Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szkoła rodzenia a umiejętności rodzenia

Polecane posty

Gość gość

Nie chodzę do szkoły rodzenia, ponieważ jestem samotną matką nie chcę być wokół szczęśliwych par i czuć się inna. Boje się jednak porodu, że sobie nie dam rady. Czy można rodzić nie chodząc wcześniej do szkoły rodzenia?

Gość gość
Poczytaj na stronie rodzic po ludzku.

Gość Lilianeczka ze Śląska
Ja mam męża ale nie zamierzam chodzić do szkoły rodzenia. Po pierwsze mój mąż nie chce, a po drugie w czasie porodu i tak zapomina się o wszystkim. Znajomi też nie chodzili.

Gość gość
Po pierwsze to Ci powiem, że u mnie niektóre dziewczyny same chodziły. Jak pójdziesz sama to nikt się nie będzie patrzył odrazu jak na samotną matkę bo mężowie pracują, są w rozjazdach itp. A wracając do pytania, mnie szkoła rodzenia nie nauczyła jak rodzić, ale przekazała wiele cennych informacji odnośnie metod znieczulania, działania poszczegolnych leków, przebiegu porodu i połogu, opieki nad dzieckiem.

Gość gość
Ty masz mózg? Jak jesteś w ciąży to musisz urodzić. Co to za pytanie"Czy można rodzić nie chodząc wcześniej do szkoły rodzenia? ", Nie bez szkoły rodzenia zawsze już będziesz w ciąży i nigdy nie urodzisz. Do szkoły rodzenia chodzą też same kobiety, bez mężczyzn, mężów.

Gość gość
szkoła rodzenia to nie jest zbyt trafna nazwa tej instytucji. Szkoła rodzenia uczy jak zajmować się noworodkiem, jak radzić sobie z bólem porodowym itd. To po porostu przygotowanie do porodu i bycia rodzicem. U mnie na szkołe rodzenia chodzi pół na pół par i samych kobiet i nikt nie wnika czy jestes samotną matką czy może akurat mąż nie ma czasu albo po prostu nie chce chodzić. Ja czasem też chodzę sama na zajęcia, bo mąż albo nie zdązy z pracy albo w delegacji. Także nie przejmuj się nikt nie bedzie sie o nic pytał i w żaden sposob nie bedzie osądzał twojej sytuacji

u nas większosć dziewczyn chodziła sama, raz za czas jakiś facet sie pojawił :) Więc jeśli to jedyny powód to śmiało sie zapisuj. Mnie to dużo dalo, ale przecież nie jest to warunek niezbędny do urodzenia :):)