Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piotr__28

Czy ktoś mi pomoże zinterpretować wyniki badania nasienia? Proszę :)

Polecane posty

Gość Piotr__28

bjętość ejakulatu - 2,0ml odczyn PH - zasadowy barwa - szaro biała lepkość - mniej gęste stan zmętnienia - prawidłowy po 30stu minutach nastąpiła homogenizacja - całkowita badanie mikroskopowe: leukocyty 3-5 wpw erytrocyty 0-2 wpw makrofagi 1-3 wpw Śluz - nieliczny bakterie - nieliczne komórki plemnikotwórcze - 0-1 wpw Plemniki o ruchu żwawym - 70% żwawym po 2h 50% w miejscu 10% w miejscu po 2h - 10% bez ruchu 20% bez ruchu po 2h - 40% ilosc plemników w 1ml 84,99 mln calkowita ilosc plemników 170,0mln

Gość dwie minuty z google
◦liczebność plemników: >= 15 mln / ml lub >= 39 mln/ ejakulat; ◦żywotność plemników: >= 58% żywych plemników; ◦r****iwość plemników: >= 32% plemników o ruchu postępowym; ◦morfologia plemników: >= 4% plemników o prawidłowej budowie. ◦pH: >= 7,2; ◦objętość ejakulatu: >= 1,5ml. calosc pod adresemhttp://badanie-nasienia.pl/pl/o-badaniu-nasienia/interpretacja-wynikow-badania-nasienia/

Gość Piotr__28
wg tych norm, wszystko jest ok, więc dlaczego lekarz powiedział mi, że moje pleminki są za słabe do zapłodnienia.. Może coś mi umknęło? Wyleciałem jak poparzony z gabinetu i poszedłem się nachlać, bo który facet ucieszył by się z takiej interpretacji ;/