Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna1994

synu marnotrawny, dlaczego obrażasz muzyke metalową?

Polecane posty

Gość gość
"Pogląd że prosty człowiek jest mniej wartościowy ?" - nie doceniasz prostoty i przeceniasz pretensjonalnosc a to traci kiczem

Gość cwikla zwykla
A mnie ciekawi tylko jakie mechanizmy w Tobie powoduja, ze sie tak wnerwiasz za kazdym razem gdy ktos napisze cos w negatywnym tonie na muzyke metalowa. Rozumiem, ze to jest Twoja pasja i nikt ci jej nie zabiera ale po co ten wsciek? I po co marnowac czas i energie na kazda bzdure wyklepywana na tym forum? Chce ci sie traktowac to az tak powaznie, w jakis niemal osobisty sposob? Przeciez ludzie zawsze beda wypisywali co im tylko wygodnie jest wypisywac i ostatecznie nie masz takiej mocy by temu zapobiec lub to zmienic. Wiec chyba lepiej odpuscic, nie sadzisz? Cudza opinia raczej nie umniejsza twojego poziomu zainteresowania ta muzyka a jakkolwiek bys nie pisala i nawet jesli wierzysz, ze spelniasz tu jakakolwiek misje to spelza na niczym bo koniec koncow ludzie tu piszacy i czytajacy maja wylane na te wszystkie historyjki i wchodza tu w wiekszosci w celu odmozdzenia. Chyba, ze robisz to tak dla hecy lub musisz czuc sie nieco osamotniona w swoim zyciu..

Gość abbbbbbbbba
Jak narazie autorko to Ty obrażasz wszystkich, którzy słuchają innej muzyki. Czytałam parę Twoich "wypowiedzi"....Jeden napisze, że kocha klasykę, inny że jazz a jeszcze inny, że rocka. Ale ile można to wałkować? Nie jesteś ani oryginalna ani lepsza tylko dlatego że słuchasz metalu.

Pisze z telefonu. Wiec stad błedy czasem stylistyczne. Skad jestem ?mieszkam przy Zatoce Brístolskiej.a co smieszne ze mamy czworeczke dzieci?

Gość kryty basen
Dobrze powiedziane, o pretensjonalności i prostocie. Tym jest to zabawniejsze, że metal, to nie jest nic wysublimowanego, to zdecydowanie prosta muzyka (czasem już tylko hałas). Dostrzegam tu zjawisko dodawania sobie znaczenia, wagi w oparciu o zamiłowanie do czegoś pozornie zawikłanego, przez to domyślnie wartościowszego. Trochę to śmieszne. Rozumiem, że ktoś epatujący siebie i otoczenie Pendereckim, ma poczucie, że jest słuchaczem muzyki trudnej, ale nie metal na miłość bogów północy! :D

prawdziwa muzyka to muzyka klasyczna, koniec kropka. Instrumenty tworza muzyke, rock swietnie zagrany, w sensie dobrze dobrana perka gitara basowa i gitara elektryczna tez jest ok. Wycia mordy jednak nie popieram

Gość Observvator
Jako 32 - letni juz stary Koń wypada się zgodzić z wcześniejszymi kilkoma postami negujacymi fakt, że ambitni ludzie słuchają rocka/metalu itp. Sam miałem kiedyś 20 lat i również wydawało mi się ze słuchacze innych odmian są wewnętrznie ubozsi i bardziej ogranicZeni. Na szczęście dorosłym i sam z wiekiem poszerzyłem horyzonty muzyczne, również niejako do tego przymuszony, bo nie da się ukryć, że muzyka rockowa, względnie metalowa jeśli chodzi o odbiór komercyjny wymiera w zastraszającym tempie.

Gość kryty basen
LL zadziwiasz mnie :D

Gość kryty basen
I to wymieranie rocka jako zjawiska komercyjnego, kiedyś komercyjnego na wielką skalę, daje ludziom, którzy lubią rock, szczególnie w jego odmianie metalowej, czyli bardzo już niszowej, wrażenie, że uczestniczą w misterium dostępnym dla wybrańców szczególnie wrażliwych. Sam jestem zakochany w Led Zeppelin i widzę, że Stairways to jednak dużo mniej niż Whole Lotta Love, ale przecież ten szlachetny hałas Zeppelinów, który rozwinął się w heavy metal, jest jednak mniej wysublimowany niż to co robili wielcy muzyki klasycznej. Nie chodzi tu o obrzydzanie sobie, tego co nasz porusza, bo skoro porusza, to kochamy TO, ale o świadomość i budowanie własnej wrażliwości.

Gość kryty basen
Nie przyszło mi do głowy, że lubisz tzw. muzykę klasyczną, że znasz gradację, że tak się wyrażę, wartości artystycznej. Ale przecież znam Cię tylko z wpisów z Kafe :D Wiem, że lubisz zwierzaki i tyle.

Gość kasia0022
katarzyno miej godność i odejdź precz!

Uwielbiam klasyk, mam swoja mala kolekcje muzyki klasycznej. Kocham dzwiek skrzypiec, fortepianu Tata mnie tym zarazil ;) przy myzyce Chopina, Bacha i Mozarta zasypialam bedac malym dzieckiem :D Slucham takiej muzyki w celu rozluznienia - na koncertach z przewazajaca iloscia instrumentow omal nie zalewalam sali lzami ;) To tak w skrocie ;) Jezeli o muzyke metalowa chodzi, facet mnie nauczyl na co tak naprawde zwracac uwage, probowalam tez grac na perkusji, ale to jednak nie dla mnie

Gość kryty basen
Gratuluję edukacji wyniesionej z domu A wracając do rocka, to on się już skończył. Wszystko po Nirvanie i po prostu latach 90 jest już zupełnie wtórne. Nirvana była ostatnim dużym zjawiskiem rocka. Mówię Nirvana hasłowo, bo zespołów było więcej, ale lata 90 to już ostatnia granica. Rock jest muzyką bardzo emocjonalną i mocno związaną z czasem w którym powstawał. Czasy się skończyły, akordy się wyczerpały, riffy uleciały, zostali starzejący się muzycy, którzy zostaną legendą i koniec.

