Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elisaxx

Wyrok eksmisji co robić ?

Polecane posty

Gość elisaxx

Witam. Moja rodzina dostała wyrok eksmisji z mieszkania. Jestem tym załamańa. Moja mama także. Nie jest nas stać na spłate długu. Brat jest niepełnosprawny. Czy ktoś wie czy jest możliwości odrobienia takiego długu na rzecz spółdzielni lub jakiś inny sposób .Bardzo proszę o odpowiedź. Bo nie wiemy co robić

Gość gość
no ale przeciez chyba zapewnią wam jakis inny lokal do mieszkania?

Gość gość
pakować się:o

Gość gość
Teraz nie wyrzuca się ludzi na bruk.Sprawa spłaty długu na pewno była omawiana wcześniej?Często Spółdzielnie idą na rękę dłużnikom.Pewnie nie było porozumienia i stąd ten wyrok?

Gość gość
przecież dostawaliście wcześniej informacje, że grozi wam eksmisja, trzeba było się wcześniej dogadać ze spółdzielnią

Gość elisaxx
no bo właściwie to było tak mama stracila pracę bierze tylko zasiłek opiekuńczy ojciec nie mieszka z nami. . Potem dług zaczął rosnąc. Brat jest niepełnosprawny nie ma pracy. Ja mam bardzo nie wielkie dochody. Nie many z czego tego oplacić.Nie chcemy stracić tego mieszkania. czy ktoś doradzi co możemy zrobić. Czy ktoś wie bo coś czytałam na internęcie ze można dług odrobić ?

Gość gość
Pakować się i w*********ć!

Gość gość
Idzcie do spoldzielni sie dogadac. Pojda wam na reke

Gość gość
nie trzeba było szastać kasą , wynocha z domu lenie

Gość elisaxx
była mama kazali spłacać po 1500zł a skąd wziaść takie pieniądze jak nie mamy z czego. Powiedzieli ze tylko takie ultimatum nam dadzą.

Gość gość
chyba od dawna wiedzieliscie, że rośnie dług? myśleliście, ze spółdzielnia o tym zapomni i będziecie mieszkać za darmo? :o

Gość gość
Dopiero się obudziliście ?

Gość gość
Odrobic mozna,ale nie wowczas,gdy juz wystawiono tytul wykonawczy.Skoro macie splacac az po tyle,to dlug chyba jest duzy,tak?Dlaczego wczesniej nie zglosiliscie checi odrobienia dlugu,gdy pojawily sie pierwsze zaleglosci?Poza tym chyba nie kazda Spoldzielnia oferuje mozliwosc odrobienia dlugu.W moim miescie nie ma takiej opcji.Skoro odmowili,to nikogo nie zmusisz.Wspolczuje,ale nie umiem nic doradzic.

Gość gość
Ile macie długu?

Gość gość
wiedzieliśmy ale co z tego ile mogliśmy to spłacaliśmy. Ale był już zbyt duży.Niestety nie każdy ma w życiu kolorowo.No ale co poradzę na to. Myślałam ze dostane jakieś rady.

Gość gość
przeszło 8 tysięcy mamy długu

Gość gość
Dostaniecie mieszkanie socjalne.A nim gmina wam je znajdzie to mieszkacie w obecnym.Mój ojciec czeka już drugi rok...

Gość gość
Isc do prawnika jakiegos darmowego lub do instytucji co zajmuje sie takimi osobami co maja byc eksmitowane .Zresztą mam pytanie płaciliscie czynsz bierzacy i troche zaległego ? Jeszcze jest jedna opcja udaj sie do pobliskiego Mops-u oni musza wam pomóc

Gość gość
moja mama była już w mopsie ale bierze zasiłek opiekuńczy a dodatek mieszkaniowy nie chcą dać bo niestety trzeba regularnie opłacać. Bo to co wpłacamy to i tak idzie na poczet długu.

Gość gość
tak bardzo się boję. Co będzie. Nie chce żeby nie wiadomo gdzie wyladowć.Bardzo się martwię i nie wiem co zrobić. Pójść do jakiegoś posła ?do prezydenta? Nie wiem już sama. Chcielibyśmy spłacić ten dług choćby praca.

Gość gość
Przykre to, ale wasza sprawa powinna być przestrogą dla tych co to miesiącami nie płacą, licząc, że jakoś to będzie. Ze spółdzielnią trzeba się dogadywać co do spłaty gdy tylko przyjdzie wezwanie, a nie czekać nie wiadomo na co. Pracuję w spółdzielni i wiem że często, gdy dłużnik otrzymuje pismo, że sprawa trafia do sądu, to dopiero wtedy przychodzi i stara się w jakiś sposób załatwić kwestię zadłużenia

Gość gość
To było wpisywac czynsz bierzacy plus zaległe jakas tam kwotę .Wtedy zamykasz mordę tym ze spóldzielni 8 tysiecy ??? i chca was wywalić chyba ktoś ma chrapkę na wasze mieszkanie

Gość gość
Te spóldzielnie to sie za mordę powinno wziąść bo robią co chcą .Smiech mnie ogarnia 8 tysiecy i eksmisja az nie wierzę

Gość gość
naprawdę mamy 8 tysięcy zadłużenia. I mamy wyrok eksmisji.jakiś czas doszły nas słuchy a raczej moja mama to od jednej pracownicy która pracuje w spółdzielni ze któryś nasz sąsiad chce to mieszkanie. Ale nie powiedziała który. Ale my się domyślamy który. Też mi się wydaje ze przy takim długu nie powinni eksmitować ale ja się nie znam.

Gość gość
Musiała być sprawa sądowa odnośnie zadłużenia. Nie mów, ze o sprawie nie wiedzieliście. Na pewno było powiadomienie o rozprawie

Gość gość
nie było sprawy sądowej albo ja o czymś nie wiem. Jedyne co to były to powiadomienie mama chodziła do spółdzielni. Ale żadnych pism o sprawie w sądzie nie było. I zadzwoniła ta kobieta do mnie i powiedziała ze ma wyrok eksmisji. I ze moja mama musi się zgłosić do nich no i poszła i powiedzieli ze musi spłacać 1500zł miesięcznie. A my nie mamy z czego. Jestem u skraju załamania.

Gość gość
nie mozesz isc do pracy? drugiej? dorobic?

Gość gość
Musiała być sprawa inaczej nie może być eksmisji. Ty o tym może nie wiesz, ale mama pewnie wie.

Gość gość
no wlasnie szukam innej pracy składam cv ale u mnie w mieście jest ciężko.