Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sposób na moje loczki ! Pomocy !

Polecane posty

Gość gość

Więc zacznę od tego że kiedyś miałam normalne gładkie fale. Później zrobiły się z nich loki. Początkowo rozczesywałam je ale robiło się siano więc rozczesywałam je już tylko po umyciu włosów. I tu zaczyna się problem... Musiałam na noc robić warkocza żeby się nie popsuły a i tak wytrzymały 1 dzień. Potem znowu przestałam je czesać po umyciu i robiły się loczki od nasady ale bardzo drobne i jak wyschły to tylko te były lokami co były bliżej środka. Więc ma ktoś pomysł jak je powiększyć albo jakkolwiek ujarzmić ?

Gość gość
przytnij włosy krócej, co zwiększy skręt i ułatwi pielęgnację, rozczesuj bardzo delikatnie w trakcie mycia z odżywką albo po myciu (delikatnie, bo włosy łatwiej wtedy uszkodzić) i susz bez suszarki albo z dyfuzorem najlepiej wyrób sobie zwyczaj mycia włosów co rano, wtedy kręcone włosy wyglądają najlepiej, gdy nie są przygniecione po nocy nawilżaj i co jakiś czas natłuszczaj, a loki będą najładniejsze, nie zrobi się siano

Gość gość
1. Dogłębna lektura blogów włosomaniackich (zwłaszcza Anwen, i Czarownicująco) 2. Takaż sama lektura podforum dla kręconowłosych na Wizażu 3. Zastosowanie wyczytanych porad (odpowiednie "narzędzia" do czesania, czesanie tylko na mokro, mycie odżywką, olejowanie, pielęgnacja bezsilikonowa, laminowanie żelatyną, układanie na żel lniany, itp. itd.)

Gość gość
Witam też mam kręcone włosy- aby je ujarzmić używam pianki i jedwabiu- mi pomaga. Grzebień coś czego używam bardzo rzadko

Gość gość
"jedwab" to są same silikony, to się stosuje do zabezpieczania końcówek w ilości kropelka po umyciu, ale nie na całe wlosy!