Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotana222

wniosek o urlop macierzyński

Polecane posty

Gość zaklopotana222

Hej, Nie wiecie gdzie moge znalezc wzniosek do pracodawcy o urlop macierzynski ?? kurcze nie moge tego znalezc, a jest mi bardzo potrzebny na dzis ;/

Gość gość
Hej, jak zwykle na poważny temat nikt ci nie odpowoe więc ja to zrobię. Ja pisałam w styczniu na rok macierzyńskiego i tez nie umialam nigdzie tego znalezc więc napisałam sama, z tego co pamiętam to wyglądało to tak: W związku z urodzeniem się mojego dziecka (tu imię i nazwisko) dnia tego i tego, wnoszę o udzielenie mi 26 tyg macierzyńskiego poczynając od wyżej wymienionej daty. Jednocześnie wnoszę o udzielenie mi 26 tyg urlopu rodzicielskiego bezpośrednio po urlopie macierzyńskim . Informuję, że przez cały ten okres bede pobierać 80& pensji. w zalacznikach: oswiadczenie meza, zaswiadczenie lekarskie akt urodzenia dziecka i informacja ze szpitala, do gory moje dane i dane firmy i na srodku Wniosek o urlop macierzyński. mniej więcej tak to bylo. Sorry za błędy i brak polskich znaków ale piszę na tel z dzieckiem przy cycku ;)

Gość Wesoła Mama
Ja na urlop macierzyński przeszłam od daty planowanego terminu porodu, wiec złozyłam sam wniosek, a po urodzeniu dziecka uzupełniłam o info ze szpitala i akt urodzenia. To tak jakby:)

Gość zaklopotana222
A jakie jeszcze dokumenty sa potrzebne ?

Gość zaklopotana222
tzn jakie zaswiadczenie lekarskie ? nie wystarczy wypis ze szpitala ?

W pisztalu dostaniesz takie klasyczne zaswiadczenie lekarskie: imie, nazwisko, wiek matki, porod dnia, plec dziecka, urlop macierzynski 26 tygodni. Moje dokladnie tak wygladalo. Zdawkowe informacje. To zanosisz wraz z wnioskiem do kadr. Od razu mozesz zawnioskowac o dodatkowe 2 dni urlopu okolicznosciowego z tyt. Urodzenia dziecka (malo kadrowych otym wie, ze nawet matce one przysluguja), ale urlop macierzynski podstawowy i dodatkowy oraz urlop rodzicielski maja przed nim pierwszenstwo.