Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do osób po kierunku przyrodniczym

Polecane posty

Gość gość
sory ale jak dla mnie te dzialalnosci z dotacjami od unii sa G warte i to pakty z diablem. owszem wala kupe kasy ale potem jak cos nie pojdzie to trzeba utrzymac dzialalnosc jakis czas nawet jak nie ma zyskow. co do stazu - czyli inaczej chodzenie i proszenie sie jak swinia czy ktos laskawie mnie przyjmie, mam mu dac wniosek z PUPu aby oni do nich wystosowali ze chca stazyste i jeszcze dla osob do 25 roku zycia daja jakis plan co mam wypisywac jak szukalam pracy (przedstawic 4 pracodawcow - forma kontaktu plus rezultat) !!!! Po poszukiwaniach pracy w Polsce chyba niestety znowu czeka mnie powrot do Irlandii...

Gość gość
To nie nasz kraj robi problem. Myślicie, że za granicą jest łatwiej ? Myślicie że jak tam ktoś skończy studia to od razu pracodawcy walą do niego drzwiami i oknami ? Chyba nie ogladaliście amerykanskich filmów. Tam jak ktoś dostanie pracę w wyuczonym zawodzie to płacze ze szczęścia. Rozwiązanie jest proste. Szukać, szukać i jeszcze raz szukać.

Gość gość
i szukac jeszcze ile lat? Oczywiscie ze nie jest lawtiej za granica znalezc prace w zawodzie ale to jesli ktos byl to wie ze jest to inny wymiar niz zycie w Polsce. Pojdziesz do Biedronki i widzisz jak panie na kasie sie zmieniaja co pare miesiecy a w marketach na wyspach siedza te same po pare lat. Wniosek? NORMALNA atmosfera pracy i normalne zarobki - jest ciezko ale warto bo z takiej wyplaty cie stac na oplaty i jeszcze ci zostaje wiele na przyjemnosci.

Gość gość
Szukać można całe życie, jeśli twój fach jest twoim zamiłowaniem. Tak czy inaczej trzeba nauczyć się uczyć non stop i czerpać z tego przyjemność. Trzeba otworzyć głowę, oczy i uszy. Im więcej potrafisz tym lepiej. Ja w swoim wyuczonym zawodzie robię od czasu do czasu a bywałem już grafikiem, robotnikiem, elektrykiem, elektronikiem, kierowcą, handlowcem, programistą i ... Nie pamiętam już co :D Nie mogłem zostać astronautą i to jest najbardziej przygnębiające :O No cóż może w następnym życiu :D

Gość gość
28.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość To nie nasz kraj robi problem. Myślicie, że za granicą jest łatwiej ? Myślicie że jak tam ktoś skończy studia to od razu pracodawcy walą do niego drzwiami i oknami ? Chyba nie ogladaliście amerykanskich filmów. Tam jak ktoś dostanie pracę w wyuczonym zawodzie to płacze ze szczęścia. Rozwiązanie jest proste. Szukać, szukać i jeszcze raz szukać ______________________________________________________________ Bez obrazy ale daj spokuj z Amerykańskimi filmami. Chyba tylko tych za dużo leci w PL telewizji tak jakby poza US żadne inne kraje nie istniały. To tylko pomysł i może mnie ktoś kamieniami obrzucić ale.... jeśli ktoś zna nieźle Angielski to mope by tak spróbować stażu w innych krajach? Mój kolega poleciał na 2 lata do Portugalii na szkolnictwo. Drugi do Costa Rica i już tam pozostał. Boliwia jest ostatnio popularna. Ja rozumiem że dla niektórych to zabrzmi jak kosmos, ale.... może warto powertować na Internecie jakieś inne miejsca? Nie mieszkam w PL i nie chcę wyjść na idiotkę, ale ludzie pracujący tutaj, niczym nie różnią się od was. Obcy kraj to obcy kraj bez względu czy Europejski, Australijski czy obydwóch Ameryk po drugiej stronie globu. Jak się utrzymać? Z tego co ja wiem to należy postarać się o miejsce które przyjmie taką osobę jako osobę zamienną. Np student poprzebywa w PL (na Uniwersytecie ) a później odwdzięcza się tym samym . Kurde, nie chcę gmatwać ale po Ang to się nazywa student exchange program. Wiem jedynie że np Uniwersytet Jagielloński ma taki program o różnych profilach Nie znam wszystkich szkół w PL, ale może warto sprawdzić czy inne nie oferują takich zamian? To tylko pomysł, więc nie złośćcie się na mnie.

Gość gość
No i z ust mi to wyjęło ( piszę bezosobowo bo nie wiem czy jesteś kobietą, mężczyzną czy kosmitami ) Piszesz daj spokój za amerykańskimi filmami a zaraz mi przytakujesz. Nie cierpię rozmawiać z ******** ( głosem Klakiera )

Gość gość
Kobietą. Nie rozumiem w czym Ci przytakuję?

Gość gość
Najpierw piszesz, że amerykańskie filmy przedstawiające zmagania z rynkiem pracy są be a potem piszesz to samo, że trzeba szukać to tu i tam i... Zapewne nie uczono cię logiki w szkole.

Gość gość
"Najpierw piszesz, że amerykańskie filmy przedstawiające zmagania z rynkiem pracy są be a potem piszesz to samo, że trzeba szukać to tu i tam i... Zapewne nie uczono cię logiki w szkole. " heheh dokladnie nic dodac nic ujac ;) a moze niektorzy chca zostac w Polsce (tak wiem szok i absrud) i nie wyobrazaja sobie opuscic rodzinnego kraju i chca byc tu gdzie maja bliskich bo to jest ich miejsce?

Gość gość
Ech, ta zjadliwość. Podałaś przykład USA, a ja podałam przykłady innych państw, a nie tylko (tylko tak jak Ty, "szukać, szukać, szukać"). To TY napisałaś że Stany są bleeee, ja napisałam że nie tylko na Stanach świat się kończy. Podałam pomysł na staż/przyuczenie się a nie, że ktoś koniecznie musi opuścić PL na wieki wieków?! Ło matko....Szkoda słów i mojego czasu. Brak zrozumienia. Pozdrawiam i mimo wszystko, życzę szczęścia.

Gość gość
mnie jedyne co zostalo z tego kierunku to milosc do ekologii;)) i zakupy w www.ekobiuro24.pl ;) a pracuje w zupelnie innej branzy