Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gorączka u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam, drogie mamy, może któreś z waszych dzieci miało podobne objawy jak mój synek. Byliśmy 30 na bilansie w przychodni wszystko było w porządku zdrowy itp. Dzisiaj dostał gorączki 38,5 teraz ma 37,6. Wymiotował dwa razy całym obiadem (zupa pomidorowa z ryżem) dodam że jadał ją wcześniej i nie było nigdy problemu. Cały dzien jest marudny i płaczliwy. Rano dostał czopek bo nie robił kupki 5 dni spłakał się bardzo ale zrobił w końcu. Potem zwymiotował i zobaczyłam ze ma gorączkę. Byliśmy u lekarza, ale w gardle czysto, płuca i oskrzela też. Lekarka sama nie wiedziałam od czego ta temperatura jest;/ dała skierowanie do szpitala jak bedzie wymiotował dalej. Dałam mu 1 ml paracetamolu i śpi już ale kręci się niespokojnie śpi. Boję się że to jakiś rotawirus albo coś wirusowego;/ już sama nie wiem.

Gość gość
hehe, lekarka nie wie co mu jest, ale panie na kafe będą wiedziały;)

Gość gość
A może właśnie któreś z dzieci miało podobne objawy, Lekarka generalnie średnio się zna na wszystkim i każdemu daje antybiotyk nawet na kaszel i skierowanie do szpitala jak ma biegunke i wymiotuje wiecej niż raz. Nie miałąm możliwości pójścia do kogoś innego. Jak mu nie przejdzie do jutra albo w nocy dostanie większej gorączki to pojade na sor

Gość gość
Up!

Gość gość
Tak moja tak miala . Mam normlnego pediatre nie wiedziala z kad goraczka wieczrobila badania i okazalo sie ze mala ma wyniki tragiczne skonczylo sie szpitalem bo jakis wirus zaatakowa jej szpik . Zmien pediatre bo taka tem. Nie bierze sie z nikad

W jakim wieku jest Twoje dziecko?Moim zdaniem rotawirus i tym podobne oodpadają,skoro miał zatwardzenie,chociaż podobnych do rota jest duuuuuużo.Może ma alergie pokarmową,i na jelitach ma stan zapalny.Moje dziecko tak miało, lekarze w szpitalu nie wiedzieli skąd temperatura i stwierdzili ze zapalenie ucha.

Gość gość
Własnie ile dziecko ma ?

Gość gość
Synek ma 13 mc Od jakich trzech tygodni cierpi na zaparcia, robi kupę raz na 4 dni i to z wielkim płaczem i wysiłkiem. Możliwe żeby dostał gorączki takiej od zaparć? Tą zupkę zwymiotował może dlatego też że dużo zjadł, ale sama nie wiem to były raczej takie "chlustające wymioty" dodam, że były to parę minut po tym jak zrobił kupę.

Gość gość
Słuchaj a moze zabkuje ? Wiesz co powiem ci tak ja dziecka Twojego nie znam , jak masz wątpliwości jedz do szpitala , niech zrobią mu badania

Gość gość
wydaje mi się że to nie od zębów bo do tej pory nawet nie wiedzieliśmy że idą zęby dopóki ich nie zobaczyliśmy, chyba że by 3jki tak szły ;/ cholera wie teraz śpi spokojnie w miarę nie wyczuwam gorączki zbyt dużej zobacze w nocy i rano

Gość gość
Własnie zobacz , wiesz takie objawy pasują do wielu chorób , pasozyty , gronkowce , paciorkowce itp .Powodzenia i zyczę oby to nie było cos poważnego

Najlepiej jedz na dyżur,nie chcę nic doradzać,bo możesz się zasugerować,uśpić czujność.

Gość gość
To jednak zatrucie pokarmowe. W nocy wypił 800ml mleka i nie mial goraczki.do 14 zjadł ładnie krupnik 2 jajka bułkę zwykła i daliśmy mu kisiel wymioty od razu i goraczka też:/ co dac dziecku oprocz picia teraz. Pije duzo rumianek teraz moge za jakies 40 min dax mu zupki?

Gość gość
Jezeli to faktucznie zatrucie to nic mu nie dawaj. Sucha bulka i picie.

Gość gość
Zjadl 100ml tej zupki i ok teraz dam mu mleko z kaszka ryzowa.

Gość gość
I jak przeszło Twojemu synkowi coś ?

Gość gość
Ma niecałe 37 zjadl 2 razy mleko w nocy. Teraz mu ryzanki dam, zastanawiam się czy moge .a dwor z nim wyjśc. Ciepło jest ładnie

Gość gość
Kochana, obojetnie czy zatrucie czy wirus nie dawaj mu mleka. Jest zasada, ze nie daje sie tlustych ani mlecznych potraw. Kleik ryzowy na samej wodzie i duzo nawadniac. Ladnie moze i jest, ale chyba okrutnie zimno...

Gość gość
Synek jest na piersi cały czas i lekarka mówiła że ponoć można dawać.dobrze się czuje po tym :) wlasnie zimno jest daruje sobie spacer dzis jeszcze