Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto mimo plamien utrzymal ciaze?

Polecane posty

Gość gość

czesc dziewczyny mam pytanie jestem w 6 tyg ciazy i bedac w pracy(praca stojaca) bolal mnie brzuch zauwazylam na bieliznie lekkie krwawienie...poszlam na l4.moj lekarz kazal mi sie oszczedzac i brac 3 x1 dupasthon...leze wypoczywam i sie uspokoilo czasem w ciqgu dnia widze przy podcieraniu ciemnu sluz ktory po czasie robi sie bledszy.... kto mial podobne doswiadczenia?

Gość gość
Ja miałam plamienie na początku ciąży. Zwolnienie, duphaston i jak przeszło. Jestem w 20 tygodniu. Uważaj na siebie

Gość gość
Ja miałam tak całą ciąże podplamiałam. Ale to moja wina bo nie oszędzałam się do prawie 9 mc dzień w dzień jeżdziłam na uczelnie. Też brałam leki na podtrzymanie i było lepiej. W wolnych chwilach leżałam i było dużo lepiej. Nie wolno brać kąpieli tylko prysznic chłodny, nie zakładaj ciasnych ubrań, nie siedź z nogami podkurczonymi itp.

Gość gość
Ja też drugą ciążę utrzymalam mimo plamień w 5/6 tyg

Gość gość
Ja miałam zarówno małe plamienia jak i mocny krwotok. Mam niespełna rocznego syna.

Gość gość
Moja koleżanka. Niedługo rodzi :p

Gość gość
17 tydzien mam plamienia, musze sie oszczedzac, jak leze mija jak chodze i cos robie znowu plamie

Gość gość
a gdzies czytalam ze nogi wlqsnie musza byc podkurczone

Gość gość
ja tez plamilam w 6 tygodniu, 2 tygodnie spedzone w lozku 3 razy dziennie duphaston, jestem w 38 tygodniu:D Powodzenia

Gość gość
autorko...lepiej to skonsultuj z lekarzem. Jedne plamienia na początku ciązy skończyły się poroniniem. Przy drugiej ciąży to samo, ale tym razem udało się ją utrzymać! Wtedy jednak brałam już luteinę przepisaną przez gina.

Gość gość
sorki..teraz doczytałam że masz przepisane lekarstwa od gina. Więc będzie ok :)

Dostałam plamien w I trymestrze był to brązowy lub różowy śluz. Ginekolog przepisał duphaston 3x dziennie i wszystko minęło, w II i III trymestrze niuc sie nie działo, urodziłam zdrowe dziecko:-)

Aha, byłam cala ciąże na L4 bo nie chciałam nic ryzykować:-) i była to najlepsza decyzja w życiu. Potem dopiero przy porodzie się skomplikowało (CC) ale i tak dobrze się skoinczylo:-)

Gość gość
Cały pierwszy trymestr plamiłam, w 12 tygodniu wylądowałam w szpitalu z krwotokiem. Dziś synem ma 3 miesiące.

Gość gość
Nie ma czegos takiego jak "leki na podtrzymanie ciazy". Duphaston czy luteina, dzialaja wylacznie wtedy, kiedy plamienie jest wynikiem niedoboru progesteronu. Jezeli plami sie z innych przyczyn: genetyczne badz mechaniczne uszkodzenie zarodka, wrodzone wady macicy, zrosty, miesniaki, czy niewydolnosc szyjki, a w pozniejszym okresie odklejajace sie lozysko - to ciaza i tak sie poroni, nawet gdyby kobiete nafaszerowac duphastonem po dziurki w nosie. Ja krwawilam i w pierwszej i w drugiej ciazy, zadnych lekow nie bralam i obie ciaze donosilam.

Ja plamilam ok 8 tyg i potem jakos po 10. Nie dostalam nic na podtrzymanie, nie lezalam w lozku, normalnie pracowalam do 28 tygodnia. Dzis jest moj termin porodu :)

U mnie ciąża została stwierdzona w 5/6 tygodniu.Tydzień później dostałam krwotoku. Krwawiłam 7 tygodni - 2 tygodnie bardzo mocno.Leżałam plackiem i przyjmowałam między innymi duphaston. Podczas usg dopochwowo stwierdzono że mógł mi pęknąć krwiak ( były jeszcze 2 duże,ale z czasem się wchłonęły). Ciąża zakończyła się szczęśliwie.

Gość gość
tez miałam krwawienie w 10 tc, dostałam luteine i zalecenie odpoczywania. Po kilku dniach było ok, ale do pracy nie wrócilam, teraz jestem w 31 tc.

Ja plamiłam w 6tc i w 9tc miałam krótkie krwawienie, które na IP przeszło w plamienie. Wszystko jak do tej pory (15tc) jest ok.

Gość gość
Ja tez mialsm male plamienia ok 7-8 tydz tez dostalm luteine i brslam do konca 14 tyg synek ma 6 lat ;) powodzenia

Gość gość
dziękuję za Wasze pozytywne odpowiedzi,pozdrawiam;)

Gość Katia626
J w 6 tyg miałam mały krwotok jednodniowy. Później do 10 tyg cały czas plamiłam. Od 11 tyg już nic do końca ciąży się nie działo. Teraz leży koło mnie moja 4 miesięczna córcia

Gość gość
a czesto mialyscie te plamienia bo u mnie np jest tydzien spokoju a potem znowu cos

Gość gość
ja jak wiecej pochodze to tez plamie najlepszy umiarkowany ruch

Gość gość
Moja ginka mowi, ze bardzo duzo kobiet plami, a nawet krwawi w ciazy, ale nie oznacza to ze musza poronic! Najczesciej przyczyna sa zmiany szyjki, nadzerki, krwiaki, ktore w czasie ciazy sie ujawniaja. Tak wiec spokojnie, maluszek powinien byc bezpieczny :-)