Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem po prostu ciekawa

Zarobki lekarzy

Polecane posty

u nas w szpitalu 1 lekarz jest ordynatorem oddziału wewn. i jednocześnie pracuje na 2 innych oddziałach-ma dyżury i pełni funkcję dyrektora ds medycznych czy on dostaje 3 pensje/ MA KTOŚ W OGÓLE POJĘCIE O TYM/

Gość gość
pewnie dostaje pensje i w ciul dodatkow za kazda funkcje ktore sa bardziej lukratywne od etatu. u mnie lekarze dostawali podstawy ok 3 tys a plus dyzury itd wychodzilo ok 25-30 tys

no to nieźle własnie nie mogłam pojąć jak wypłacaja zarobki z tych wszytskich prac jednocześnie i różnych funkcji

Gość gość
a najsmieszniejsze jest to, że i tak uważają, że MALO zarabiają i w NFZ jest miliardowa dziura, dlatego pewnie znowu podniosą nam podatki. To ja sie pytam, czemu nie obniżą pensji tym konowalom, ktorzy i tak dobrze zarabiają, dla nich tysiąc mniej czy wiecej to bez roznicy, tylko tym biednym ciagle podnosza podatki i skladki?

Gość dupa1
Duże

Gość gość
najlepsze jest to, że taki lekarz ciągnie np. 2 etaty w tym samym czasie. Ja nie byłabym w stanie pracować w dwóch miejscach jednocześnie, a taki lekarz może

Gość gość
lekarze podczas paroletnich studiow zglebili tajniki rozdwajania sie jak i roztrajania, a wy zwykli smiertelnicy musicie sie meczyc w jednym miejscu o jednej porze

Gość gość
bez kitu lekarz leczy musi dobrze zarabiać, idź ty jak taka mądra jedna z drugą jesteś. Za granicą to dopiero lekarze ZARABIAJĄ. U nas w PL, lekarz dobrze zarabia jak jest OSZUSTEM i pracuje na dwa etaty JEDNOCZEŚŃIE. Inaczej żeby lekarz w Pl dobrze zarabiał na etacie musi ciągnąć po 12 godzin + dyżury. Ordynatorzy dobrze zarabiają ale żeby nim być to kupa czasu i tytułów upłynie. Tak jak u każdego!!!! A piszecie tak jakbyście z ksieżyca spadły, że nie zawód czyni z człowieka kogoś dobrego czy złego. A dziura w NFZ geniuszki to nieudolne rozprowadzanie środków a nie pensje lekarzy. Marmurowe podłogi w NFZ itp. Dodaj do tego to że gigantyczne pieniądze idą na leki, zabiegi itp. Wiesz jakie to WSZYSTKO jest drogie. W głowie się to nie mieści. Jeden lek potrafi kosztować kilknaście tysięcy za dawkę, a operacja jedna...no, no..wysilcie trochę głowki. Za granicą lekarz zarabia 10 X tyle i jest dobrze.

Gość gość
Polscy lekarze sa w sredniowieczu jeśli chodzi o podejście do pacjenta, dlatego kazdy powaznie chory bierze oszczędności i wyjeżdża na zachód, bo wieże chamstwo, nieuctwo może się przyczynić do jego śmierci. I nikt nie wyciągnie konsekwencji. Polskie szpitale to umieranie, nikt się toba nie przejmuje, lekarze na luzie mówią do ciebie jak ty każdej chwili możesz kipnac. Zresztą ostatnio byłam u lekarza i żartobliwym tonem z usmieszkiem mi mówi ze pewnie mam białaczkę. Na szczęście nie mam. To sa gnoje i nie można im ufać.

Gość gość
to normalne, mam do czynienia z lekarzami i bardzo wielu z nich pracuje w dwóch a nawet w trzech miejscach (jedno państwowe i w dwóch rprywatnych)

Gość gość
Co za bzdury. Polskich lekarzy u nas w Nimczech jest mnóstwo tak jak i w UK i na zachodzie. Są uznawani za najlepiej wykształconych i zarabiają duże pieniądzę. To polska jest zacofana a limity sparwiają że z pustego i Samolon nie naleje. A ze kombinują w sumie jak każdy polak żyjący w pl

Gość gość
Czy u polskich lekarzy w Niemczech leczą się Niemcy czy tylko Polacy którym spieprzono leczenie w Polsce?

