Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimilenka

moja corka ma 21 miesiecy ponad metr i wazy 18,5 kg!!!

Polecane posty

Gość gość
Moje dziecko w listopadzie skonczy 6 lat i wazy 18kg wiec u dwulatka to raczej sporo

Gość gość
ja zawsze bylam poza soatka ale w drugim kierunku bo za wysoka i za chuda:D wiec ye siatki akurat nie sq dla mnie wyznacznikiem. idealnym nie mozna byc:D

Moze ktos o tym wspomnij, ale uwazaj na swoje 'obawy' co do twojej corki, bo takim podejsciem mozesz ja wpedzic w kompleksy. Na chlopski rozum, skoro rozwija sie szybko, duzy wzrost nie powinien martwic.

Gość manialenka
dodam ze butki kupuje 25 rozmiar:/

Gość gość
moja ma 13 mc i nosi ciuchy na 104 i waży 12 kg

Przepraszam, strasznie nieskladnie napisalam, mam za soba emocjonujaca noc i nadal nie moge zasnac. Wczesniej pisalam zanim przeczytalam wszystkie wypowiedzi, i jestem troche przerazona reakcjami. Az tak wazne dla was jest, dziewczyny, zeby corka wpasowala sie w dzisiejszy kanon piekna? Juz nie przesadzajcie, duza kobieta tez moze wygladac fajnie, ze juz nie wspomne o tym, jak male znaczenie ma wyglad.

Gość manialenka
zaczelo mnie to martwic bo kazdy mowi "jest wielka" a na placu zabaw z moich obserwacji najwieksza wsrod rowiesnikow. raz zapytalam lekarza to mi powiedzial ze co ja chce ...duza po rodzicach

Gość manialenka
13 miesiecy i 12 kg...to podobnie i proporcjonalnie jak moja

Gdyby ludzie komentowali rozmiary doroslych tak, jak komentuja dzieci, tez pewnie bym ciagle slyszala, ze jestem wielka. Ludzie g*** wiedza i im sie od razu wydaje, ze jak ktos jest inny, to od razu musi byc z nim cos nie tak.

Gość manialenka
dziekuje:) tych slow mi bylo potrzeba;)

Gość gość
zrób jej poziom tsh

Gość gość
Mówisz, że nie jest gruba? Moja ma prawie 6 lat, 116cm i waży 21kg a do szczupłych nie należy.

Gość wysoka od zawsze
Oj fakt jak ktoś jest inny od reszty to ludzie mają dużo do powiedzenia ,myślę że z Twoją córeczką nic złego się nie dzieje po prostu jest wysoką małą kobietką .Niestety ja mam uraz z dziecinstwa bo wieczne wyzwiska rówieśników i teksty "mądrych mam "że ja napewno nie zdałam z klasy do klasy itd,a ja byłam najmłodsza w klasie bo w grudniu się urodziłam -oczywiście jak się bawiłam mając 8-9 lat to słyszałam ze jestem za stara na zabawy z dziećmi i te sytuacje kiedy np w cyrku dzieci do 7 roku życia miały za darmo wstęp a ze mną kłopot bo napewno tyle nie mam..Od 5 klasy podstawówki górowałam nie tylko nad rówiesnikami ale i całą szkołą nie było wyższego chłopca ani nawet nauczyciela a zakompleksione niskie nauczycielki wiecznie miały do mnie ALE. Nie dość że rosłam jak na drożdzach to jeszcze jestem alergikiem organizm osłabiony częste złamania i skręcenia ciągły się za mną do końca gimnazjum .Po gimnazjum mój wzrost nie był dla mnie czyms strasznym tylko moim atutem ;) Mam wysokiego męża i bardzo mnie ciekawi jakie będą kiedys nasze dzieci;) Nie chciałabym żeby przechodziły przez to co ja ale raczej niskie nie będą ;)))Pozdrawiam wszystkie mamy duzych dzieci i od początku dodawać im pewnosci siebie i dbać o dobrą dietę i pewnie z czasem basen i rechabilitacje tzn ćwiczenia korekcyjne

Gość gość
duża jak na swój wiek, mój 4 latek ma 104 cm i waży 16,5 kg

Gość mialam kolezanke ktora majac
15 lat miala 184 cm. byla wyzsza od mojego doroslego brata:) moze Kasiu to ty tutaj piszesz?:)

znam 3 Kasie takie wysokie ;) więc może to nie ja?

Gość gość
Gruba Twoja córka na pewno nie jest autorko. Mój syn lat 3,5 ma 110 cm wzrosu i waży około 20 kg (plus minus 0,5 kg). Ale jest naprawde wielka jak na swoj wiek. Ja myslałam, że corka szwagierki jest duża bo ma 2 lata, ubrania nosi na 98 a waży 14 kg a urodzila sie nieduza (3kg i 54 cm). Moj syn spory sie urodzil 4,2 kg i 60cm.

jakąś zbiorową histerię tu obserwuję :O większość matek z kafe to chyba by cieszyło jakby ich dzieciak z wagą był po niżej siatki :O Dajcie spokój- dziecko jest wysokie to i waży swoje.

I te teksty w stylu: "duża jak na swój wiek, mój 4 latek ma 104 cm i waży 16,5 kg" a co autorka ma zrobić? uciąć dziecku nogi kuźwa czy co?

Gość gość
Dns jakbyś niezauważyła to właśnie napisałam, że córka autorki napewno nie jest gruba. Ale jest WIELKA! Bo to naprawdę ogromne wymiary jak na niespełna dwulatkę.

Gość gość
Dns nie, nie ma uciąć dziecku nóg. Napisała tu, żeby poznac opinię innych mam! Co miały wszystkie napisać, że ich dzieci też są olbrzymami czy jak??

Gość gość
nie, dns, nie ma obcinać nóg, ale sprawdzić czy wszystko jest ok. Zrobić badania na wszelki wypadek, bo jeśli niespełna dwulatek ma wymiary przeciętnego 3,5 latka, to MOZE być coś nie tak, choćby z tarczycą albo innymi hormonami (podwzgórze, przysadka, nadnercza). Lepiej to sprawdzić i mieć spokój i przekonanie, że to tylko taka uroda. Podobnie postępuje się w przypadku dzieci, które są zbyt niskie i za mało ważą w stosunku do wieku. Sprawdza się czy jest problem czy też nie.

Gość gość
ja też wybrałabym sie do specjalisty....tak jak ktoś zauważył problem może byc gdzieś głębiej, a nie tylko w urodzie dziecka. Mój mąż był taki wielki, dzisiaj ma stwierdzony zespół marfana, który mogł w życiu dorosłym skończyc się śmiercią, bo jego matka też mowiła "duży".....i na tym sie skończyło.

Gość gość
A i nie chodzi tylko o wagę (wagą bym sie aż tak nie martwiła), ale o wzrost - ponad metr, gdzie bardzo wysoka dwulatka ma ok 92 cm. Przy tak szybkim wzroście byc moze potrzeba dodatkowo suplementować vit. D3 i wapniem, byc moze trzeba kontrolować stawy i kręgosłup u ortopedy itp.