Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szybkie bicie serca w 34 tc

Polecane posty

Gość gość

Od pewnego czasu zauważyłąm ze serce momentami bije mi bardzo szybko, jakby po wysiłku nie wiadomo jakim... zdarza mi sie to kiedy leze albo siedze ogólnie kiedy nic nie robie. Trwa to ok 2 minut potem wszystko wraca do normy i oddycham normalnie.. Czy to cos powaznego? Miała któras z was tak?

Gość gość1000
ja jestem w 20 t.c i oprócz szybkiego bicia to momentami strasznie mnie kłuje. W poniedziałek ide do lekarza i jestem ciekawa co mi powie .

Gość gość
To kłucie też mi się zdaza :-/ kurcze mam nadzieje ze to nic poważnego ja mam wizytę dopiero za tydzień .. Pisz co lekarz powiedział !

Lepiej idź z tym do lekarza. Ja ogólnie mam problem z ciśnieniem, arytmia więc byłam monitorowana. Wiem, że jak są poważniejsze problem z ciś., podają czasem jakieś tabletki albo zostawiają na obserwacji.

Gość gość
No muszę koniecznie o tym powiedziec, wcześniej się zdazalo ale nie aż tak jak teraz... Leżałam i nagle poczułam jak serce bije mi tak szybko jakbym przebiegła spory kawal... Dziwne i nie powiem troszkę się wystraszylam.. Szkoda ze nie mam w domu nic do mierzenia ciśnienia :-/

Gość gość
A jak w Twoim przypadku miałaś problemy z ciśnieniem itp, to rodzilas naturalnie ? Bardzo chciałabym tak właśnie rodzic i mam nadzieje ze to tego nie zmieni :-/

Wiesz, to moze byc po prostu przez ciążę, teraz zaawansowaną. Organizm więcej krwi pompuje, dla dwojga :) ale trzeba to sprawdzić. Ja mam takie urządzenie ze względu na wcześniejsze problemy. Warto mieć.. Daj znać co lekarz powie i..nie denerwuj się ;)

Gość eveliniasta
Ja tak miałam też na końcówce ciąży ,z tym że ja mam rozpoznaną wadę serca lekarz mi przepisał isoptin ,radzę Ci skontaktuj się z lekarzem ,żeby ktoś zrobił Ci echo serca na ekg ta wada nie wychodzi ,nie jest ona groźna dla życia tylko daję takie objawy jak szybkie bicie serca przez pare minut

Moje ciśnienie akurat w ciąży było w miarę ustabilizowane. Za to puls ciągle podwyższony - ok.100-120. Rodziłam naturalnie. Poród długi i ciężki, zakończony kleszczowo. Kilka dni po dowiedziałam się, że mój puls podskoczył do 160.. W wypisie też miałam wpisane 1 przy "krytyczne zdarzenie" więc myślę, że to o to chodziło (rodziłam w uk). Chcemy mieć jeszcze jedno dziecko ale nie chcialabym rodzic naturalnie :/ moze to wplyneloby na mozliwosc cc..

Prawdopodobnie brak potasu, bierzesz np.aspargin? Ja mialam kolotanie serca od 17tc chyba, lekarz przepisal mi wlasnie aspargin, stwierdzil zr prawdopodobnie brak potasu. I chyba mial racje bo teraz juz mi sie kolotania nie zdarzaja :)

Gość gość
A jakie masz cisnienie kiedy skacze Ci tetno, ja mialam skoki cisnienia w ciazy i wtedy tez tetno szalalo. Mialam stan przedrzucawkowy i cc.

Gość gość
Nie wiem właśnie jakie mam ciśnienie :-/ no nie pozostaje mi nic innego jak lekarz... Dziękuję za odpowiedzi ! Tak czy tak muszę tydzień poczekać i zobaczymy

Pozostaje Ci mierzyc cisnienie. Ja mam np. zapytac niskie (nawet teraz pod koniec ciazy), za to puls nadrabia (momentami skacze do 140 w spoczynku). Zdaniem mojego lekarza (zarowno gin. jak i domowego) to normalne i lepsze od wysokiego cisnienia. Mam sie duzo ruszac, zeby nieco podniesc cisnienie to i puls nie bedzie tak skakal. dodam, ze mam tak od polowy ciazy.

Gość gość
Ale na każdej wizycie jak mam mierzone to 120/60 zadko 120/50 wiec chyba ok...

Gość gość
u kobiet w ciąży zwieksza się o 50% ilość krwi krążącej w organiźmie i organizm przy zmianie pozycji musi mocniej pracowac by się dostosować do tej zmiany i dlatego serce przyspiesza- to normalne u zdrowego cżłowieka nie będacego w ciązy też tak jest, że przy zmianie pozycji serce uderza o około 10-15 razy szybciej, u kobiety w ciązy tych uderzeń moze być nawet 40-50 więcej

Gość gość
dzięki za informacje i coś w tym jest ;-)