczne, każdemu życzę takiego dziecka. Od 2 miesiąca przesypiala 9godzin w nocy, zero kolek, zero bolesnego ząbkowania, bez chorób i innych problemów. Spało w dzień 3 razy po godzinie wiec full wolnego czasu. Jaka to wyjątkowość?