Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matura matma !

Polecane posty

Gość gość
15, czyli 15 pkt. tez sie boje czy sie tyle uzbiera… ja poleglam za to na zamknietych

Gość gość
15 zadań to 30%

Sorry bardzo ale jak u nauczyciela matematyki 11 osób nie przechodzi do następnej klasy a reszta ma tróje i dwóje to jednak to nauczyciel musi być h*jowy bo akurat matematyka to przedmiot polegający na zrozumieniu tego co na lekcji i dobrym wytłumaczeniu a nie na wyuczeniu się materiału w domu

Gość gość
Łatwo powiedzieć, bo tak naprawdę żyć się odechciewa. Marzyłam o studiach, pracowałam i prawie całą wypłatę wydawałam na korepetycję. A teraz czuje się jak smiec, bo znów się nie udało. Odkąd wróciłam do domu co chwilę wycieram łzy, znów rozczaruje rodzinę a przede wszystkim siebie samą, bo zależało mi na tym i poświęciłam temu czas.

Gość gość
Ale matura to nie jest wyczyn, zdają i głupsi. No i pracowałam cięzko przez ten rok, wracałam po pracy i się uczyłam, płakałam nad arkuszami...Jedni zdali i się cieszą, inni komentują i wspominają swoją mature, a mi się zawalił cały świat. Nie mam siły próbować po raz trzeci...

Ale tak właśnie powinno być, powinni zdawać ci, którzy umieją i napewno 30% to o wiele za niski próg zdawalności. Po prostu ostatnio durnowaty Rząd doprowadził do tego, że wszyscy idą do szkłó z maturą i wszyscy by chcieli zdać i mieć drogę otwartą do magistra za kasę :o i co z tego wyszło???? A to, że teraz nawet sklepowa ma mieć wyższe wykształcenie :o co jest totalnie głupie. Po prostu żeby mieć magistra MUSISZ umieć co najmniej na 30% polski, matmę i obcy i to są bardzo niskie wymagania, a skoro nie umiesz to znaczy że jesteś ewidentnie za mało bystra żeby startować do wyższego. Choć jak mówię to 30% to jest śmiech na sali więc nikt nie ma prawa narzekać

No właśnie bazienka :) Ty może zdawałaś tą jeszcze starą maturę sprzed 2000 roku :) była o wiele bardziej udana niż obecna. W obecnej na 30% w sumie wcale nie musisz liczyć :D i jeszcze narzekanie :p Z polskiego też zresztą można zdać i nie napisać nawet jednego zdania :D tylko podpisać sie trzeba i zaznaczać abc z tekstu, który masz przed nosem :D

No właśnie, nie trzeba umieć ani liczyć ani pisać :p kiedy ja pisałam maturę kilka lat temu nauczyciele ciągle rozpamiętywali te nowe matury, że niesprawiedliwe wobec tych, którzy zdawali wcześniej.

Gość gość
są swietne strony internetowew typu matematyka pisz pl albo matemaks i można si e z nich samemu uczyć. Serio, samemu mozna sie nauczyc. Arkusze są podobne, często są podobnego typu zadania. wejdz na ta matem pisz pl i tam są zadania do matury i w ogole wszystko fajnie opisane, mozna sie samemu nauczyc i zrozumiec o co chodzi

Gość gość
A ja nigdy z matmy dobra nie bylam, ledwo z niej zdawalam z klasy do klasy, a rok temu z matury mialam 42 %, choc myslalam, ze poleglam. Takze glowa do gory, wszystko okaze sie w czerwcu ;) moze sie pozytywnie zaskoczycie jak ja :P

No i widzisz powyżej :p oni sie wcale nie chcą nauczyć liczyć tylko zajarzyć system jak zaznaczać zeby wyjść na 30% :D . W tym wszystkim muszą brać udział te cudowne uczelnie prywatne dla genialnych inaczej :p pewnie dały w łapę komu trzeba żeby jak najwięcej ludzi zaliczało maturę bo wtedy oni mają swoich "studentów" :o

Gość gość
Niestety ale mamy coraz głupsza młodzież :-o Ja zdawałam maturę w 2005 roku. Nie było ani procentów ani matematyki.

A tak naprawdę normalny człowiek rozwiąze taką nową maturę bez oglądania żadnych arkuszy, tylko umiejąc zwyczajnie liczyć :) Np moja mama, która nie ma nic wspólnego z matma od lat, wzięła sobie kiedyś taki arkusz, rozwiązała z marszu i miała 80% :D więc widzicie jakie to trudne :p

Gość gość
Ja bym pewnie nie zdała. No sorry :D

Gość gość
Jak mogła być w 2004 roku skoro technikum kończyłam w 2005 i wtedy też pisałam maturę. Z geografii dostałam 3 i 3 a z polskiego 4 i 4. Nie tworzyłam żadnych prezentacji itp. Na ustnej dostałam 3 pytania,czas 15 minut i odpowiadałam

Gość gość
Egzamin maturalny (nowa matura) – egzamin maturalny zdawany od roku 2005 w liceach ogólnokształcących oraz od roku 2006 w technikach. http://pl.wikipedia.org/wiki/Matura

Gość gość
bazienka będąc w tym wieku myślałaś dokładnie o tym samym, może z wyjątkiem instagramu.

Gość gość
Bazinka bejbe to Ci wiki wyjaśniło, że technika pisały w 2005 roku ostatnią starą maturę

Ale przecież to nic złego myśleć o pierdołach, jeśli oprócz tego ma sie odpowiednią wiedzę szkolną :) nie o to chodzi, chodzi o to, że najbardziej burzą sieosoby, które ewidentnie żadnej wiedzy nie mają :p

Gość gość
ja też jestem 85 ostatnia stara matura 2004 ja chodziłam do liceum 4 letniego ale pamiętam że te osoby z naszego rocznika, które były w technikum 5 letnim zdawały starą maturę w 2005 roku

Gość gość
bazienka jestem w szoku że jesteśmy rówieśniczkami myślałam że jesteś dużo starsza hehehehehe

Gość gość
ta matura to banal. zdawalam stara mature z matmy 15 lat temu, dzis z nudow w pracy rozwiazalam sobie te zadania zamkniete i na 25 mialam 20 dobrze. Owszem, zadan z drugiej czesci nie umiem zrobic bez powtorki czy bez wzorow ale bez tablic, bez wzorow, po 15 latach od zakonczenia liceum z marszu zdaje mature na 40%. Jak ktokolwiek, kto chodzil przez ostatnie kilka lat do szkoly, uczyl sie, przygotowywal, mial pod reka wzory moze nie zdobyc tych marnych 15 punktow?? to co byscie kuzwa chcieli na tej maturze, kolorowac drwala jak w tym dowc***e?

Gość gość
czy jak zawale matme i jakis ustny to musze na nowo za rok ?