Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile do koperty na wesele

Polecane posty

Gość gość
Puste koperty?ale pewnie kwiaty do tego ?a garnki no cóż ,pewnie od serca,tylko skąd ty wiesz ile osztowały?

Gość gość
popieram gościa z 19:03. Normalne podejście, nie takie jak ma tutaj większość ... a najwięcej "rzucają" się te osoby, które tak naprawdę nic w życiu same ie potrafią osiągnąć. Mieszkają kątem u rodziców/teściów i liczyli, że na weselu się wzbogacą... Smutne to i żałosne.

Gość gość
"Ty jesteś po prostu straszniezłośliwa,jak jeszcze po rodzinie gadasz kto ci ile dał " Absolutnie nie rozpowiadam ile od kogo dostaliśmy ale kiedyś w rozmowach poruszyliśmy kwestie że dajemy tyle ile dostaliśmy. Ktoś się pytał ile dać na wesele i w rozmowie wyszło że nie mamy z tym problemu bo mamy zapisane ile od kogo dostaliśmy i dzięki temu teraz nie mamy problemu z tym ile komu dać. Z naszych ust nie padają żądne konkretne kwoty !!

Gość gość
Dokładnie,wredna sknera i jeszcze się chwali ile wycieczka kosztowała,ile ubranie.Już sobie wyobrażam jak się z was wszyscy nabijają.,

Gość gość
"Czyli jestes Sknerą. " Nie jestem sknerą. Jestem sprawiedliwą osobą. Jak już wiele razy pisałam : ILE DOSTALIŚMY TYLKO DAJEMY . Jeśli dał nam ktoś 3 tys to i my damy tyle samo. Zatem nie nazwałabym to mianem sknerstwa. Gdybym była sknerą to dostałabym 3 tys a komuś dała 1 tys

Gość gość
wiecie co? Polska to jednak dziwny kraj. We wszystkich cywilizowanych i zachodnich krajach jest tak, że goście dają przeważnie prezent (na droższy się składa kilka osób), w do koperty to tylko tak symbolicznie się wkłada. Zaraz ktoś napisze, że nie mają tak wystawnych wesel jak u nas (zastaw się, a postaw się ;) ) - owszem mają, byłam / widziałam :) . U nas też nie wszystkie wesela organizowane są w hotelu 5* albo z 6 daniowym menu.

Gość gość
do gościa z 19:12 hipotetycznie - ktoś wam dał np. 10 tys. a wy tyle nie macie. Bierzesz kredyt żeby dać TYLE SAMO??

Gość gość
A jak idziesz pierwszy raz na ślub,to ile dasz jak takaś bogata i sprawiedliwa?

Gość kosiaraumysów
"Czyli jestes Sknerą. " Nie jestem sknerą. Jestem sprawiedliwą osobą. Jak już wiele razy pisałam : ILE DOSTALIŚMY TYLKO DAJEMY ." Jesteś jestes... Nikt nie mówi ze na wesele powinno sie dawać tyle samo tylko tyle na ile cie stać :)

Gość KM1988
puste koperty z białą kartką bez podpisu ! Kwiatków nie dostawaliśmy bo mieliśmy lotto i bywały koperty gdzie był jeden zakład z lotka i biała kartka wycięta z bloku . takich "Kopert" było kilka.A garnki dostaliśmy od 2 rodzin ,niestety nie nadają się do niczego bo się palą

Gość gość
"Dokładnie,wredna sknera i jeszcze się chwali ile wycieczka kosztowała,ile ubranie.Już sobie wyobrażam jak się z was wszyscy nabijają" Ale wy jesteście niewykształceni i nie potraficie czytać ze zrozumieniem. Nikomu nie mówię że mam buty za 400 zł czy suknię za 800 albo ile płaciliśmy za wczasy no chyba ze ktoś zapyta wprost "gdzie kupiłaś suknię bo ładna i ile za nią dałaś " to wtedy mówię. Chodziło mi o to że czasem sami się dziwnie z tym czujemy bo wiemy ile wydaliśmy na wczasy i na siebie a ile dajemy w kopercie ale i tak nie zmienia to naszej postawy by dać tyle samo co się otrzymało

Gość gość
"hipotetycznie - ktoś wam dał np. 10 tys. a wy tyle nie macie. Bierzesz kredyt żeby dać TYLE SAMO??" Oczywiście. Stanęłabym na głowie by dać tyle samo.

Gość gość
normalni ludzie mogą owszem zapytać o sukienkę - z jakiej firmy, czy z którego sklepu, ale nie wypada się pytać o cenę... z jakiego jesteś środowiska? (nie kpię, tylko ciekawa jestem :) )

Gość kosiaraumysów
"Chodziło mi o to że czasem sami się dziwnie z tym czujemy bo wiemy ile wydaliśmy na wczasy i na siebie a ile dajemy w kopercie ale i tak nie zmienia to naszej postawy by dać tyle samo co się otrzymało" No widzisz i po raz kolejny pokazałaś ze jestes sknera .:)

Gość gość
do gościa z 19:18 (odnośnie kredytu) czyli jednak jesteś głupia (przepraszam za to określenie, ale takie są fakty)

Gość gość
Nikt się nie chce dorabiać na weselach.Ale jak rok wcześniej ,wysyłamy zawiadomienia i prosimy o potwierdzenie.To pytania:a gdzie spać będziemy,jak się schlejemy?np.Mówimy że jest hotel,aaaaaaaa to suuuuper.Bo u mojej rodziny to już było by beeee. Przyjeżdżają tacy co mają wymagania,dają 200 zł a zachowują się jak wieśniaki:-oMoja siostra miała ślub bezalkoholowy i co?26 osób było.a miało być 80.No ale jak to bez chlania?

