Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

świadkowie jehowy i kaszanka

Polecane posty

Gość gość
jaka klamke do glowy i co kaza podpisywac?

Gość gość
w USA też nie lubią jehowych zobacznie ile złośliwych memów generują zza oceanu o nich, nie chodzi tu wcale o zaściankowość Polaków, bo inne narody też skutecznie wk*****ają :D

Gość gość
Chyba nie myślisz ze napisalam dobrzy ludzie bo mi się tak wydaje ale chyba cos o tym wiem,ja trafilam na dobrych i pomocnych i co najważniejsze nigdy nie starali się narzucać swojej wiary przez przeszło 10 lat jak znam i pracuje z sw Jehowy.

Gość gość
bylam na spotkaniu letnim swiadkow i taka pani bardzo plakala na tym spotkaniu, mowila ze dziecko jej umiera w szpitalu, ze krew by pomogla ale nie moga podac,

Gość gość
03.05.14 --- masz racje. przekonalam sie... poprosilam o pomoc sj, a ona mnie "wystawila" i to kilkakrotnie.

Gość gość
gdy studiowalam biblie przychodzila do mnie mloda kobieta, bardzo byla niemila i mowila ze jestem zimna, ze nie moze mnie ocieplic, krytykowaa mnie, potem po jakims czasie dowiedzialam sie ze porzucila meza dla kochanka ktory da niej porzucil zone i dzieci,

Jehowki są harde w łóżku ale dają czadu i co jakiś czas zagryzają gryzem kaszany :classic_cool:

Gość gość
oni nie toleruja innych religii, bardzo zle wyrazali sie o papiezu o krzyzu o wszystkim co np dotyczy katolikow, oni sa gorsi od katolikow a wiem to bo bylam prawie z nimi,

Gość gość
Ciekawe w czym pomocni ? Nigdy nie slyszalam zeby jehowa bral udzial w akcjach charytatywnych na rzecz ogółu .Powtarzam ,oni pomagają tylko sobie w kascie .

Gość gość
nie ma co z nimi sie zadawac, bo na dluzszą mete wyjdziecie na 0. Trzymajcie ze swoimi, czyli katolikami :)

Gość gość
studiowalam biblie poznalam wielu swiadkow i zaden swiadek niech mi tu nie mowi ze ich religia jest najlepsza, nie uwazaja nikogo innego tylko siebie, zamkniety krag, odeszlam gdy uslyszalam gdy pani swiadek powiedziala ze nawet najbardziej dobra osob bedzie na swiecie ale nie bedzie swiadkiem to nie ma szans na wieczne zycie, jak poszlam w cug to guzik mnie dalej widzieli, widza tylko swoj wlasny nos

Gość gość
Tyle się złego mówi o kościele katolickim ale to właśnie oni najwięcej pomagają bezdomnym, uchodźcom czy sierotą na świecie bez względu na wyznanie. Jehowi pomagają owszem ale jedynie sobie samym.

Gość gość
w kosciele Katolickjim są roznego rodzaju wspolnoty a w nich wartosciowi ludzie, tam poszukajcie znajomych, a od jehówki to zdala, bo na ich pomoc w kluczowych dla was chwilach liczyc nie bedziecie mogli.

Gość gość
no ja wiem ze od nich z dala, mam ich dosc, oni nie kochaja ludzi, to wyscig szczurow jest, wiem o tym,

Gość gość
Kazdy kto pojdzie po pomoc do caritasu otrzyma ją. Znam jehówke ktora byla po pomoc w jadlodajni przykoscielnej kosciola katolickiego...

Gość gość
oni beda od was wysysac to co pozytywne, gdy wy ich bedziecie potrzebowac, oni kopną was w zad. Trzymac ze swoimi z Kosciolem Katolickim i w Kosciele Katolickim

Gość gość
tak, oni wyssali pozytywnosc moja i teraz przez nich nie jestem juz taka wesola jak bylam,

Gość gość
tak, to prawda że nawet najbardziej dobry człowiek nie będzie żyć wiecznie jeśli nie będzie świadkiem Jehowy, rozmawiałam z nimi, chcą przeciągnąć ludzi na swoją strone i jakby ich uratować;) a ci co sie nie dadzą będą rozkładać się w ziemi i nie dostaną życia wiecznego.

Gość gość
a co jeśli szef w pracy jest świadkiem jehowy?

Gość gość
to przynieść mu kawe i kaszanke

Gość gość
17.58, wlasnie, to prawda, oni tacy sa, osobiscie znam takich co brednie gadaja, ja nie bede wiecznie zyc bo nie jesem swiadkiem, cyrk

Gość gość
boje sie ze mnie zwolni jak nie bede chciał przejść na jego strone

Gość gość
03.05.14 - :D czemu kawe? :)

Gość gość
kawa z krwi chyba

Gość gość
a pasztet jedzą?

Gość gość
co ty, nie moze cie zwolnic, nie rozmawiaj z nim o religii, unikaj tego tematu jak ognia, zmieniaj temat dyplomatycznie

Gość gość
w pasztecie chyba nie ma krwi

Gość gość
ale pasztet jes zrobiony ze zwierzęcia ktory tez mialo w sobie krew

Gość gość
kaszanka biala, biala kielbasa

Gość gość
widocznie trafiacie na ´´dziwnych´´ swiadkow Jehowy. To nieprawda, ze kto nie jest w ich wierze, to nie bedzie zyl wiecznie! Tylko i wylacznie Bog i Jego Syn znaja serce kazdego czlowieka i tylko oni wiedza, kto bedzie zyl wiecznie, a kto nie. I nieprawda , ze nie pomagaja nikomu tylko sobie. Swiadkowie z ktorymi ja mialam stycznosc sa naprawde dobrymi ludzmi.