Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna1994

synu marnotrawny, dlaczego obrażasz muzyke metalową?

Polecane posty

Czy stoi za tym tylko nienawiśc prostaka do rzeczy bardziej złozonych niż twój umysł potrafi pojąc, co skutuje uznawanie za mądre jedynie żeby prostych i łatwych, czy może coś więcej? // // // // // // //

Gość gość
Synu, to ma cię w du/pie, gimbusie.

Jaki jest powód, prosta babo, że uroiłas sobie że jestem gimnazjalistka, i bez przerwy to powtarzasz? Nie mieści ci sie w głowie że ktokolwiek może wyznawac neopogaństwo, słuchać metalu, więc określasz to słowem "gimbaza"?

Gość gość
Taki poziom prezentujesz. 15 kat góra. Prosta, tępa.

Gość gość
Synu cię olał, gimbusie. :D

ile moich tematów przeczytałaś/łeś żeby wyciągać takie wnioski? Jestem jedynie chamska i arogancka, i mam obraźliwe dla innych poczucie humoru. W jakim miejscu jestem prosta i tepa? Moze podasz jakieś przykłady? co jest we mnie proste i tępe: 1.Czytanie ksiązek? 2.Interesowanie sie starą pogańską wiarą, filozowią, historią, muzyką metalową? 3.Czytanie wielu ksiązek? 4.Nie podążanie za moda i kontestacja dzisiejszego konsumpcyjnego stylu zycia? 5.Pogląd że prosty człowiek jest mniej wartościowy ? 6.Wyrazanie odwaznych opinii? Powiedz mi, dlaczego tak uwazasz.

a moze proste i tepe we mnie jest to, ze gram na instrumencie muzycznym i doskonale sie w tym? serio, powiedz, co tobie sie tak we mnie nie podoba, by głosic takie obraźliwe opinie. I uargumentuj to, zamiast pisac ogólnikami, jak do tej pory.

Gość gość
Weź się nie podniecaj. :D

Gość gość
jakiej muzyki metalowej sluchasz?

Gość gość
Na fujarce grasz?

"Weź się nie podniecaj" to nie jest inteligentna wypowiedź. Teraz ty reprezentujesz poziom gimbusa który kogoś zwyzywa obraźliwym przezwiskiem i ucieknie, zamiast stawić tej osobie czoła. synu Marnotrawny, byłam wczoraj chamska bo byłam zdenerwowana. Zreszta prawie zawsze jestem chamska, i nie wiem, dlaczego akurat dzień wczorajszy miałby być jakąs cezurą między rozmawianiem ze mną a nie rozmawianiem. i nie wiem co to hh.pl.

Gość gość
Proste i tępe jest narzucanie komuś swoich ideologii i wartości. Wierz sobie w co chcesz, słuchaj co chcesz ale nie oburzaj się i hie wariuj jak ktoś powie coś złego na muzykę metalową czy coś. Nie jesteś żadnym misjonarzem żeby nawracać innych na to co ty uważasz za słuszne.

"jakiej muzyki metalowej sluchasz?" kliknij na mój nick, zobaczysz liste ulubionych zespołów. "Na fujarce grasz?" Na gitarze, głównie kawałki Exodusa, Nile i Kreatora.

Gość gość
Ojej, jaka ty jesteś superowa. Mam 14 lat, zaprzyjaźnimy się? Mam na imię Ola.

Gościu, ale od tego jest chyba forum, żeby dyskutowac, co nie? to chyba normalne, że sie broni swoich wartości? nikomu nic nie narzucam, to tylko, rozmowa, dyskusja. Jesli uraziłam czyjes ego takim zachowaniem, to to jest problem tej osoby, po co ktoś wchodzi na kafe jakie takie coś go razi i wywołuje ból d**y 🖐️ A już na pewno nienormalne jest łażenie za mną po tematach i w każdym nazywanie mnie gimbusem.

Gość gość
Gimbusiara.

Gimbusiarskie to jest przezywanie jakiejś osoby, bo ta sie denerwuje z tego powodu, zamiast merytorycznie podyskutować. Nie chcesz ze mną normalnie porozmawiać to spjerdalaj na wieki wieków amen, a nie łaź za mną po kazdym temacie odmieniając na wszystkie sposoby słowo "gimbus".

Gość gość
Nawet spoko kapelki,jezdzisz po koncertach?

Owszem, choć ostatnio mniej, bo studia a raczej sesja mnie dobiła i nie miałam czasu. Ostatnio byłam na Turisas w klubie kwadrat, na pewno wybieram sie na Metallice w lipcu, pewnie wczesniej też na coś pójde bo sporo jest fajnych koncertów w tym roku :)

Gość gość
Co studiujesz? Chyba jakiś ambitny kierunek, z Twoją wiedzą i inteligencją.

Nie powiem, bo już kiedyś podałam uczelnie, a nie ma nas wcale tak dużo na roku i za łatwo byłoby mnie zidentyfikować. W kazdym razie nie związany bezposrednio z moimi zainteresowaniami, żadna historia, archeologia itd., choć zastanawiam sie czy by nie próbować swoich sił na tych kierunkach, jako drugim dodatkowym Tylko musiałabym być w tym strasznie dobra, bo tylko najlepsi studenci mają 2 kierunek za darmo, reszta niestety musi płacić.

Gość gość
A co masz do ukrycia, że boisz się identyfikacji? Taka oryginalna i odważna osoba jak Ty, nie powinna mieć z tym problemu.

Dla prawdziwego fana muzyki metalowej nic nie stoi na przeszkodzie by jechac na koncert.rok temu a mamy czwori malych dzieci meza ,,wygnalamz domu,,na CAnibali ... Dobrze ze sluchasz tej muzy nie innej ew punk rock. Resxta to samo dno. ...

Gość gość
bravo Kaśka:-)

Gość masakrator
Nie wiem czy to kolejna prowokacja, ale nie mogę się oprzeć i napisać, że tzw. muzyka metalowa, to nic innego jak odmiana rocka, który sam w sobie nie jest szczególnie złożony i tym samym metal też nie. Owszem jest rock progresywny i różne takie tam pomysły, ale to już trochę inna historia. Wynoszenie muzyki rozrywkowej, owszem niszowej, ale tylko rozrywkowej, pod niebiosa artyzmu, jest po prostu śmieszne, bo jak się ten cały metal ma do Bacha, Chopina? Metal to rżnięcie i dzikie emocje. Konstrukcja prosta, chociaż emocjonująca.

Gość skoro nie lecisz slepo
za moda to znaczy, ze nie golisz cipki?