Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ślub cywilny jak sie za to zabrać

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje rady. Planuje ślub cywilny, nie mam sie kogo doradzić :( jaka sukienka taka elegancka ale nie przesadzona biała albo czarna, jakie buty, fryzura ( mam kręcone włosy ciemno brązowe), makijaż i paznokcie :) czy po takim ślubie jest wesele ? Kompletnie nic nie wiem :(

Gość gość
A planujesz brać jeszcze ślub kościelny później? Bo jak to "tylko formalność" i kościelny jest dla Ciebie jedyny ważny, to załóż cokolwiek eleganckiego, chociaż czarny chyba odpada- jesteś panną młodą jakby nie było, a gości- np. świadków czy rodziców, podejmij obiadem czy kawą z ciastem. Jak to jedyny ślub i chcesz mieć taki żeby powspominać, załóż suknię ślubną taką jak chcesz, zrób normalne wesele takie jak Ci się podoba- bo jak nie teraz, to kiedy?

Gość gość
Jakby ślub kościelny był dla niej ważny to by taki brała, przecież cywilny jest w nim "zawarty". Ale niezależnie od tego, jaki to ślub strój i to co, po ślubie się nie zmienia i zależy tylko od życzenia pary młodej, więc bez sensu jest pytanie po forach, po prostu się wkłada i organizuje to, co się wymarzyło.

Gość gość
Sam cywilny, mój narzeczony jest po rozwodzie

Gość gość
Chodzi mi o doradzanie w sukni. Chce taką długą do ziemi ale żeby nic sie nie ciągnęło po ziemi za mną. Ma być niezbyt szeroka i klasyczna

Gość gość
gość Sam cywilny, mój narzeczony jest po rozwodzie xxx i pewnie ma alimenty do płacenia, co?

Gość gość
Nie ma. Darujcie sobie to był zły związek i tyle

Ślub cywilny to także ślub! Ja będę ubierać sukienkę ślubną, nie przesadzoną no i nie białą, chyba że będzie skromniejsza to może być biała. Wesele też będę mieć :P Mamy wynajętą restaurację, siedzimy do której chcemy, będzie muzyka miejsce do tańczenia. Nie interesuje mnie to, że to cywilny, bo to TEŻ JEST ŚLUB i ma być pięknie :)

Gość gość
Pepsianka a jaką masz mieć suknie albo jaką polecasz. Totalnie sie na tym nie znam. Ja i tak jestem niewierząca więc ślubu i tak kościelnego by nie było

To tak jak ja :P Ja patrzyłam na sukienki ecru, taka może być dwuczęściowa, tj. gorset no i spódnica, jeśli ma to być ecru, to może być taka bardziej rozłożysta , jeśli biała to skromniejsza. Szczerze? Również nie mam jakiegoś określonego kroju, przeglądam stronki i patrzę w czym mogłabym pójść.

Gość gość
Chce coś skromnego ale eleganckiego. A no właśnie a ta sukienka by sie nadawala co dałam link ? musze sie zastanowić nad makijażem bo włosy to jakoś mi zrobią bo z nimi mozna wszystko :P

Oczywiście, że się nadaje. Jeśli chodzi o te co wrzuciłam to niekoniecznie trzeba wlec za sobą, ja też w sumie nie chcę by coś się wlekło, bo to dyskomfort, zawsze można podciągnąć spódnicę, by nie była taka długa. Ewentualnie też myślałam o krótszych, a z tych z kolei to coś w ten deseń http://pokazywarka.pl/nlhqko/

Gość gość
No no pierwsza bardzo ładna. Właśnie tego szukam czegoś klasycznego. Gdyby to był kościelny ale na szczęście nie... to bym sobie wzięła jakąś balową :) Tak przy okazji kobietko gratuluję i życzę szczęścia :*

Makijaż pewnie sobie sama zrobię, bo wiem jak sobie umalować oczy, żeby było git, kwestię fryzury to pewnie zostawię fryzjerowi, bo ścinałam włosy z długich na krótkie i teraz mi odrastają, kocioł :P Niby mogłabym na szczotce sobie wymodelować, ale chyba fryzjer zrobi to lepiej i trwalej.

Dziękuję, i Tobie również gratuluję i wszystkiego dobrego życzę :) Myślę, że jako to jest wyjątkowy dzień, możesz założyć to o czym tylko marzysz, bo to Ty masz najmilej się czuć nie patrząc na stereotypy. Czytałam nie raz jak huczą, że do cywilnego to nie wypada iść w sukni ślubnej ( :D ) no bo przecież nie wiem, idziesz list wysłać heh Ja nie przejmuję się tym co ludzie mówią, że coś wypada lub nie, po prostu jak chcę wyglądać-tak się stanie :)

Gość gość
Ile osób zapraszacie na ślub ? u nas myślę ze będą rodzice moi i jego, najbliższa rodzina i trochę znajomych

Między 60-70 i jest to praktycznie sama rodzina, znajomych mamy zaproszonych 6 osób, dwie pary i obie z jednym dzieckiem.

Mamy w sumie dużo rodzeństwa, każde z nich już ma swoją rodzinę, i tak to się uzbierało.

Gość gość
a czy według Was na cywilny wypada iść bez żadnego bolerka,żakietu w samej sukience na ramiączkach? biorę ślub w czerwcu i myślę,że może być upał.

Gość gość
Chyba wypada :)

Gość gość
Pepsianka u nas będzie tak mało osób bo to taki kontrowersyjny związek :( nawet nie wiem czy moi rodzice przyjdą

Na każdy ślub wypada iść bez bolerka, czy w samej sukience :) Ja biorę ślub w sierpniu, więc też będzie ciepło. Jeśli mam mieć jakieś bolerko to tylko koronkowe, nie jakieś pełne.

Gość gość
Oglądałam filmik na yt i ten urzędnik sie pyta gdzie sie poznalismy i takie tam a to nie jest sprawa o której mają wiedzieć wszyscy z rodziny tylko ja i on :(