Gość gość
Dlaczego się pytam nie podniosą kwoty wolnej od podatku do europejskich poziomów 50/80 tysięcy zł rocznie? Zamiast tego wciąż są to 3tys. Po co szliśmy do tej *****ej Europy? Po to żeby wesprzeć karierowiczów????????????? No chyba tylko i wyłącznie po to!!!!!!

Gość gość
Skoro tak narzekacie, że lekarze pracują w 2-3 miejscach, w ciągu dnia i na dyżurach w nocy - to wyobraźcie sobie co by było, gdyby każdy pracował tylko w 1 miejscu - nie byłoby komu dyżurować w nocy ani pracować popołudniami w poradniach bo i większość lekarzy przepracowałaby ten swój 1 etat do 15.00 - szybko wtedy zmienilibyście zdanie gdybyście potrzebowali np. w nocy pilnej pomocy lekarskiej. Taka ilość miejsc pracy wynika z popytu społeczeństwa na takie usługi - przecież nikt sztucznie nie generuje nowych miejsc pracy dla lekarzy. Świadczą o tym dobitnie również kilkumiesięczne kolejki do specjalistów... Nie dajcie sobie wciskać kitu, politycy dobrze wiedzą, co robią - kręcąc medialne afery dot. lekarzy czy innych "mam Madzi" i pokazując to non stop w TV przepychają niewygodne dla społeczeństwa ustawowe buble i inne niekorzystne zapisy - odwracając przy tym uwagę gawiedzi pseudo-problemami.

Gość gość
Dobrze piszesz!

Gość gość
Tylko co oni robią na tych dyzurach, skoro nie odbierają telefonow?

Gość gość
Dlaczego się pytam nie podniosą kwoty wolnej od podatku do europejskich poziomów 50/80 tysięcy zł rocznie? Zamiast tego wciąż są to 3tys. Po co szliśmy do tej p***********ej Europy? Po to żeby wesprzeć karierowiczów????????????? No chyba tylko i wyłącznie po to!!!!!!

Gość gość
śpią

Gość gość
Co robi lekarz na nocnym dyżurze ? Śpi !!!! A potem wypoczęty idzie na drugi etat...

Gość gość
Polacy powinni do trybunału państwo polskie podać o tą kwotę wolną od podatku!

Gość gość
Tzn rząd ministra finansów i premiera

Gość Jakie to przykre
Teraz lekarze mają bardzo wysokie pensje i 8 etatów.ich pobory sięgają nawet 50 tysięcy dlatego już pozamykali gęby i nie strajkują! Dlatego służba zdrowia nie ma pieniędzy jest goła i wesoła,a to dopiero drugi kwartał; na leczenie pacjentów zabrakło kasy!.Taka teraz gospodarka w Polsce!

Gość gość
Nie mogą kształcić więcej lekarzy zamiast ekonomistów?

Gość gość
nie wiem jak lekarze w przychodniach ale pracowalam w szpitalu i troche sie napatrzylam. to nie jest tak ze to jest biedny wyuczony lekarz ktorego panstwo niedocenia. u nas sytuacja wygladala tak ze byli zatrudnieni na etat i kontrakt jednoczesnie. tak jak pisalam podstawa 3 klocki a ogolem ok 30. dyzury byly przespane bo oddzial spokojny ale za te dyzury dostawali wiecej niz ja za mc pracy. do tego brak poszanowania dla pozostalego personelu. najlepsze bylo ze gdy byly oszczednosci szpitala to poucinali nam z pensji (1700zł) a lekarzom nie.... pozwalniali salowe, sekretarki medyczne a zadnego lekarza- i nie chodzi o to zeby bylo ich za malo... uklady kochani moi. nadal sa aktualne, a lekarze maja ekstra zwiazek zawodowy i wszystko jest powiazane. nie ma chyba rzeczy ktorej lekarze sobie nie wywalcza. dygresja- przewodniczacy naszego szpitanlego zw lekarzy mowil o pozostalym personelu odpad medyczny.... tyle ze bez tego "odpadu" to ani by sobie nie posprzatal, nie umyl pacjenta, nie potrafil obsluzyc maszyny. i naprawde niektorzy lekarze to debile obrazajacy ten zawod. choc najgorsze sa chyba gnojki 1 roku- zadufani, nadeci od poczatku ale podobno sa tego uczeni.

