Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekarz nie wie co jest mojemu dziecku

Polecane posty

Gość gość

Cześć mamy :) piszę tutaj, bo niewiedza lekarzy jest ogromna.. :/ moja miesięczna córeczka od dłuższego czasu ma wysypkę z początku na buzi to były krosteczki, więc lekarz stwierdził, że to trądzik niemowlęcy..teraz ma wysypkę na buzi, główce i zaczyna się pojawiać na pleckach i klatce piersiowej..poszłam znowu do lekarza powiedział, że nie wie co to jest wspomniała coś o alergii pokarmowej, ale w końcu kazała żeby odstawić kosmetyki nivea, po 4 dniach nie widzę lepszej poprawy...wysypka zaczyna się zmieniać w plamy, suche i o chropowatej powierzchni

A ma też zmiany za uszami? Jak tak to bardzo prawdopodobne jest AZS.

Gość gość
Zastanawiam się czy nie iść do dermatologa lub alergologa, sama jestem alergiczką i wiem jak alergia wygląda..miejsca zmienione alergicznie są to właśnie z początku krosteczki, a potem zmieniają się w plamy czerwone o chropowatej powierzchni..do tego swędzi i piecze..

Gość gość
idź do innego lekarza, najlepiej dermatologa

Gość gość
Tak, na uszkach i za uszami też jest

Gość gość
skaza białkowa jak byk, co to za lekarz skoro tego nie zasugerował chociaz? tzn zeby sprawdzic czy to to na podstawie zmiany diety - twojej jak kp lub mleka jak karmisz mm. Konowały a nie lekarze dzis lecza :o

Gość gość
odstaw produkty mleczne a sama sie przekonasz juz na drugi dzien!

Gość gość
Produkty mleczne miesięcznemu dziecku ??! Drogi gościu oleju w głowie zabrakło ? A co mam jej dać ? Komkę z szynką ?

Pamiętam, że nasza pediatra zawsze sprawdzała AZS właśnie za uszami... Jeśli córeczka jest karmiona mlekiem mm, to pewnie lekarz zaleci Ci zmianę. Ale faktycznie, w tej sytuacji najlepiej pilnie poradzić się innego pediatry lub alergologa / dermatologa. Z alergiami u małych dzieci jest tak, że jak nie zareagujesz to potem może zacząć się "pochód alergii" czyli dziecko uczula się na kolejne alergeny.

Gość gość
gosciowi chyba chodziło ze ty masz odstawic produkty mleczne jesli karmisz piersia, spokojnie

Gość gość
produkty mleczne miałas sobie odstawic nie dziecku, bo osoba która to napisała wyszła z założenia ze karmisz piersia..

Gość gość
A to przepraszam w takim razie. Nie karmie piersią, bo ze względy na nerwy w domu zaniknął mi pokarm..niestety..karmie mm

Gość gość
no to musisz poprosić o inne mleko np nutramigen

Są mleka dla alergików np. Bebilon pepti czy Nutramigen. Zmianę skonsultowałabym jednak z lekarzem. Śmierdzą okropnie, ale dzieci koleżanki ładnie na nich urosły :D

Gość gość
Słyszałam, że zmiana mleka nie jest dla dziecka zbyt dobra, dlatego nie będę eksperymentować i pójdę do dermatologa

Gość gość
zmiana mleka jest w tym wypadku najlepsza, ulzysz dziecku szybko a do dermatologa sie naczekasz

Zmiana mleka nie jest tematem banalnym faktycznie. Dlatego konieczna jest konsultacja z lekarzem. Ale na pewno coś zrobić trzeba.

Gość gość
Zmiana mleka jast koniecznajeśli dziecko ma skaze i do tego dermatolog nie jest potrzebny...

W sumie dobry pediatra byłby chyba faktycznie najlepszy. I to taki szybko dostępny.

Gość gość
Skaza białkowa jak nic, jezeli robią sie plamy do atopowe zapalenie skory. Myj i smaruj dziecko emolietami i zasugeruj lekarzowi zmianę mleka

Gość gość
a jakie mleko podajesz? to najwazneijsze pytanie