Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wakacje nad morzem z 4,5 miesięcznym dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Witam. Połowie sierpnia planujemy z mężem wyjazd nad Polskie morze, Córcia będzie miała wtedy 4,5 miesiaca, zaznaczę, że czeka nas podróż ok 650 km (z południa Polski) Czy myślicie, że to dobry pomysł takie wczasy z tak małym dzieckiem, Jeśli tak to polećcie jakieś fajne miejsce gdzie wejście na plaże będzie możliwe z wózkiem.

Gość gość
A nie lepiej zaopatrzyć się w chustę? Z tym wejdziesz wszędzie. Co do podróży to radzę robić częstsze przystanki, chociaż i tak będziesz musiała dziecko nakarmić, przewinąć więc będziecie się zatrzymywać. Ogólnie takie dziecko nie powinno zbyt długo przebywać w foteliku samochodowym.

Gość gość
W Niechorzu są łagodne zejścia na plażę :)

Gość gość
My w lipcu jedziemy do leby z 5m synem i 4l. Mamy do pokonania ok 570 km. Bedziemy robic czeste postoje i wyjedziemy w godz wieczornych gdy dzieci beda juz spaly.

Gość gość
Boze i co bedziesz z tak malym dzieckiem na plazy robic? ty sie opalac, a dziecko w wozku parzyc sie bedzie?

Gość gość
po co ciagnac takie małe dziecko tyle kilometrow?

Gość gość
zdaniem niektorych to najlepiej na tyłku w domu siedzieć. Ja tez się wybieram w odlegle miejsce na wakacje, czeka mnie jeszcze dłuzsza podróz, ale jestem dobrej my,sli. Dziecko będzie miało wtedy 6 miesiecy. Co do chusty, pomysł super pod warunkiem, że dziecko ją toleruje. Ja kupiłam chustę, a moja córka nie lubi z niej korzystać. Tylko raz dała się omotać bez histerii, a prób było kilka. Na razie pieniądze wyrzucone w błoto, mam nadzieję że jak będzie troszkę starsza może jej się odmieni.

Gość gość
a nie lepiej z takim malenstwem gdzies blizej jakies fajne jezioro z plaza znalezc?

Gość gość
albo nawet pensjonat z basenem.slowacja i czechy przeciez blizej,a nawet w polsce sie cos znajdzie

Gość gość
Tak tylko w pensjonacie z basenem brakuje morskiego klimatu, dziecko i My Jodu się nie nawdychamy...

Gość mamadwóchdziewczynek
Ja pojechałam nad morze jak mała miała 6 miesięcy. Wybraliśmy Mierzeję Wiślaną i okolice, bo było najbliżej. Dobrze zdecydowaliśmy, bo podróż jednak bywa męcząca. U nas mała spała większość drogi, nie robiliśmy przystanków, jeden tylko dłuższy postój na karmienie, przewijanie... Pojechaliśmy ze względu na starszą córkę, co roku spędzamy z nią kilka tygodni nad morzem. Klimat jednak służył też małej, ładnie jadła, spała, była pogodna. Mieszkamy zawsze podczas wyjazdów bardzo blisko morza, wtedy też tak mieszkaliśmy i codziennie spędzaliśmy większość dnia nad wodą. Ja wózek brałam tylko na dzienne wyjścia na plażę, gdzie mała spała i tak było wygodnie. Na spacery brzegiem morza, zachody słońca itp. małą brałam w chuście. Zresztą ona za wózkiem nigdy nie przepadała...

Gość gość
my bylismy niedawno z 6 m. dzieckiem :) polecam Międzywodzie i pensjonat basia przy wojska polskiego,przyjazna atmosfera, duzo rodzin przyjezdza, fajne warunki w pokojach, duze podwórko, parking i niedaleko do morza. jak chcesz to podam namiar na włascicielke,

Gość gość
dodam ze tez zrobilismy ponad 600 km, i najlepiej było wyjechać koło 19 , jak maly zaczynał spanie, a o 1 w nocy zakwaterowalismy się, mały bez problemu spał do swojej normalnej pory :)

Gość gość
my byliśmy z nad morzem z 9 tygodniowym synkiem na początku września. i było suuuuuper. mały nigdy tyle nie spał jak wtedy. jak tylko usłyszał szum morza, to zasypiał :) ale my nie bawiliśmy się w wózek, wzięliśmy chustę i nosidło ergonomiczne. chusta - kasa w błotoo, nosidło - kosztowało prawie 500 zł ale to najlepiej wydane pieniądze :) a nad morze pojechaliśmy ... pociągiem, ponad 600km, bo mam chorobę lokomocyjną i w dłuższą trasę nie dam rady jechać samochodem.

Gość gość
A co sądzicie o Sarbinowie??