Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dzieci dostaja po 750 zł alimentów od ojca

Polecane posty

Gość gość

czy to dużo ? Gdybyśmy mieszkali razem i tworzyli rodzinę to jego koszty byłyby dużo większe .

Gość gość
To bardzo malutko mulatko. Wnieś natychmiast pozew do sądu o podwyżkę na 2500. Jeszcze dziś! Koniecznieee!!! :);)

Gość gość
po co sie wypowiadasz jak nie masz pojęcia o życiu

Gość gość
Uwazam, ze 1500zl na jedno dziecko miesiecznie to bardzo duzo (750zl od ojca+ 750 od mamusi, nie zapominajmy, ze oboje rodzicow musza utrzymywac dziecko), dorosli tyle na siebie nie maja

Gość gość
1500?? Na cały miesiąc?? Na dziecko?? To co?? Ona ma dzieci zalewajką i suchym chlebem karmić?? A gdzie ubranka i takie-tam??

Gość gość
A poza tym ona poświęca dzieciom cały swój czas!! Więc kiedy ma pracować?? W niedziele jak szanowny tatuś weźmie dzieci na 3 godziny?? 2500 to minimum!! Walcz o swoje.

Gość gość
K****, a my na nasze dziecko wydajemy jakieś 700 zł wychowując je wspólnie :( P******ę, rozstaję się z jego ojcem i lecę po alimenty!

Gość gość
Jeśli to jego jedyne dziecko, to spokojnie dostaniesz 3 tysi ;)

Gość gość
Pewnie się zastanawiasz skąd on weźmie te 3 tysi, jak teraz zarabia 1800? To bardzo proste - jak już nie będzie musiał cie popychać, to bez problemu z kotasa strzepie ;):)

Gość gość
Eks zarabia bardzo dużo , a ja nie mam obowiazku płacenia kolejnych 750 zł . Skad te głupie regułki ?

Gość gość
A ile ty zamierzasz partycypować w kosztach utrzymania dzieci? Tak mniej-więcej..

Gość gość
mnie więcej :) 24 h na dobę plus kasa , plus opieka etc

Gość gość
No właśnie kasy ile? Tak pi-razy-drzwi?

"Eks zarabia bardzo dużo , a ja nie mam obowiazku płacenia kolejnych 750 zł . Skad te głupie regułki ?" xxx z prawa, rodzice mają równi łożyć na swoje dzieci, chyba że jesteś inwalidką matki naprawdę mają kiełbie we łbie z tymi alimentami

Gość gość
Bzdura. W prawie nie ma takiego zapisu.

i to nie są głupie regułki. jesteś tak samo odpowiedzialna za te dzieci jak ojciec

Gość gość
wg mnie logiczne się wydaje, że skoro ojciec nie zajmuje się dzieckiem, bo nie oszukujmy się rzadko który się do tego kwapi, gdy sobie nową d**ę do ******** znajdzie.....to niech chociaż przyzwoicie płaci kobieta poświęca dziecku cały swój wolny czas, na pewno nie zarobi tyle co facet, bo kobiety z góry są dyskryminowane tak więc ja uważam za bzdurę, że obydwoje mają finansować po równo, niech płaci więcej ten co się dzieckiem nie zajmuje, będzie sprawiedliwie, każde da coś od siebie

Gość gość
czytam i czytam autorko puknij sie w glowke!masz te samo prawo płacenia alimentów co ojciec.Moj maz płaci 600 na dziecko i matka dziecka która wychowóje również musi płacic tyle samo.Biersz sie do roboty to nie będziesz jęczeć o kase

"Bzdura. W prawie nie ma takiego zapisu." xxx sama piszesz bzdury, jest taka zasada, nie musi być zapisana

Gość gość
"jest taka zasada, nie musi być zapisana" Masz na myśli prawo plemienne? ;)

Gość gość
jest i moj maz ma to nawet na orzeczeniu sądowym!

Gość gość
"No właśnie kasy ile? Tak pi-razy-drzwi?" No i autorka ma problem z odpowiedzią. Bo ona raczej liczy ile z tych alimentów zap/ier/do/lić dla siebie ;)

Gość gość
alimenciary do roboty a nie paarzec na alimenty bo do robienia dzieci nie tylko facet jest potrzebny a macie tą samą odpowiedzialnosc za dzieci.bo dlaczego facet tylko ma dziecko utrzymywac a królewna w domu siedzi?

Gość gość
denne prowo

Gość Terazjaaa
A to co autorko za twoj czas poswiecony dziecku trzeba placic.Smieszna jestes.Ty cos masz z bania.Poswiecasz czas bo dziecko jest przy tobie i nie ma tak ze jak tatus nie ma czasu to zaraz bach wieksze alimenty bo nie opiekuje sruje i tak dalekj sie dzieckiem.Ruuuz******laja mnie takie baby:O

Gość Terazjaaa
nie cos zoooj***e tylko wiekszosc a dziecku skapnie grosze.Nie oszukujmy sie takie sa matki pazerne na alimenty.A do pracy ciezko bo dzieckiem sie opiekuje.

Gość gość
A ja mam jedno pytanie eks płaci na dziecko 500 zł ,ale nie o to biega ok ja dokładam drugie tyle.A teraz sytuacja z drugiej strony bo ma taż aktualną żone z nią dwoje dzieci jedno l 16 i jedno w wieku 3 lat.I co powiecie o tej pani która od 17 lat nie pracuje.Jeżeli matka ma obowiązek dołożyć drugie tyle to chyba nie tylko ta samotna ktòrej i tak jest trudniej???Jeżeli tak to taki obowiązek powinien dotyczyć wszystkich a ilu przed sądem płacze nie mam na większe alimenty bo utrzymuje w 100%żonę i dzieci które mam w domu.

to jest sprawa męża, że utrzymuje w domu darmozjada bez honoru. nie wierze, że twoje dziecko kosztuje więcej niż 1000 miesięcznie

Gość gość
To po co cały czas te kity wciskasz że kobieta ma w świetle prawa dokładać drugie tyle... Pokaż mi ten przepis proszę bo chcę wiedzieć gdzie to jest.