Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feeldoggie

zmuszanie do leczenia

Polecane posty

Gość feeldoggie

czy rodzice moga mnie zmusic do usuniecia zeba? czy moge sie nie zgodzic? mam 16 lat i wydaje mi sie ze ja tez musze sie zgodzic na to...

Gość feeldoggie
ale zabawne, usmialam sie bardzo.

Gość gość
W tym wieku chyba masz coś do gadania. Chociaż nie wiem. Gdy miałam 16 lat i byłam w szpitalu nie miałam zbyt wiele do powiedzenia. To wkurzające, że rodzice mogą traktować nas jak rzeczy, bo nas utrzymują i nie jesteśmy pełnoletni...

Gość gość
To zależy tak naprawdę od oceny lekarza: nie mogą cię zmusić do usunięcia zębów bo brzydko wygląda, ale jeśli w ocenie lekarza zagraża twojemu zdrowiu - mogą.

Gość feeldoggie
dokladnie! moi mi mowia ze mam tyle do gadania co zyd za czasow okupacji. mile to nie jest.. dodaja jeszcze ze beda o mnie decydowac poki bede siedziec na ich utrzymaniu... bede musiala szybko sie usamodzielnic w takim razie..

Gość gość
Zadzwoń do rzecznika praw dziecka.

Gość feeldoggie
zab nie zagraza mojemu zdrowiu. chca usunac piatke ktora jest zdrowa. a nad nia rosnie trojka stala i chca zeby ta trojka byla na miejscu piatki. ale nie usmiecha mi sie posiadanie tak daleko kla.

Gość gość
Porozmawiaj z lekarzem i lekarza się tylko posłuchaj. Jezeli to będzie wyłącznie grymas rodziców to nich się wypchają. Mnie matka zmusiła do usunięcia dużego pieprzyka który miałam pod biustem i często go ocierałam. Ja nie chciałam usunąć i miałam racje. Wycieli mi, dziadostwo jeszcze większe i paprze się często po dziś dzień.

Gość feeldoggie
czasami dzieci jednak maja racje, bo wiedza lepiej jak beda sie czuc i tak dalej.. ale rodzice tego nie rozumieja, bo po co. i tak robia swoje..

Gość waakacyjna
racja , popytaj lekarza , najlepiej na osobności , nie jesteś juz małą dziewczynka i masz swoje zdanie , ale nie jesteś tez pełnoletnia do tego czasu oni decydują , i zastanów sie czy jednak oni nie maja racji , ja miałam podobny problem ( mam do dziś) moi rodzice nic z tym nie zrobili i mam dwa zęby w jednym miejscu :) z przodu widoczny kieł a za nim w drugim rzezie drugi ząb :) niby nie przeszkadza i nie widać go ale jedzenie sie zbiera miedzy nimi :) a usuwanie kompletnie nic nie boli :)

Gość feeldoggie
mimo wszyatko powinni wziac moja opinie pod uwage.. ide do chirurga o szesnastej.. boje sie co wyjdzie. moze uda mi sie jakos odlozyc te wizyte ale czuje ze ojciec zaprowadzi mnie tam sila ..

Gość gość
Zgodne z konstytują są przepisy ustawy o zawodzie lekarza, które stanowią, że jeśli pacjent ukończył 16 lat, wymagana jest jego pisemna zgoda na zabieg operacyjny – uznał Trybunał Konstytucyjny 11 października 2011 roku. Takie samo stanowisko zajął odnośnie do konstytucyjności ustawy o ochronie zdrowia psychicznego, która uzależnia przyjęcie do takiego szpitala małoletniego powyżej 16. roku życia od jego zgody. Trybunał Konstytucyjny badał zgodność tych przepisów z konstytucją na wniosek rzecznika praw obywatelskich.

Gość gość
chyba lekarz wie lepiej co jest bardziej celowe i który ząb należy usunąć by zgryz był prawidłowy wolałabym usunąć ząb niżby zęby miały dziwacznie na siebie nachodzić

Gość feeldoggie
gdyby lekarz wiedzial lepiej, dawno by kazal cos tym zrobic i nie spieprzyl by mi dolnej szostki.