Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawa er

Kobiecość dar czy przekleństwo?

Polecane posty

Gość Kawa er
To chyba Ty jesteś wobec tego dzieckiem skoro nie przychodzą Ci do głowy czasy, jak zwykły (wcale nie wykwalifikowany) robotnik zarabiał tyle ze spokojnie utrzymywał żonę i pięcioro dzieci! Teraz mi przytoczysz "ale to były inne czasy!" Inne, a i owszem. czyżby lepsze??

Kawa er - to wymień taką czynność która jest nie tylko naturalna, ale też mile widziana przez każdą kobietę. Rodzenie dzieci odpada bo nie każdy chce je mieć.

Gość gość
Zajęcia kobiet sa niskowyceniane i maloplatne, nie przynoszą korzyśc***aństwu. Tak nas traktują. Nie jesteśmy zdolne do samodzielnej egzystencji

Gość gość
no i rzadko się wiążą

Gość gość
O ile mniej było rozpadów małżeństw jeszcze kilkanaście lat temu? x x Dziecino, kilkanascie lat temu było mnie formalnych rozwodów, bo kobieta co miała meza pijaka, co ja lał co dzien po gebie, kopał po brzuchu, i robil co rok kolejne dziecko, miala jeszcze mniejsze szanse niz teraz, na utrzymanie sie. Takze nie mogla sie wyniesc, bo nei było gdzie, i musiała to wszystko znosic, jak przykładna katoliczka, nadstawiajac d**e i drugi policzek. Nie pasuje ci podniesienie wieku emerytalnego? Ale juz emerytura 800 zł cie zadowoli? To powodzenia... Nie wiem jak w twoim wieku mozna byc tak nastawionym bez ambicji do zycia... Moze sie ucz, to bedziesz miec lepsza prace niz na taśmie... To jest bełkot co ty wypisujesz. Wielu murzynów co kiedys pracowali jako niewolicy mieło podobny problem, co zrobia jakby mieli wolnosc

Kobiety też pracowały. W polu, jako służba, często jako położne. Nie były to "miłe prace", ale tak naprawdę nie licząc krótkiego okresu w latach 20tych i części 19 wieku to kobiety pracowały bo mało kto miał warunki żeby utrzymać rodzinę z jednej pensji...no chyba, że było po prostu biednie. Myślisz, że nie pracowały podczas wielkiej depresji? Albo nie harowały podczas industrializacji (bez praw)?

Gość miś wedrowny
moor - wiesz co mi sie wydaje? Że dużo kobiet wstydzi sie kobiecości, to nie chodzi o profesje, kto opiekuje sie dziećmi etc Kobietom sie wydaje że jak bedą twarde to im lepiej pójdzie w związkach i w życiu. Bzdura. Kobiecość to siła kobiety, kobieta świadoma potrafi omamić faceta c/i/p/k/ą i to wystarczy, jeżeli to potrafi to ma wszystko na tacy:classic_cool: Nie łudźmy sie, nie wyrywam kobiet dla intelektualnej pogawędki:-D, interesuje mnie tylko c/i/p/k/a i zeby ją zdobyć potrafie sie zadlużyć, wydać pieniądze, sprzątać, myć gary i zrobić mojej pani sniadanie po osstrym rżnięciu:classic_cool: Nie jestem w stanie nic więcej do tego dodać bo mi nie przychodzi do glowy:)

Miś - teraz takie "silne" cechy są po prostu faworyzowane i oczekiwane uniwersalnie od wszystkich. Kiedyś tylko mężczyźni wstydzili się nie być "twardym", teraz wszyscy.

Gość Kawa er
Nie ma czegoś takiego jak rzecz czy czynność mile widziana przez każdą kobietę czy każdego człowieka bo każdy jest inny i jednych kręci to, drugich coś innego. myślę że większość kobiet czuje sie właśnie spełniona gdy ma dobrego męża który potrafi o nią zadbać i jest zadowolona gdy potrafi go przy sobie utrzymać. Jeżeli mamy się bawić w przepychanki słowne to Ty go chyba przy sobie nie utrzymałaś i teraz starasz się być "kobietą wyzwoloną" a w środku miałaś zupełnie inaczej poukładane.

Gość gość
Nie łudźmy sie, nie wyrywam kobiet dla intelektualnej pogawędki , interesuje mnie tylko c/i/p/k/a i zeby ją zdobyć potrafie sie zadlużyć, wydać pieniądze, sprzątać, myć gary i zrobić mojej pani sniadanie po osstrym rżnięciu x x wierze ci, ale nie sadz wszystkich po sobie. Np. taki facet co ma studia, nigdy sie nie zada z prosta kobieta, bo ma ambicje. Znajdz mi lekarza, co by sie zwiazał z np. fryzjerka. Zawsze wybieraja kobiety po studiach, gardza nawet pielegniarkami. Chocby najładniejsza, jak zmywa na zmywaku nie ma szans, bo dla niego liczy sie prestiz. A ty jestes tylko prostakiem

Gość gość
Rozpasanie kobiet jest przyczyną poważnych problemów społecznych. Począwszy od administracji państwa do niżu demograficznego. Podstarzałe karierowiczki się pozwalania z roboty, bo nie będzie komu sprzedawać tego g***a, którym handlują. Konsumenci się nie urodzili.

Gość Kawa er
O mamo, słyszę ze ludzie bez studiów to ludzie bez ambicji to mi się nóż w kieszeni otwiera.

