Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciagle wzdecia i biegunki

Polecane posty

Gość gość

Mam dosc, chyba bylam juz u 5 gastrologow i zaden gnoj nie potrafi mi pomoc :( Mam dosc. Bylam i prywatnie i panstwowo. Wszyscy przepisywali jakies leki, ktore mialy niby pomoc i nic ... na badania zadne nie kierowali. Doszlo do tego ze sama je zrobilam. Wydalam krocie :( W we wtorek ide do kolejnej lekarki (panstowo) i jestem chyba bojowo nastawiona. zrobilam chyba wsztske badania jakie mozna zrobic z kalu i krwi (zwiazane ze wzdeciami), gastroskopie ... jedynie kolonoskopii nie mialam. Jak lekarka mi powie, ze mam jeszcze zrobic konoskopie to ja chyba rozerwie! Juz dwa lata walcze z tym problemem! Czy moge zazadac, zeby skierowala mnie na oddzial szpitalny i tamby mnie gruntownie przebadano ? Te biegunki i wzdecia zyc mi nie daja :(

Gość gość
Oczywiście, nasz prawo rządać skierowania na kompleksowe badania.Z jakiej racji masz płacić? Nie wychodz z gabinetu i zrób zadymę.

Gość gość
a swoja droga moze jest tu ktos kto zmagal sie z biegunkami i wzdeciami ? co wam pomoglo ? jakie antybiotyki, leki ?

Gość gość
To moze byc przewlekle zapalenie jelita , ale to wykryje tylko kolonoskopia a we krwi widac czy jest zapalenie. mozesz tez miec zespol jelita drazliwego. Wszystko powinno wykazac badanie-kolonoskopia :( niestety skoro dotad nic nie znaleziono to nie masz innego wyjscia.. wspolczuje :(

Gość gość
niech mi juz to zleca, mo to mi zyc nie daje :( zrobilabym kolonoskopie ale ona kosztuje ok 400 zl ;/ bez przesady juz na te badania wydalam krocie ;/ TO JEST CHORE, ZE TRZEBA SIE PROSIC LEKARZY O BADANIA ! Wszytskie badania wychodzily wzorcowo. Co robilam. - posiew kalu - badanie na lamblie - kal - badanie na pasozyty, - krew utajona w kale. - enzymy trzustkowe: amylaza, lipaza, - lipidogram, - test na helicobacter pylori, - zarowno z kalu, krwi jak i przy gastroskopi z wycinka - proby watrobowe - morfologia - OB - glukoza - clostridum difficile, - CRP ilosciowo - elektrolity - no i GASTROSKOPIA.

Gość gość
aaa i USG jamy brzusznej

Gość gość
Moze masz Celiakie

Gość gość
spróbuj zmienić diametralnie nawyki żywieniowe, może to ci pomoże