Gość kosiaraumysów
""hipotetycznie - ktoś wam dał np. 10 tys. a wy tyle nie macie. Bierzesz kredyt żeby dać TYLE SAMO??" Oczywiście. Stanęłabym na głowie by dać tyle samo." Ojej wzruszające :) czyli jednym słowem w twoim zyciu liczy sie tylko kasa kasa kasa . Zrobiłaś coś w zyciu "za darmo " ? od tak z dobrego serca?

Gość miśka1245
jak dalsza rodzina to jakies 500 zł a bliższa 700-1000

Gość gość
"A jak idziesz pierwszy raz na ślub,to ile dasz jak takaś bogata i sprawiedliwa?" Jeśli to znajomi lub dalsza rodzina to dajemy tyle ile ktoś płacił od pary i dokładamy dodatkowo 100 zł - 200 zł. Jeśli młodzi płacą 250 od osoby to dajemy ok 600 - 700 w kopertę. Bliższej rodzinie np rodzeństwu w granicach 2 tys. I owszem uważam się za osobę sprawiedliwą ale NIE uważam się za osobę bogatą !!!!!!!!!!!!!!! Uważam że bogate osoby zarabiają znacznie więcej niż my. My jesteśmy przeciętni

Gość gość
ZAPISUJECIE, ile i od kogo dostaliscie pieniedzy?? W zyciu nie przeczytalam niczego bardziej malostkowego, obrzydliwego i, zwyczajnie, kretynskiego. Alez Wy musicie miec nudne zycie, zeby sie takimi p*****lami zajmowac. Skad sie tacy ludzie biora i jakim cudem ktokolwiek chce sie jeszcze z nimi zadawac? Jak idziesz w gosci to menu sobie tez notujesz? Kurczak tanszy od lososia, jeszcze potem komus dasz lepiej zjesc, niz Tobie dano i, nie daj Boze, szlag Cie trafi z zalu :)

Gość gość
Totalna sknera i wieśniara,pełną gębą z ciebie:-odajesz tyle ile dostałaś,obyś kiedyś nie potrzebowała bezinteresownie nic od nikogo,bo jak mu takim tekstem walniesz ,to powinienien cię zostawć sam

Gość gość
"normalni ludzie mogą owszem zapytać o sukienkę - z jakiej firmy, czy z którego sklepu, ale nie wypada się pytać o cenę... z jakiego jesteś środowiska? (nie kpię, tylko ciekawa jestem usmiech.gif )" Z normalnego środowiska. Rozmawiamy na różne tematy z bliskimi znajomymi czy rodziną np o dietach, seksie, pracy, zdrowiu, modzie i jak komuś spodoba się suknia albo buty to pyta gdzie kupiłam i zastanawia sie czy moze sobie na takie pozwolic więc pyta ile dałam bo może też pójdzie i sobie kupi. U nas w bliskim towarzystwie nie ma tematów tabu

Gość gość
Rozumiem że jak idziesz na urodziny ,to z zeszycikiem jakie menu,i co ile kosztowało ?:DPotem dokładnie to samo podajesz taki gościom Weź ty się puknij tępa babo:-o

Gość gość
Zapisanie zajęło nam mniej czasu niż gdy siedzisz tutaj na kafe i piszesz ,wiec czy to oznacza że twoje życie jest nudne skoro siedzisz tu na kafe :P

Gość gość
Typowa Dulska:D

Gość gość
Domówki mniej więcej są w tych samych cenach, wiec prezenty też są w podobnych

Gość gość
nie pisałam że cena sukienki to temat tabu, tylko u nas o takich rzeczach (co ile kogo kosztowało) się nie rozmawia (no chyba że z najbliższą rodziną). Nie chciałabym po prostu nikogo wprawiać w zakłopotanie mówiąc o cenach sukienki (w sensie, że tą osobę na to nie stać). Nie wiem jak to lepiej opisać.

Gość kosiaraumysów
"Domówki mniej więcej są w tych samych cenach, wiec prezenty też są w podobnych" Tak z ciekawości ..zapisujesz ile ktos zje kotletów ?

Gość gość
Piszcie sobie dalej. Moje zdanie znacie a nie będę się powtarzać i ciągle pisać to samo. Żeby było jasne: Nie jestem bogata i nie uważam się żadną bogaczkę ! A na wesele daję tyle ile otrzymałam by było sprawiedliwie. Pozdrawiam

Gość gość
Większość osób, która tu piszę i wymyśla te kwoty z nieba to chyba przyszłe panny młode, które myślą, że wesele im się zwróci i jeszcze na całe życie zostanie :D. Otóż moi drodzy, daje się tyle ile może. Głupie zagrywki typu "otwieramy prezenciki" są naprawdę żałosne. Na weselu byłam niejednym i nigdy nikt nie zaprzątał sobie głowy prezentami w trakcie zabawy. Sknery są, będą i były także nie ma co się kierować osobami z forum tutaj, szczególnie, że większość osób to wystukuję w klawiaturę zera byleby ktoś pomyślał, że to prawda. Ale ubaw. No brawo, jesteście tacy fajni!