Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy uderzylo as kiedys dziecko?

Polecane posty

Gość gość
brokeinside87 to dobrze że nie masz dzieci, dzieci to gowniane życie i babranie się w gownie, lepiej nie chciej ich mieć

Gość gość
widocznie skupiłaś się na jednym dziecku a drugie zaniedbałaś albo popuściłaś mu bo pewnie młodsze. bicie idzie ukrócić ale trzeba mieć czas i cierpliwość i przede wszystkim reagować i nie pozwalać na to. co jednak idzie zauważyć u dzisiejszych matek mają dzieci w d***e i nie obchodzi ich czy i kogo uderzy ważne że mu przejdzie. do psychologa bym wysłała każdą która uważa że bijące dziecko jest normalne i ma wszystko ok pod kopułą.

Gość gość
nikogo nie zaniedbałam, jak raz bijącym jest starszy syn, od urodzenia bił i gryzł, jest nerwowy i porywczy, ma problem z emocjami i autoagresją, leczę go psychiatrycznie ale bezskutecznie, młodsze dziecko nigdy nie biło nikogo, czasem wyrywa zabawki ale zaraz przeprasza, jak raz w moim przypadku o wiele więcej czasu poświęca się starszemu z racji koniecznośc***ilnowania by nie zrobił komuś lub sobie krzywdy ale wy wszystko wiecie najlepiej :)

Gość gość
mnie dziś mój syn uwaga SKOPAŁ! myślałam że go rozerwę. nigdy w życiu nie podnieśliśmy na niego w domu ręki, a on dziś dostał jakiegoś amoku na ulicy - chciał iść do sklepu i zaczął piszczeć i mnie kopać... nigdy w życiu się tak nie zachowywał - a ma już prawie 5 lat. nie wiem co mu odbiło, ale z trudem się powstrzymałam, żeby go nie zdzielić, bo wszystko się we mnie zagotowało. w domu mnie przeprosił, ucałował. dostał karę, podporządkował się. jak rozmawialiśmy czemu mnie kopał to powiedział że nie wie i tego nie chciał. nie wiem gdzie widział takie zachowanie.

Gość gość
no ok nie napisałaś że leczy się psychiatrycznie. teraz rozumiem. przecież nawet dodałam że z takim dzieckiem trzeba iść do psychologa, myślałam że nic z tym nie robisz. powodzenie w okiełznaniu charakteru dziecka i w leczeniu. mam nadzieję, ze się uda. pozdrawiam

Gość dupa dupa dupa
Nie to dziecko można klepnąć w dupke

Gość gość
no to masz w domu głupka i w dodatku psychola. nawet psychiatryk nie pomoże :-) ale jak tu pisze ktoś o skopaniu przez smroda 5latka matki i dostał tylko karę a nie po tyłku to aż mi się śmiać chce z waszego wychowywania. ja bym taka łaskawa nie była, za kopanie matki dostałby publicznie po d***e

Gość gość
takie bicie reką to jak było male 4-5 lat ,ale pamiętam jak miał 13 lat to tak mnie popchnął ,ze gdyby nie kredens kuchenny to chyba bym leciała jeszcze długo wiele metrow, po tym nieodzywalam się do dziecka przez 2 tygodnie choć mnie dzień w dzień przepraszal

Gość gość
2 razy ,raz mając 6 lat tate, drugi raz 7 lat mnie , już duza jest , nigdy później reki nie podniosła na nikogo

Gość gość
takie dziecko co uderzyło rodzica bez powodu, po prostu bo miało takie widzimisię to powinno mieć dupsko czerwone i by wiedziało dlaczego i za co dostało

" jak rozmawialiśmy czemu mnie kopał to powiedział że nie wie i tego nie chciał. nie wiem gdzie widział takie zachowanie" Mój nigdy nie wie czemu źle zrobił :-o

Gość gość
Ci którzy się wypowiedzieli pozytywnie w tym temacie, tzn. doświadczyli przemocy od własnych dzieci to mogę określić was jako rodzic-porażka. Nie potrafiliście reagować, karać, zabraniać, uczyć to teraz dobrze wam tak. Nawet małe dziecko nie ma prawa uderzyć rodzica. Przytrzymać mu łapę i w nią strzelić ot cały problem wasz rozwiązany. I niech sobie beczy ile chce mały smród.

Nie dopuściłam do takiej sytuacji, ja kilka godzin z dzieckiem się nie użeram ani nie szamocze a co za tym idzie jeszcze bardziej dwie strony są rozwścieczone, szybko od razu z miejsca ucinam konflikt , albo każe zejść mi z oczu ( czyli wyjść z danego pomieszczenia w którym przebywam) , albo ja wychodzę gdzie indziej . Dziecko podczas wynoszenia do siebie potrafię tak unieruchomić, ze żądną kończyna nie ruszy, a jak chwytałam za łape i robi wylot do siebie, czasami najmłodsza się zapiera rzuca nogami i w każda stronę, ale nie w moją -czyli się pilnuje Z przesadnymi pyskówkami bywało gorzej i sporadycznie tak bywa, bo słuch mam wybitnie wyostrzony nawet jak heet dalej któreś siedziało z dala ode mnie to czasami trzeba było się przejść do delikwenta ,albo zawołać go do siebie i kazać powtórzyć to co powiedziało... wtenczas niewiniątko, cisza jak miakiem zasiadł gdy wezwane na dywanik

Gość gość
jestem pewna ze kazde dziecko rodzica kiedyś uderzyło i to nie niemowlak ale takie większe np. kiedy cos mu się nie kupiło, czy zabronilo, tylko ludzie wstydzą się o tym pisać Ja tez kiedyś matkę uderzyłam,ostatni raz w podstawówce. Na studiach już jestem i z nikim nigdy się nie bilam , moja córka 2 letnia czasami tam klepnie w zlosci , ale to lekko

Gość gość
Moja też ma dwa lata i też czasem mnie ze złości klepnie albo uszczypnie.

Gość gość
to czemu jej nie wpie/rdolisz jak cię klepnie? pozwalasz na to bo jesteś słaba

Gość gość
ciekawe czmeu dzieic was bic nie mogą a wy tak łatwo chcecie bić słabsze młodsze od siebie dziecko :/ to dopiero porażka, przecież to logiczne że dziecko dostające po d***e tez będzie lac innych bo skoro mama z tatą mnie biją to i ja będę bić...

Gość gość
nie bila ,ale potrafiła przeklnąc krzycząc z pokoiku odp*****l się , było to raz ,lecz to zapada w pamięć , 10 lat miala

Gość kultura2014
dziecko bije bo może trzeba to ukrócić

Gość gość
Bp dziecko bic mozna to sie nazywa wychowanie, a doroslego gowniarzowi bic nie wolno proste zasady. Dziecko nie ma prawa uderzyc starszego a jesli tak zrobi to z d**y powinno nie wstac smrodzisko wredne