Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kupic czy nie poradzcie

Polecane posty

Gość gość

Mamy szanse kupic fajne mieszkanie, tylko problem w tym ze wyczyscimy sie ze wszystkich oszczednosci a dziecko w drodze. Nie wiem co robic bo jednak dziecko kosztuje a brak zabezpieczenia finansowego przytlacza, z wyplaty tez z dzieckiem nie damy rady za duzo odlozyc bo wiadomo dziecko kosztuje.

Gość Jurek Urban
ciekawe, pisz dalej :classic_cool:

z tym "dziecko kosztuje" to przesadzasz, my odłożyliśmy w trakcie ciąży regularnie, tak żeby bardzo się nie obciążać i starczyło a nawet zostało :)

Gość gość
Powaznych odpowiedzi oczekuje

Gość gość
Sytuacja wyglada tak ze tez mielismy kilka tys odlozonych dla dziecka ale bysmy musieli je ruszyc na oplaty notarialne zmiany dokumentow itp takze wyszlibysmy na 0. Jedynie to co z wyplaty a przez 3 miesiace za duzo nie odlozymy. Z drugiej strony po urodzeniu dostalibysmy pieniadze z ubezpieczenia ja i maz i becikowe zawsze na poczatek by bylo.

Gość gość
A mieszkanie do zamieszkania? Gdzie teraz mieszkacie? Wynajmujecie?

Gość gość
jesli teraz wynajmujecie to jasne ze bym kupiła

Gość gość
Jakiej ty rady oczekujesz? Czy my znamy twoja sytuacje? Sama powinnas wiedziec. Wszystko zalezy od tego czy oprocz oszczednosci jest stala praca, by w razie co miec zawsze jakies dodatkowe pieniadze. Ja bym kupila, pod warunkiem ze bylaby to naprawde dobra oferta bo mieszkanie to inwestycja na cale zycia. A placic czynsz i tak i tak trzeba do konca zycia.

Gość gość
A macie na cale mieszkanie czy na kredyt? Ile kosztuje ?

Gość gość
Kupcie mieszkanie, i w miedzyczasie spokojnie sie urzadzajcie. Wiecie ja uwazam ze oczywiscie dziecko jest najwazniejsze i chce sie dla niego wszystko najlepsze - ale najlepsze nie znaczy najdrozsze.... My tez kupilsimy mieszkanie jak bylam w ciazy, i w sumie z mebli mielismy pare gratow po rodzinie (dawne czasy) ale naprawde nie trzeba wydawac kupy kasy na dziecko.. bo dziecko szybko rosnie. Przyklad mielismy stary stol w duzym pokoju a tu dziecko w drodze- a chcielismy nowy stol. I co kupilismy nowy elegancki stol a stary stol zaadoptowalismy na przewijak. Serio dalismy na niego cerate i taka folie z gabki na ktorej przewijalismy dziecko. I powiem tak na stole bylo wygodniej bo stol jest wiekszy niz przewijak. A pozatym na tym stole przewijalismy dziecko do 8 miesiaca bo potemd ziecko sie wierci i kreci i lepiej robic to na podlodze - przynajmniej nie spadnie (na specjalnej macie) Po 8 meisiacach przewijania z dzika rozkosza wywalilismy ten stol - w sumie to maz zaadoptowal sobie ten stol do garazu. A nowy przewijak kosztuje okolo 1 tysiac - i pytam po co taki wydatek na 8 meisiecy - mozna cos wymyslic. Tak samo z lozeczkiem kupilismy od kogos na gumtree uzywane kupilismy jedynie nowy materac i tak po 2 latach i tak kupilismy dziecko juz lozko ... wiec po co przeplacac. Kupcie meiszkanie bo potem jak przyjdzie dziecko i bedziecie wymyslac - przwijaki sraki mebelki i ubranki to kasa wam sie rozejdzie rzeczy po roku 2 beda bezwartosciowe a wy zostaniecie dalej bez mieszkania

Gość gość
Mieszkanie do zmaieszkania jedynie pomalowac sciany wystarczy po swojemu. Zostaja meble w kuchni i 2 pokojach tez w miare, do trzeci ego mielibysmy swoje. Kupilibysmy bez kredytow, ale musielibysmy wziac pieniadze odlozone dla dziecka na notariusza itp. Teraz mieszkamy z rodzicami placimy po polowie rachunki. Sytuacja wyglada tak maz ma stala prace, ja na zwolnieniu do porodu a potem roczny macierzynski i moj dochod sie skonczy ale pracy bede szukac.

Gość gość
Up up

Gość gość
up up

Gość świnkaa
kup mieszkanie.

Gość Nieprawdaa
jeśli chodzi o przewijak to jest to moim zdaniem zupełnie zbędny wydatek. ja dostałam wraz z torbą do wózka matkę ceratke do przewijania i przez 3 miesiące nawet nie wiedziałam że są jakieś - meble przewijaki :) matka była rozkładana na kanapie, łóżku, gdzie trzeba było i było dobrze,

Gość gość
Kup mieszkanie