Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYPOWIEDZCIE SIĘ rozwój 8 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko zaczyna 8 miesiąc życia, do tej pory - sama obraca się bez problemu z brzuszka na plecki i na odwrót, posadzona bardzo ładnie sama siedzi i się nie giba na boki, sama usiłuje ciągnąć główkę do przodu, wychodzi jej to tak do połowy, więc sama jeszcze nie usiądzie. Kiedy już siedzi i podam jej rączki, to ma odruch wstania do góry. Czasami nawet z pozycji leżącej kiedy podaje jej ręce, to chce wstać od razu na pion. Martwi mnie tylko to, że kiedy już stoi nie czuje potrzeby przesuwania nóżek do przodu, stoi po prostu w miejscu. Jak myślicie czy mam się czego obawiać?

Gość gość
up

Gość gość
nie masz powodow do zmartwien.moj synek mimo skonczonych 11 miesiecy tez takiej potrzeby nie odczuwa mimo ze stabilnie stoi sam w lozeczku ale chodzic nie ma ochoty.dopiero zaczal raczkowac a siada sam od 2 miesiecy.poza tym kazde dziecko inaczej sie rozwija nie ma regul ;)

Gość gość
ale czego sie obawiac???? wiadomo ze 8mies. nie bedzie jezdzic na rowerze. Kazde dziecko inne. Moja corka ma 8 mies i juz raczkuje, sama wspina sie na rozne rzeczy i staje w lozeczku, czy przy meblach. Siedzi ladnie, ale sama nie usiadzie, bo siedzenie ja nie interesuje. Troche jest szybka z tym raczkowaniem.

Gość gość
a Twoja córka kończy 8 miesiąc czy jest na początku ? My dopiero zaczęliśmy 8 miesiąc, więc w zasadzie mała dopiero skończyła 7 miesięcy. sama nie wiem .. może faktycznie przesadzam

Gość gość
pfi.. moje 7,5 miesięczne dzieko już samodzielnie stało przy meblach a jak miałao 9,5 to chodziło stabilnie. Teraz ma roki i wspina się po meblach...

Gość gość
23:00 u mnie tak samo :)

Gość gość
wlasnie miala 7 jak zaczela raczkowac, 6 jak sie czolgala :) Dla mnie to wczesnie bo pierwsza corka ledwo siedziala jak miala 6 mies. Raczkowala jak miala 10, a zaczela chodzic jak miala 14mies. Mlodsza corka jest doslownie kilka mies szybsza.