Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

otyłe kobiety mają szczupłe dzieci, szczupłe kobiety mają otyłe dzieci

Polecane posty

Gość gość

Witajcie ostatnio wśród znajomych zaczęłam zauważać takie zjawisko, że koleżanki które całe życie były szczupłe rodzą duże dzieci (mówię o dzieciach do lat 4) i dzieci są grubsze troszkę niż tych koleżanek które są otyłe, dzieci urodziły mniejsze-te szczuplejsze rodzą od 3,5 do 4 kg, te otyłe od 2,5 do 3,5 kg dzieci. I zauważyłam że dzieci kobiet otyłych są szczuplejsze, i tak ostatnio zaczęłam obserwować wózki i tak w 90% się to sprawdza, czy u Was też tak jest? Pytam tak z ciekawości, bo aż mnie to zaciekawiło, w sumie przypadkiem to zauważyłam.

Gość gość
Ja jestem gruba i jedno dziecko mam grube a urodzilo się 3 kg, a drugie mam chude a urodzilo się 4,5 więc nie wiem jak się ta teoria ma.

Gość gość
ale mówię o dzieciach do wieku 4 lat, nie starszych :] to nie teoria, wlasnie chce zobaczyć jak się maja moje obserwacje.

Gość gość
Ja mam dzieci do 4 lat i własnie tak jak napisałam wyżej. Jedno było malutkie przy urodzeniu a w wieku lat 2 już mialo sporą nadwagę, drugie karmione tak samo ma niespełna 3 lata i jest wręcz za chude a urodzilo się 4,5 kg.

Gość gość
ja. byłam i jestem szczupla- przed ciaza 57kg teraz 53kg przy 175cm córka urodzila sie malutka bo 2750 i mając rok dalej jest chudzinką- waży 9kg mam koleżankę z nadwagą i urodzila duże dziecko p rawie 4kg i dziecko mając 1,5roku waży prawie 20kg więc moje przykłady też obalaja Twoja teorię.

Gość gość
dlatego tu napisałam, jak mówię to nie teoria, to zauważyłam ostatnio dlatego tu napisałam, aby to sprawdzić. Jak na razie mam 2 przykłady na ok 20 ;)

Gość gość
Ja jestem bardzo szczupła.Syn urodził się z wagą 3,9 kg. Teraz ma niecałe 4 lata.Jest wysoki i chudy (wszystkie kości mu można policzyć). Przyjaciółka również szczupła i jej dziecko (teraz już 7 letnie) także.

Gość gość
To ja też obalam tę teorię, jestem chuda, moje dzieci rodziły się +/- 3 kg a do 4 lat były i są najdrobniejsze w swoich grupach przedszkolnych :P

Gość gość
ja nie widzę takiej zależności- dokładnie na odwrót. a co do wagi urodzeniowej, to przecież guzik ma do otyłości. zdrowe kobiety z donoszonych ciąż rodzą duże dzieci, tak samo wysocy ludzie są większymi noworodkami nawet jak będą chudzinkami, przyszłe kurduple mają niższą masę urodzeniową. w sumie, to nie znam żadnych szczupłych ludzi, którzy mają otyłe dziecko do lat 4. poza tym czy ty wiesz w ogóle co piszesz i czy "otyłość" nie myli ci się z dziecięcą pucołowatością, bo otyłość to jest już bardzo duża nadwaga i nie wiem, gdzie ty widzisz masowo te OTYŁE 4-latki. chyba w USA

Gość gość
ja jestem szczupla, syn wazyl 3,9, ma 3lata i otyly nie jest, ale jest duzy, wysoki, wazy 17kg, zawsze byl na gornym centylu. Ale geny tatusia tez przeciey graja role, a on akurat jest duzy, postawny i niestety niezbyt szczuply :D

Gość gość
a ja sie zgodze z autorką tym bardziej ze jestem chudzinka, cała moja rodzina i maz tez szczupły. tymczasem moja cróka 2 latka jest po prostu duża. nie jest gruba..teraz juz nie choc do roku to była jak mały baleronik. i nie wiem czemu? geny dobre, nie ma w rodzinie nadwagi, ja zawsze odzywiałam sie zdrowo, karmiłam piersią, ja chuda jak patyk a mała rosła i rosła jak na drozdzach. sasiedzi sie pytali czym ja karmimy. i było mi czasem dziwnie kiedy widziałam gruba matke a dziecko chude jak patyk, tymczasem moja 2 razy wieksza a ten sam wiek. i wrecz z moich obserwacji wynika ze grube matki to czesto maja własnie malutkie dzieci...pomijam fakt ze z czasem te dzieci tez robią sie grube ale wiekszosc taka nie jest od urodzenia.

Gość gość
Zawsze byłam szczupła, córka urodziła się miała 4 kilo. Obecnie ma 10 miesięcy, waży 8300.

Gość gość
moja siostra ma 154 cm i jest szczuplutka taka filigranowa, jej mąż wręcz chudy i mają dwie córki. Obydwie urodzone po 2,5 kg. Jedna ma 3 lata i wazy 11 kg. druga ma roczek i waży 12 kg!!!!!!! No i jak to się ma do twojej teorii? Geny też nie. Nie wiadomo czemu tak jest.

Gość gość
otyłe kobiety zdrowe nie są więc nic dziwnego, ze rodzą małe cherlawe dzieci.