Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na co szczepiłyście dzieci?

Polecane posty

Gość gość
doucz sie kobieto a bedziesz wiedziała ze nawrót gruzlicy był do przewidzenia i nie dlatego ze sa dzieci nieszczepione a dlatego ze nasze wspaniałe państwo stwierdziło ze wystarczy 1 dawka gruzlicy, a kiedys była jeszcze przypominajaca. Poza tym pracuje w sektorze medycznym, znam ludzi w róznych szpitalach i nie słyszałam o ani jednym przypadku gruzlicy, wiec nie bredz, nie ma zadnej epidemii

Gość gość
to wejdz na stronę inspektora sanitarnego, pogadaj z pielęgniarkami czy lekarzami z pulmonologii. Epidemia jest i niestety coraz gorsza do opanowania. Bo nie ma izolacji chorych, a chore dzieci/dorośli chodzą wśród nas. Szacuje się że średnio 3 RAZY DZIENNIE spotykasz prątkującą osobę

Gość gość
Najpierw to naucz sie linki wklejać. I wspolczuje Ci ze wierzysz we wszystko co jest napisane w necie. Jak podam Ci artykul ze jedzenie gowna jest zdrowe to zjesz? A czy ty szczepilas sie na gruźlicę?

Gość gość
gruzlica sie zmutowała i obecne szczepionki g***o daja

Gość gość
oczywiście że się szczepiłam i każdy z mojego pokolenia też. To dopiero dzisiejsze z gównem zamiast mózgu pokolenie eko nie chce szczepić, a na efekty nie było trzeba długo czekać

Gość gość
wiesz co te linki maja taka wartosc co rozprawka o zdechłej mrówce, znam setki osób pracujacych w szpitalach w róznych miastach i nie słyszałam o przypadku gruzlicy, oczywiscie sa przypadki zachorowan, były zawsze i beda ale nie ma zadnej epidemii

Gość gość
A kiedy sie szczepilas?

Gość gość
No ale chcialas artykuły to masz w czym problem?! Linki ddobze wkleilam na kafe zawsze sie w nich spacje robia. A skąd mialam wziąść artykuly jak nie z netu, skany ksiazek panience wrzucic ?! Jak nie chcesz to nie szczep twoja sprawa.

Gość gość
Ja jestem przeciwna tylko przeciw MMR

Gość gość
oczywiście że się szczepiłam i każdy z mojego pokolenia też. To dopiero dzisiejsze z gównem zamiast mózgu pokolenie eko nie chce szczepić, a na efekty nie było trzeba długo czekać ******* ile masz lat i kiedy ostatnio sie szczepiłas na gruzlice??????????

Gość gość
ja też pracuję w szpitalach i mieliśmy obowiązkowe odczyny Montoux, pielęgniarki i salowe były edukowane. Na pulmonologii połowa pacjentów to gruzlica.

Gość gość
no dalej krzykaczko napisz kiedy sie szczepiłas, bo dam sobie głowe uciac ze w liceum i masz koło 40 lat i ta szczepionka dawno nie działa

Gość gość
powiem wam tylko tyle: do przedszkola z moim dzieckiem chodził chłopiec który miał gruźlice. Oczywiście matka sie nie przyznawała, ale ja to wiedziałam, bo pracuję w ochronie zdrowia. Kichał, prychał, charchał i odksztuszał plwocinę na dzieci, jak to dzieci, wiadomo. Zabrałam swoje z tego przedszkola, bo moje nie mogło być szczepione (choroba autoimmunologiczna, przełom blastyczny), ale takie dzieci chodzą do przedszkoli w całym kraju i są wśród nas...

Gość gość
Ale nie rozumiesz, że małe dziecko gorzej przejdzie gruźlicę niż osoba dorosła?

Gość gość
Nagle same pracownice szpitalne na kafe ciekawe... Co sprzątacie tam?

Gość gość
skoro szczepicie to czego sie boicie?????

Gość gość
Nie ona nic nie zrozumie. Szczepienia wg niej to wielki spisek i stworzono je chyby by krzywdzic ludzi. Szkoda mi czasu na gadanie z toba. Mam 29 lat jesli cie to tak bardzo interesuje a szczepiona bylam kilka lat temu. Tu nie chodzi o dosroslych ale o dzieci.

Gość gość
zadanie pytania "skoro szczepicie czego się boicie" świadczy o całkowitym niezrozumieniu podstaw mikrobiologii, serologii, immunologii. A głupiemu nie ma co tłumaczyć

Gość gość
to wy jestescie głupie, bo wiedze macie marna, słabe argumenty i szprycujecie dzieci chemia, wasz wybór

Gość gość
za to ty jak ci dziecko zachoruje na gruzlicę wyleczysz je nie chemią, lecz mlekiem i czosnkiem ;D

Gość gość
nie dramatyzujcie, szczepienie mmr jest bez sensu, bo wszystkie te choroby sa do przechorowaia w tydzien, mniej upierdliwe niż grypa, tak samo ospa, wiem, bo na wszystko chorowałam szczepic trzeba na choroby groźne, śmiertelne, jak tężec, haine-medina czy gruźlica, resztę można sobie odpuscić

Gość gość
Tak przyznaj sie jestem glupia bo nieslucham madrosci kafeteryjnej wszechwiedzacej tylko zaprzyjaznionych lekarzy.

Gość gość
Jeśli rozmowa jest o szczepionkach to chodzi i o doroslych i o dzieci, bo jeżeli dorosly sie nie,szczepi, a wiekszosc doroslych sie nie szczepi to są takimi samymi osobami jak dzieci nie szczepione. Także rodzice drodzy sami jestescie zagrożeniem dla waszego dziecka (wedlug was oczywiscie). i specjalnie przez ciebie droga gościowo weszlam na stronę gisu i zajrzalam do raportu i wiesz co? Zachorowania na gruźlicę co rok spadają i jest ich coraz mniej także wsadź sobie ta epidemie w d**e,

Gość gość
spoko moje dzieci sa zaszczepione, wiec bez obaw tylko smiesza mnie wasze klapki na oczach i brak wiedzy na temat szczepień a wymadrzacie sie i osmieszacie

Gość gość
*tak przyznaje sie mialo byc :-) Z tym czosnkiem i mlekiem dobre :-)

Gość gość
Waśnie rodzice którzy nie szczepia maja większa,wiedze,na temat szczepień. Ty pewnie nawet ulotki nie przeczytałaś.

Gość gość
tak tak i dam sobie reke uciac ze Ci zaprzyjaźnieni lekarze jak maja do czynienia z gruzlica to wypisuja syropek na kaszel, ewentualnie antybiotyk i bach do domku, nawet im przez mysl nie przejdzie ze to gruzlica