Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zxcasdqwe123

Grzybica miejsc intymnych a seks oralny POMOCY

Polecane posty

3 Dni temu moja dziewczyna zarazila sie grzybkiem (sami nie wiemy co bylo przyczyna) , uprawialismy seks niewiedzac ze jest zarazona i zarazilem sie rowniez i ja..- WIec leczenie czeka nas oboje. Pytanie moje dotyczy tego czy jesli bedziemy uprawiac seks oralny dajmy na to ona mi , to czy moze dojsc do zarazenia jamy ustnej ? , oraz w druga strone gdy ja jej to czy zaraze sie grzybkiem w mojej jamie ustnej?. Mozna ryzykowac czy kategorycznie pow. NIE Pomozcie szybko ;p

Gość gość
tak, można przenieść zakażenie na błony śluzowe jamy ustnej

[czytalem ze grzybice mozna bardzo dlugo leczyc moze zanikac ale i tka na ogol wraca] wiec jesli uznam ze mi zanikla i moja kobieta zrobi mi dobrze a nagle ta grzybica wroci to czy jest duze ryzyko ze sie zarazila?

Gość gość
No to ładnie ci dała szczęście.Teraz tylko zbierać grzyby bez lasu.Jak chcesz wypić piwo u św Piotra to z nią dalej cwicz.

Gość gość
jak można uprawiać seks oralny mając grzybicę? obrzydliwe

Gość gość
Zrezygnujcie z seksu oralnego oraz tradycyjnego dopóki nie wyleczycie się. Pamiętajcie że tego typu infekcje lubią powracać, Twoja partnerka powinna zrobić sobie po leczeniu kurację probiotykiem np. dopochwowym invag, który zawiera 3 szczepy probiotycznych bakterii, które stanowią naturalną barierę ochronną przed patogenami. Ja zawsze tak robię aby odbudować mikroflorę.

Gość fijołkowaLila
Lepiej nie kombinujcie, bo sobie narobicie zdecydowanie więcej problemów, jeśli np. grzybica obejmie też układ pokarmowy. Wyślij dziewczynę do ginekologa, żeby zrobił jej wymaz z pochwy na posiew i przepisał odpowiednie leczenie. Kup jej też w aptece płyn lacibios femina protecta, który ma odpowiednie pH 3,5 i zawiera kwas mlekowy oraz chlorheksydynę, dzięki czemu hamuje rozwój patogennej flory i chroni przed nawrotem infekcji intymnych. Złagodzi pieczenie i swędzenie, a dodatkowo jest hypoalergiczny.Powiedz też swojej dziewczynie, by porozmawiała z ginekologiem o stosowaniu jakiegoś dobrego probiotyku (ja łykam lacibios femina i mogę spokojnie polecić), który odbuduje mikroflorę pochwy po leczeniu i będzie chronił przed nawrotem infekcji. Trochę poczekajcie z seksem, ale dzięki porządnemu leczeniu i profilaktyce grzybica nie będzie nawracać.