Gość gość
Święte krowy, wynika z tego ze nawet jak będą zarabiać 50 000 to nic to nie da, dalej będą olewac pacjentów. To juz naprawdę bierze się z mentalności, bo czy zarabia dużo czy malo dalej jest tak samo

Gość gość
Mafia i ten brak szacunku dla innych, pacjentow nawet pielegniarek. Ich zarobki niczego nie zmienia, oni się czują jak panowie życia i śmierci.

Gość gość
szczerze? nie chce mi się nawet tutaj wam pojaśniać jak to wszystko wygląda. po prostu mi się nie chce bo jestem zmęczona. nie wiem czy sie orientujecie ale to PAŃSTWO opłaca NFZ a nie lekarze, to państwo wam zapewnia opiekę medyczną nie lekarze, nie od nich zalezy ile badań wam da PAŃSTWO, ale widać 99% ludzi tego nie kuma. pójdę pracować za darmo a moje dzieci wywalę na ulicę, w sumie nie musze jeśc i płacić rachunków. śmieszni jesteście, tak naprawde garstka lekarzy dobrze zarabia 10%. nie chce mi sie tu tłumaczyć, jak sie nie onteresuja na co ida wasze podatki to tak jest. TO TAK JAKBY SKLPEPOWA WAM MIAŁA DAWAĆ Z DARMO ZAKUPY ALBO SPRZEDAWAŁA TOWAR ZA PÓŁ CENY I PRACOWAŁA ZA DARMO Może wy pracujcie za darmo i oddawajcie swoje uługi za darmo? chleb za darmo, ide do kosmetyczki to zabiegi za darmo, dostaje np w sklepie 3 bułki bo jestem głodna, należy mi sie a ty sklepowo masz mi dać za darmo te 3 bułki bo ja ci płacę pensje z podatków. ale by było fajnie., idiotyczne prawda? to samo myślą lekarze o was.... za darmo.... z g***a bata nie ukręcisz. jak nie ma kasy w państwie to za co mamy was leczyć. czym? skąd?? jak ktos ma pomysł to zapraszam, a może wam zabrac pensję żeby było dla narodu humanitarnie i dla chorych? zabrać wam pensję co? bo mi sie należy jedzenie za pracę

Gość gość
ciekawa jestem jakie tutaj te krzykacze mają zawody, napiszcie proszę uprzejmie i jeszcze adres. jutro się zgłosze po darmowe usługi bo ja płacę podatki i mi sie na pewno nalezy.... a zapomniałam to u was nie jest z podatków tylko lekarze opłacają szpitale (śmiech) to nie wasz pracodawca tylko Wy mi to dacie za darmo, piekarz ma mi dać chleb, na poczcie mają mi dawać za darmo znaczki, i wszystkie państwowe usługi chce za darmo bo wam za dobrze jest, lepiej niz ja zarabiacie to macie obowiązek mi oddać!!

Gość gość
Przecież dobrze zarabiają, o co ci chodzi? Ze nie tak dobrze jak w Niemczech? Nikt tu nie zarabia jak w Niemczech. 10000-30000 to jest za darmo?! Puknij się w głowę. A juz niejeden pacjent się przekonał ze to co jest niemożliwe dla naszych lekarzy, ze tylko zdrowaska, i koniec to jest możliwe za granica? Why? Lekarz mówi w Polsce ze pacjent jest nieuleczalną a tam jedzie na operacje i żyje. Cuda. Brak dobrej woli.

Gość gość
10 tysiecy?? HAHAHA chyba was porąbało i to zdrowo.... 30 tys? SZOK ....... skad te dane?