Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onaa789

Wypadek i odszkodowanie .

Polecane posty

Gość Onaa789

Hej . W marcu jadąc z koleżanką autem miałyśmy stłuczkę . Koleżanka na pasach puszczała ludzi a jadące za nią auto wjechało jej w tył . W aucie nic się nie stało ,koleżance nic nie jest, mi na początku też nic nie było więc nie spisaliśmy danych jego ,nie wzywaliśmy policji ani pogotowia . Dopiero po kilku godzinach zaczął mnie kręgosłup boleć i pojechałyśmy na pogotowie. Musiałam chodzić w kołnierzu ortopedycznym przez kilka tygodni. Moje pytanie do Was czy mogę się starać teraz o odszkodowanie nie mając danych tego kierowcy co wjechał w Nas ?

Gość nie przepraszam za Jedwabne
pozwij wszystkich kierowcow z kraju ktorys z nich z pewnoscia bedzie tym wlasciwym

Gość gość
Pasażerom nic się nie należy

Gość gość
Nie. Jeśli wypadek nie został zgłoszony to nawet od własnego ubezpieczyciela nie możesz starać się o odszkodowanie. Po to się zgłasza wypadki. Nawet gdybyś miała dane sprawcy, to co z tego? Wypadku nie było.

Gość gość
Nie wiem, czy już nie za późno na tę poradę (co masz w dokumentacji medycznej odnośnie tego urazu, jakie przyczyny?), ale jeśli będziesz wnosić o odszkodowanie od własnego ubezpieczyciela od nieszczęśliwych wypadków (jeśli takie masz) to nie podawaj przyczyny wypadek drogowy bo odrzucą. Podaj że się wywaliłaś na schodach np. i masz na to świadka.

Gość gość
Należy sie każdej osobie, która była w poszkodowanym pojeździe. Możesz ewentualnie próbować zgłosić roszczenie do UFG, zgłosić szkodę do np PZU (tylko mów odrazu ze ma być do UFG bo sprawca nieznany) ale jeżeli na miejscu nie było policji i nie ma możliwości potwierdzenia, że cokolwiek sie zdarzyło masz praktycznie zerowe szanse na odszkodowanie, zawsze trzeba przynajmniej nr rej spisać.

Gość ona789
No na pogotowiu byłam. Później u lekarza w przychodni. Dodatkowo miałam robione masę innych badań.. czyli mam się starać czy nie opłaca się?

Gość gość
Ale co masz wpisane w papierach? Uraz? Jeśli uraz, to po zakończonym leczeniu udaj się do własnego ubezpieczyciela. Od sprawcy nic już nie uzyskasz .

Gość ona789
Poradzcie dokładnie bo kuroniówka mi sie kończy a trochę bilonu sie przyda

Gość ona789
No właśnie cały czas mi chodzi o mojego ubezpieczyciela

Gość ewelina500
Witam Moja firma zajmuje się pomocą dla ofiar wypadków. Czy potrzebuje Pani pomocy w uzyskaniu odszkodowania???? Proszę o wiadomość. pozdrawiam Ewelina

Gość gość
dokładnie, ja też nie wiem czy oby nie jest już za późno, ale wisz...są różne sposoby, jeślu nie masz namiarów na kierowcę, zawsze są miejskie kamery może. no różne sposoby, ale najlepiej się dowiedzieć u osób, które się tym zajmują. Jak chcesz, mogę polecić Ci firmę, są dobrzy: http://www.zco.com.pl/. Daj znać co z Tobą...

Gość gość
Chyba jednak będzie za pózno na odszkodowanie z OC kierowcy który spowodował wypadek. Może ewentualnie odszkodowanie od ubezpieczyciela, gdzie byłas ubezpieczona na życie. Ale sama nie wiem jak to wygląda. Może lepiej skontaktować się ze specjalistami http://www.odszkodowania.net/kontakt oni o odszkodowaniach wiedzą wszystko.

Gość grzegorz Q
Wiem, że firma Votum się zajmuje odzyskiwaniem odszkodowań. Sama niewiele pewnie zdziałasz, a tak to będziesz miała silne, korporacyjne wsparcie. Warto zapytać, czy się tym zajmą

Gość julagula
potwierdzam, votum jest sprawdzone i ma dobrą renomę. takim firmom można zaufać

Gość gość
Prawda, prawda. Trzeba walczyć o swoje i tyle, a takie firmy jak votum to umożliwiają. Niestety, często człowiek, choćby chciał, sam nie da rady.

Gość ptyczek 00
Widzę, że sporo wzmianek o Votum. Sam nie korzystałem, ale niejednokrotnie natykałem się w sieci na artykuły dotyczące ponad 2 milionowego odszkodowania które wywalczyli dla jednej rodziny. Trzeba powiedzieć że mają rozmach....