Gość gość
dar

To co opisujesz to lenistwo - złapać jelenia i żyć z jego pieniędzy. Mężczyźni też to potrafią, a jest nawet spora ilość osób które czekają aż krewny umrze żeby żyć ze spadku.

Gość Kawa er
chyba trafiłam w sedno :) Sam się puścił? xD

Gość gość
Toż kuwa nie każdy musi być mgr czegoś tam czy inż jeszcze czego innego. Ta reforma edukacji z czasów AWS to najgorsze g***o jakie nam zaserwowano. Pewnie i na tą idee wpadała jakaś kobieta.

Nie, dobrowolnie jest ze mną w związku. Poważnie, ile masz lat, 10? "Jak się ze mną nie zgadza to pewnie coś tam". Mam wrażenie, że jesteś po prostu leniem i szukasz wymówki na to.

Gość gość
O mamo, słyszę ze ludzie bez studiów to ludzie bez ambicji to mi się nóż w kieszeni otwiera. x x i niepotrzebnie, bo u ciebie nie ma nawet umiejetnosci czytania za zrozumieniem. Pisałam o osobach co maja studia. Takie osoby, szukaja równie wykształconych jak one same, osób, zwłaszcza po b ambitnych kierunkach typu medycyna, prawo.. A co do ludzi bez studiów... róznie bywa z ich ambicjami, niektórzy maja, np. ambicje wyrwanie co dzien innej d**y... kwestia co sie nazwie ambicja... :p

Gość Kawa er
Słuchaj no, lenistwom mogę nazwać Twój "wybór" bo nie jesteś zbyt leniwa zeby wychować dziecko, jesteś zbyt leniwa zeby zrobić coś w domu, jesteś zbyt leniwa zeby się postarać cokolwiek zrobić, wybierasz łatwą drogę zrobienia kariery, powiedzmy na poczcie gdzie trzeba bardzo wiele się napracować przybijając pieczątki. Nie osądzaj.

Ładny przykład hipokryzji..."nie osądzaj", a przed chwilą wywnioskowałaś, że facet mnie zostawił bo nie umiałam go przy sobie utrzymać (czyli faceci są głupi i można ich hodować jak króliki, tylko trzeba pilnować bo uciekną) i teraz zmieniło się moje podejście. Naprawdę musisz być bardzo młoda.

Gość gość
Prawo nie jest ambitnym kierunkiem. Już nie.

Gość miś wedrowny
moor Miś - teraz takie "silne" cechy są po prostu faworyzowane i oczekiwane uniwersalnie od wszystkich. Kiedyś tylko mężczyźni wstydzili się nie być "twardym", teraz wszyscy. x silne cechy są zupelnie inne dla kobiety i inne dla mezczyzny. jeżeli tego sie nie rozumie to nie pomogą zadne ideologie, ani klechy ani gender nie rozwiążą problemu:-O Ludzie mają nasrane w glowach przez propagande, zachowują sie niezgodnie z natura i przez to są nieszczesliwi. Ja nie jestem wybredny jeżeli chodzi o wygląd kobiety ale wybieram pod wzgl wlasnie kobiecości. Jezeli jest twarda w męskim sensie i nie jest kobieca to mam prawo podejrzewać ze ma niskie libido a to dla mnie gorsze od kalectwa

Gość gość
Ja bym chciała żeby mój mąż zarabiał tyle żebym ja nie musiała iść do pracy, wykonywać codziennie tych samych czynności mechanicznych jak robot. (....) Miłość i życie w parze to dawanie czegoś od siebie PRZEDE WSZYSTKIM a nie czerpanie garściami jak zwierzęta ze świeżego mięsa. x x LOL To bys sporo dała, ze bys lezala i przeglądała internet. Jeszcze bys pachniała? To super. Ale jak facet ma utrzymywac takiego nieroba, to nie lepiej kupic odswiezacz powietrza?

Gość gość
Jezeli jest twarda w męskim sensie i nie jest kobieca to mam prawo podejrzewać ze ma niskie libido a to dla mnie gorsze od kalectwa x co za bzdury... wrecz na odwrót. babki co maja wiecej testosteronu maja wiekszy apetyt na seks

Gość gość
Jakbyn szkola srednia zaspokajała jakieś ambicje i dawała perspektywy pracy to nikt by tak ambicjonalnie do studia nie podchodził. Kiedy ludzie w końcu zrozumienia ze tracą 5 lat cennego życia na wiedza ogólna której w 90 procentach nie wykorzystaja

Gość miś wedrowny
gość Jezeli jest twarda w męskim sensie i nie jest kobieca to mam prawo podejrzewać ze ma niskie libido a to dla mnie gorsze od kalectwa x co za bzdury... wrecz na odwrót. babki co maja wiecej testosteronu maja wiekszy apetyt na seks x nie spotkałem takiej :-D a może dlatego że nie probowalem bo takie wymuskane, sztuczne i plastikowe że raczej odpychające. wole leniwe, egoistki i skupione na facetach i wydawaniu ich pieniędzy a nie na pracy:-D

Gość gość
Nie da się dyskutować z facetami, oni zawsze muszą g****ic jak nie słownie to fizycznie. Jak chcsz być niezależna to ci powie ze woli leniwe egoistki, a jak chcesz siedziec w domu to będzie zdradzał bo nie może zdobywać. Kobieta to musi być jakaś hybryda świętej i k***y , nieroba i niezależnej.

Gość gość
Może robić na pół etatu, żeby mogła żyć między ludźmi, a nie jak świnia w chlewie.