Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomóżciemipomócprzyjaciółce

MOJA PRZYJACIÓŁKA MA PROBLEMY JAK JEJ POMÓC

Polecane posty

Moja najlepsza przyjaciółka, naprawdę świetna, super osoba się tnie. Co jakiś czas to robi, ostatnio znowu. Nie chce opisywać czemu, bo chce pozostać anonimowa, a nóż widelec ktoś znajomy przeczyta, a powody dla których to robi to tajemnica zresztą cięcie też. Nikt o tym nie wie oprocz mnie i ja nie zamierzam tego nikomu mówić. Tylko nie wiem co mam robić ;__; no bo mowie : nie rób tego to nie jest rozwiazanie, zostaną Ci blizny, to nie jest tego warte itd. Ale Ona to samo. I tak co jakiś czas sie tnie. Jak mam przekonać ją, by sie nie krzywdziła?

Proszę niech ktoś doradzi :( naprawdę sie o Nią martwię :(

Gość gość
Twoja przyjaciółka na pewno jest pogubioną osobą z problemami - nie ważne jakimi - dlatego się tnie Jeśli Ty chcesz jej naprawdę pomóc to codziennie modl sie za nią na roozancu. Nie musisz jej o tym mówić ale warto poprosić o pomoc w modlitwie za nią na roozancu. Miałam problem z dobrym znajomym, ktory był uzalezniony i po latach próśb gróźb błagań właśnie roozaniec pomogł. Teraz ma on swoją miłość życia i jest szczęśliwy a nasze relacje są super. Tylko roozaniec. Działa.

Gość AniaGdzieToWzgórzeSieZnajduje
do psychologa idz i mu o tym powiedz koniecznie!!! bo sama widze ze nie dajesz rady. Nie mow przyjaciolce ze pojdziesz do psychologa w jej sprawie, tylko powiedz jej po wizycie.

Gość gość
koleżanka niech sobie postrzela lepiej z paltza

Gość piekna i odwazna
musisz ja wspierac i tak stopniowo odradzac jej to,ze ma tyle przyjaciol ze martwisz sie ,,,,

Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Co do wspierania i odradzania to ja caly czas, jak mowi mi, że sie pocieła to przekonuje, przekonuje, przekonuje, przekonuje i niby rozumie, ale skutki są jakie są :S A co do psychologa to jestem niepelnoletnia i chyba od tak sama nie moge pójść, a szkolnemu nie ufam :S

Gość piekna i odwazna
musisz jej wmowic jakim jest wartosciowym czlowiekiem ze zycie przed nia itd....

Gość gość
roozaniec doradzałam dlaczego? ponieważ niszczenie siebie to działanie szatana na człowieka tak samo nie wiara w siebie dlatego by ograniczyć wpływ szatańskich pokus roozaniec jest podstawowym środkiem przetestowałam u siebie w życiu jak również wśród rodziny działa :)

Cały czas jej to mówie... Nie wiem, może musze się jeszcze bardziej postarać

Dziękuje za rady odnośnie różańca, ale ja nie jestem chrześcijanką

Gość gość
nie szkodzi, że nie jesteś chrzescijanką - Matka Boża pomaga każdemu kto Ją poprosi sprawdź sama, że nie bujam :)

Gość gość
ja pierdzielę,moze nich wezwie Constantin'a zeby egzorcyzmy odprawił nad jej przyjaciółką ...co za ludzie..

Gość gość
oczywiście jeśli chcesz pomóc - naprawdę pomóc przyjaciółce to tylko roozaniec będę trzymać kciuki :)

Gość gość
egzorcyzmy - nie :) nawet do egzorcyzmów trzeba być przebadanym przez psychiatrę i również po rozmowie z księdzem, który musi rozeznać czy ktoś się kwalifikuje - serio :) a jeśli chodzi o roozaniec to jest to również forma egzorcyzmu każde zło pochodzi od złego taka prawda

Gość gość
każde zło pochodzi od złego - rozumiem ze o sobie mowisz

Gość heheszki
kup jej wielkie dildo,to ja powinno uspokoic,tak sie dzieje jak sie niema co ******.

Gość gość
Jest pełnoletnia?

Gość gość
Porozmawiaj z psychologiem,a najlepiej jakbys przyjaciolke namowila na wizyte,sama nie dasz rady.

Gość Pomôżciepomócprzyjaciółce
Też nie jest pełnoletnia i wątpię by sie zgodziła na psychologa

Gość gość
wyciągnij z niej co czuje. Nie wiem czy jeśli ona Ci powie to czy zrozumiesz o co chodzi . Nie wszystko da się wyrazić słowami.

Gość gość
Twoja koleżanka to masochistka! Na pewno ma coś z głową.Bez psychiatry nic nie zdziałasz!Rozsądny człowiek nie będzie się okaleczał.Jeżeli sama tego nie zrozumie to kwalifikuje się do psychiatryka.