Gość kryty basen
Owszem nawet w Polsce jest choćby Lao Che, które jest bardzo ciekawe, ale progresji takiej jaka była w latach 70 już być nie może.

Nie uważam wcale że metal jest muzyka bardzo niszową. Tłumy na koncertach, festiwalach, chociażby co roku 70 tysięcy fanów na festiwalu w Wacken na którego bilety kosztują kilkaset euro lub podobnego Summer Breeze, lub na Bloodstocku w uk, Brutal Assault w Czechach, czy naszym polskim Metalfescie w Jaworznie(w tym roku niestety sie nie odbedzie), oraz dobre wyniki sprzedazy płyt z muzyką metalowa w europie(w wielkiej brytanii w 2010 roku najlepiej sprzedająca sie płytą było "The Final Frontier" Iron Maiden a w listopadzie 2013 w Polsce najnowsza płyta Huntera) raczej temu przeczą. Tak samo nie można powiedziec ze metal już sie skończył, jest naprawde mnóstwo młodych zespołów metalowych, które potrafią zaskoczyc i wnieśc coś nowego do tej muzyki, nawet na liście w moim profilu około 1/3 zespołów to zespoły powstałe po 2000 roku. Sluchasz rocka i twierdzisz, ze umarł, ok, ale nie wypowiadaj sie za metal na którym sie nie znasz. A czemu uwazam metal za muzyke bardzo trudną w odbiorze? Chociazby dlatego, że nieosłuchana w metalu osoba uwaza go za "darcie mordy" i "zwykły hałas", a osłuchana widzi świetne riffy, techniczną doskonałość, jednym słowem świetna muzykę. Nie uwazam tez, żeby uczestniczyła w "misterium dla osób szczególnie wrazliwych", koncerty metalowe to raczej zbiorowisko zapijaczonych facetów :> Tak więc nie trafiłeś i na przyszłość pisz pod jednym nickiem a nie pod kilkoma, bo i tak zdradza cie styl pisania. :)

Gość gość
Kasia K, to Ty?

"skoro nie lecisz slepo za moda to znaczy, ze nie golisz c*pki?" O, tu wychodzi na jaw kolejne niezrozumienie mojej osoby. Nie chodzi o to , ze ja nie podążam "ślepo" za moda, tylko ja w ogóle nie podążam za modą, w zupełności nie, nigdy, ani ślepo ani przy użyciu oczu, gardze moda jako zjawiskiem i osobami za nią podążającymi.

Gość wspolczujacy
Głupias dziewucho i tyle. Jesteś jeszcze młoda i imponują ci brudni kolesie z tłustymi włosami bijacy kilkudniowa gorzala. Pozerstwo z twojego profilu uderza na odległość

Który zespół z mojego profilu jest niby pozerski i jakie zespoły uwazasz za nie pozerskie? Skoro głosisz takie odwazne opinie to je uzasadnij. Imponują mi jedynie wirtuozi gitary.

Gość gość
odpowiedz Kasia czy to Ty, czy masz nazwisko na literę K?

Gość kobieta  33 lata
Katarzyno, masz 20 lat, co Ty wiesz o metalu?? nic, moja droga, nic :D :D

Gość wspolczujacy
Udajesz osobę inteligentna, a nie potrafisz zrozumieć tego co ludzie do ciebie piszą. Chodzi mi o to, że wrzucanie na listę w swoim profilu nazw kilkunastu zespołów jest domeną 12 letnich kindermetalanek, które właśnie zachlysnely się jakimś nurtem i dorabiając do tego ideologię próbują stworzyć pewien wizerunek przed całym światem.

"nic, moja droga, nic" dużo, moja droga, dużo, bo słucham metalu od 6 lat i mam chociazby internet od tego aby poznawac nowe zespoły. czego ty słuchasz? bo zauwazyłam ze tacy 30 latkowie czesto mówią jak to oni nie słuchają metalu od wielu lat a jak przychodzi co to czego to sie okazuje że słuchaja tylko najwiekszej komercyjnej sztampy typu Metallica, Nightwish, Therion i tak dalej. "Chodzi mi o to, że wrzucanie na listę w swoim profilu nazw kilkunastu zespołów jest domeną 12 letnich kindermetalanek, które właśnie zachlysnely się jakimś nurtem i dorabiając do tego ideologię próbują stworzyć pewien wizerunek przed całym światem." A moze po prostu to kwestia tego, że starsi fani metalu na tym forum, wmawiali mi ze na pewno słucham Korna, Evanescence i podobnych gówien bo urodziłam sie przecież w 1994, nie mówiąc już o tym ze w kazdym temacie ktoś pisał pytanie "jakich zespołów słuchasz"? z ta lista jest mi po prostu wygodniej.

Gość wspolczujacy
Kolejna domena kindermetalanek. Wmawianie innym, że metallica to komercyjne gowno i true metal nigdy nie pozwoliłby sobie na słuchanie takiego g***a:)

Gość kobieta  33 lata
od 6 lat :D a ja od 15

Gość kobieta  33 lata
akurat Metallica STARA to jest metal. STARA . dziecko znany Ci jest również STARY Samael, Iron maiden, stare Paradise Lost .../ pewnie nie