Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do wlascicielek chomikow

Polecane posty

Gość gość

ozecie dac jakies rady odnosnie ich hodowli? Maz wlasnie przywiozl 2 i duza klatke naszej 2 lwetniej corce.

Gość gość
2 ? sprawdź czy nie parka bo będziecie mieć hodowlę ;P szczerze - nie sądzę aby chomiki były fajnym zwierzątkiem dla 2 latka - prędzej dla tatusia.. szybkie, mega zwinne, z mega ostrymi zębami - najłagodniejsza odmiana to te największe, ale i tak potrafią dać czadu. no i chomiki prawie poł dnia śpią, nasz wstawał ok 17-18 a najleiej rozkręcał się ok godz 22-23,

Gość gość
trociny do klatki, - kołowrotek, najlepiej na stojaku, bo e montowane do klatki baaardzo chałasują. jedynie jak kołowrotek na stojaku to albo 1. musi być duuuży aby się chomik mógł "bezpiecznie wyciągnąć" /aby przy bieganiu nie wyginał kręgosłupa w literę C i jeżelima pręty to zabezpiecz tekturą aby łapek nie połamał

Gość gość
no niestety parka...

Gość gość
- parka powinna być trzymana w osobnych klatkach - dlaczego? odp.: - ciąża u chomików trwa 16-22 dni - na raz rodzi się 6-12 młodych! - jeżeli samiczka w ciąży nie będzie mieć spokoju najprawdopodobniej zje swoje małe...

Gość gość
chyba jednak oddamy samiczkke...

Zastanawiam się komu współczuć - dziecku czy zwierzakowi :D Miałam chomiki i one zupełnie nie nadają się dla małych dzieci ;) A jak parka to za parę tygodni będziesz miała małe :D

parka to zły wybór :D coś o tym wiem.. w ogóle chomiki są samotnikami i źle znoszą towarzystwo innych w klatce. Ja miałam 2 słodkie chomiczki, które w nocy tak dawały czadu w klatkach że musiałam do kuchni je wynieść :O Lepsza już będzie świnka morska

poniekąd racja :)

Gość gość
dla dwulatka to pies albo kot - cała reszta gryzoni smierdzi i gryzie dzieci jak tylko coś im się nie spodoba. miałąm królika - katastrofa - wszystko w domu pogryzione, palce też. teraz mamy psa i dwa koty i rocznego malucha - jest fajnie - głaszcze koty czy psa, zwierzaki nie są toksyczne w stosunku do niego.