Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyna1982gggg

Dziewczyny, napiszcie co mogę zaserwować na przyjęciu komunijnym w domu, proszę

Polecane posty

Gość Martyna1982gggg
;)

Gość gość
Oczywiście, że bitki pasują. My też robimy w domu. Będzie w sumie (razem z nami) 23 osoby dorosłe i 10 dzieci. Tort mam zamówiony u znajomej. Teściowa upiecze dwa ciasta i moja mama rownież. Do pomocy bedę miec znajomą. I bedzie tak: rosół z makaronem, młode ziemniaki i kluski śląskie do wyboru, roladki wołowe, kotlety schabowe, devolaje drobiowe, pieczone podudzia z kuraka i karczek pieczony w rekawie, sos, buraczki, mizeria, czerwona kapustka i surówka z pekińskiej. Zimna płyta to będą dwie sałatki, półmisek wedlin, deska serów, owoce, śledzie, jaka faszerowane, roladki z wędzonego łososia, jakiś półmisek z warzywami surowymi i kiszonymi/korniszonymi, pieczywo. Jesli chodzi o jeszcze jedno gorące danie na kolacje to bedzie duży grill- kiełbaski, kaszanka, ryba, szaszłyki, karczek. Do tego tzatziki, jakas sałatka wiosenna. Do picia woda, soki, napoje, kompot, kawa, herbata, wino.

Gość Martyna1982gggg
nie, pisałam już, że będą młode ziemniaki lub pierogi do wyboru, ćwikła, sałata grecka, inne mięsa, a bitki będą wołowe z sosem. co żle ?

Gość gość
jeśli będą bitki to nie będzie przyjecie a obiad niedzielny

Gość gość
jeśli będą bitki to nie będzie przyjecie a obiad niedzielny x a jak bedzie kurczak to bedzie obiad codzienny

Gość gość
jako gosc nie mialabym nic przeciw bitkom do tego tluczonym badz pieczonym ziemniakom z sosem, milego urozmaicenie ;)

Gość sfsddsf
Martynko ja robiłam 3 lata temu w domu i z tego co pamiętam miałam: -rosół z makaronem, kluski śląskie, rolady wołowe tradycyjne, rolady wieprzowe z kaszą, panierowane kotlety kieszonki nadziewane brzoskwinią i serem, i pałki z kurczaka. Policz sobie po 2 kawałki mięsa na osobę. Kapusta czerwona (zrobiłam wcześniej i zapasteryzowałam) jakaś sałatka i chyba buraczki. - ciasta, tort - zimna płyta to wiadomo co się daje,wedliny sery etc. 3 rodzaje sałatek, kotlety panierowane, galaretka z kurczaka, - bogracz Ciasta zrobiłam sama, z tortem pomogła mi teściowa, w sobotę przyjechała mama z siostrą, więc zrobiłyśmy wszystkie mięsa późnym wieczorem. W dzień komunii miałam koleżankę do kuchni. Cała komunia była na 20 dorosłych osób plus 5 dzieci. Dałam radę, nie było źle. Siostra robi też w domu i ma załatwione kucharki, tak samo miała rok temu.

Gość tradycja1987
Jej no zapomniałam że to nie te czasy najlepiej żeby zrobiła krewetki,homara, i inne nowoczesne danie które nie koniecznie jest smaczne? Mielonego fakt na przyjęciu nigdy bym nie podala ale gołąbki z sosem lub krokiety dlaczego NIE? bo pospolite? nie kazda kobieta decyduje się na przyjęcie w domu .I jeszcze jedno jak ktoś mniej więcej zna swoich bliskich to wie co podać . Moja babcia robi doskonałe gołąbki od dziecka je pamiętam na wszystkich przyjęciach i jak raz czy 2 ich nie było to rodzinka nie była zadowolona bo przecież to była tradycja i babcia słynie z najlepszych .Każda ciotka stara się zrobić takie i niestety Babci są naj;) I może nie ma co kombinować tylko po prostu trafić w gust rodzinki nikt od Pani domu nie będzie wymagał dań z TOP CHEFa

Gość gość
gołąbki, mielone, bitki są domowe, powszednie to jest normalny obiad, jaki każdy w domu je na codzień lub w niedzielę. Zrób jedzenie ala KFC albo Mcdonald.

Gość gość
jestem teraz w kropce, jutro zrobie pieczeń, zobaczę jak mi wychodzi z tego piekarnika.

Gość gość
słone paluszki i koreczki serowe.

Gość gość
ja tez robie w domu i bede miala tak: krem brokulowy z groszkiem ptysiowym filet z kurczaka panierowany w migdalach kotlet devolay udka z kurczaka nadziewane pieczarkami ziemniaczki z koperkiem kluski slaskie sos kapusta zasmazana surowka z bialej kapusty surowka z czerwonej kapusty mizeria zimna plyta: wedliny jajka faszerowane sledzie w oleju salatka jarzynowa, z makaronu i z ryzu z ananasem warzywa swieze i kiszone KOLACJA: roladki drobiowe + frytki + surowka 2 kolacja: strogonow

Gość gość
Dziewczyno a czy nie lepiej zamówić catering? Przecież to Cię wyjdzie pare zł więcej i bez żadnej roboty.

Gość gość
ja jestem wyleczona z robienia takich imprez w domu, dla mnie to koszmar ale to też przez mój problem z bolącym kręgosłupem, chrzest robiłam w restauracji i rewelacja, roczek już w domu i padałam z nóg, nigdy więcej

Gość gość
dokładnie, nie prościej cos takiego - http://www.slimak.com.pl/spotkania-imprezy ? Wszystko masz ciepłe gotowe na czas i po co sie stresować. Ja to zawsze tak mam, ze jak robię dla siebie to rewelacja, a jak dla gości to zawsze cos się rozgotuje czy przypali, catering w moim wypadku to jak zbawienie :D