Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dwa pytanka odnośnie wody i herbatki :)

Polecane posty

Gość gość

pierwsze pytanko czy wodę z butelki dla niemowlaka przegotowujecie również tak jak tą z kranu i jaką używacie ? mineralna czy źródlana ? i kolejne pytanie,moja córa ma problemy z zrobieniem kupki,pediatra poleciła herbatkę HIPP ułatwiającą trawienie,w składzie ma koper włoski,rumianek i anyż ja mam podejrzenie alergii na rumianek,bo mam 2 rodz chusteczek nawilżanych,jedne z rumiankiem i penthanolem a drugie bez rumianku i córa pomiędzy pośladkami miała czerwone jakby pryszcze uwypuklenia (bez typowej białej kropeczki na środku jak w pryszczach) po tym jak przestałam używać chusteczek z rumiankiem nazwijmy je pryszcze :) zaczęły znikać,teraz są płaskie i znikają,więc to chyba rumianek,alergenu nie chcę serwować małej bo pogorszę sprawę a nie ułatwię... Czy sama herbatka z koprem włoskim pomoże ? czy to ten rumianek i anyż ma takie dobre działanie ?

Gość gość
Herbatka z samym koprem na pewno moze pomoc. I masaz brzuszka! :) sprobuj poszukac czegos w aptece zamiast hippa bo to tylko nabijanie kabzy.

Gość gość
My dawaliśmy ta z hippa koperkową chyba jest od 3 tygodnia. I efekt był tylko,że tam jest ok 20-30 ml i tyle dawaliśmy

Gość gość
córa jutro kończy 5 tygodni to by było dobre bo są od 1 tygodnia jakieś i od 4 tygodnia :)

Gość gość
Mój maluch dostaje wodę źródlaną - przegotowaną a herbatkę na trawienie dostaje rumianek lub koperek (ta pierwsza w naszym przypadku skuteczniejsza) ale nie granulowane a ekspressowe, chyba właśnie z Hippa.

Gość gość
no właśnie,a która wydaje się Wam lepsza,granulat czy ekspresowa ?

Gość gość
daję wodę prostą z butelki ;) taką z obniżoną zawartością sodu...i tyle...

Gość gość
bo zastanawiam się czy woda nie ma też jakiegoś wpływu na to że córa ma trudności z kupką

Gość gość
pytasz o kupki a nie napisałaś najważniejszego czy karmisz piersią czy mieszanką mieszanki często mają za dużo żelaza i to powoduje problem z kupą

Gość gość
lepsze zwykłe herbatki ekspresowe bo te granulaty zazwyczaj mają dodany cukier

Gość gość
Ja podawałam tylko herbatki do parzenia: rumianek i koperek (w rossmannie nawet są takie dla niemowląt)

Gość gość
Ekspresowe są lepsze. Te granulaty są jednak bardziej przetworzone.

Gość gość
dziękuje,kupię ekspresową bo faktycznie granulat ma glukozę...

Gość gość
wrócę do tematu bo moja mała ma zielone kupy,czyżby po koprze włoskim ? herbatkę piła tydzień temu w sobotę,w poniedziałek była zielona kupa,ale zanim ją zrobiła piła herbatkę i w środę też zielona kupka i dzisiaj również a ostatnia herbatka była w poniedziałek,co o tym sądzicie ?

Gość gość
a dopajacie w taki upał dzieci karmione wyłącznie piersią? Bo podobno nie trzeba wtedy, ale trochę mnie to zastanawia. Boję się że maluch się odwodni.