Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona zdziwieniem innych

czy 3 dzieci to duzo ?

Polecane posty

Gość gość
no skoro narzeka, ze jej nie biora za matke, to moze jak pomaluje paznokcie, ubierze garsonke i da farbe na wlosy, to zacznie wygladac powazniej ;).

tez chciałabym to wiedzieć...może skorzystam z takich rad

Gość gość
ha hah tez nie wiedziałam, że dorosłe kobiety musza farbowac włosy. W takim razie gimnazja pełne sa dorosłych kobiet, a coraz więcej kobiet po 30stce które wracają do naturalnego koloru włosów (choćby tych z swiziną) pewnie "odmładza się" na siłe :D

Gość gość
Nastoletnie matki też powinny nosić garsonki. Po garsonce jeno prawdziwą matkę poznacie, alleluja i amen :D

Gość gość
no wlasnie kiedy kobiety, które teraz maja po 50 lat rodzily to wszystko musiało być w normie, czyli 2 dzieci, mieszkanie 45m w bloku, fiat 126p, garsonka z poduchami i trwala xx Na jak głuchej wsi mieszkasz, że u ciebie one tak wyglądają? I zapewne Polska B lub C.

Gość alledonna
ja też mam 3 dzieci dwuch chłopców 8 i 4 lata i córcie 7 miesięczną nie powiem jest co robić przy trójce dzieci i o dziwo tez się spotykam z dziwnymi spojrzeniami najbardziej jak do lekarza muszę isć z trójką bo ostatnio pochorowały mi sie wszyscy to każdy patrzy jak na ufoludka itd

Gość gość
Moim zdaniem po prostu ludzie Wam zazdroszczą, bo wiedzą, że dziecko to luksus, a jak Wy macie po troje, no to wydaje im się, że w banku macie tłuste konta a w domu marmury :D

Gość alledonna
taz mam 3 dzieci troche przykro jest jak inni kręca głową i szeptaja za uchem itd.... hm POLSKA NASZA TAKA!!!

Gość alledonna
a rzeczywistość jest inna :/

mieszkam w miejscowości cos kolo 30 tys

włosów to na pewno nie pofarbuje, bo mam naturalny kolor bardzo ładny :) ciemne brąz, i mam długie do połowy pleców, to mi jedna ciotka powiedziała, że w tym wieku to już trzeba obciąć, mam 32 lata

ale może zacznę się malować ;) możę wtedy zacznę wyglądać na matkę, albo....zrobię sobie tatuaż na czole z imionami i datami urodzin dzieci hehe to pomysł mojego męża

tak poza tym jak wygląda matka trójki dzieci ??? jest jakaś definicja ??? te baby mnie denerwują, wczoraj miałam takie dwie sytuacje, ale oczywiście nic się nie odgryzłam,bo jak przystało na sierotke marysie jestem okropnie nieasertywna :O

i jak sierotka marysia piszę nawet sama do siebie :( ale fajnie, że są kobiety, które też mają 3 lub chciałyby mieć tyle, czego bardzo wam życzę, jest różnica, z rodzinki robi się już ekipa i super się te dzieciaki obserwuje.

Gość gość
dla mnie bardzo dużo. Jedno jest mi ciężko wozić na zajęcia dodatkowe w tygodniu, a gdzie 3 i to każde na inne zajęcia

Gość gość
Ja co prawda nie mam 3 dzieci (choć bym chciała), ale 2 to mając 32 lata też wzbudzam sensację, że w ogóle mam dzieci :O Zawsze mnie to dziwi :D jak w nowym towarzystwie się przedstawiam i mówię coś o sobie. Kiedy wspominam o dzieciach padają głosy zdziwienia i niedowierzania. Potem gdy podaję wiek też są ochy i achy. Wprawia mnie to zawsze w zakłopotanie i dobrze Ciebie autorko rozumiem. ;) Trzeba nam chyba do tego przywyknąć :D

albo przytyć 30 kg hehe wtedy nikt się nie zdziwi

a w jakim wieku masz dzieci ? bo mi często mówią zanim powiem ile mam lat, że pewnie młodo zaszłam w ciążę a ja byłam 2 lata po ślubie ! ostatnio byłam na pobieraniu krwii, gadam z pielęgniarką, wyszedł temat dzieci, a ona mówi do mnie dosłownie tak- ooo to młodziutka byłaś jak ci się przytrafiło i już trójki się dorobiłaś- myślałam, że padnę, ale buraka spaliła jak powiedziałam, że mam 32 lata.

Gość gość
ja mam dwoje.... może i chciałabym trzecie ale trezcie to już mega ograniczenia, ciężko pogodzić pracę zawodową i 3 dzieci. samochód też juz musi być jakiś większy, cięzko wyjechać na weekend czy nawet na wycieczkę. a wakacje zagraniczne to już chyba w ogóle nie możliwe.

Gość gość
aktualnie spodziewam się pierwszego dziecka - ale marzy mi się właśnie trójka :) w domu weselej, zawsze coś się dzieje i ogólnie tak wesoło jest :)

Fakt, ze byle wyjazd to już jest wyprawa, ale jak się chce to można. Samochód mieliśmy i tak zawsze duży,młodszy syn nie ma jeszcze roku a już w górach był 5 razy. Córka ma 9 lat i z nią nie ma żadnego problemu. Sredni syn jest wiekowo po środku. Gdybym miała wszystkie rok po roku to mogłoby być ciężej.

Gość gość
3 dzieci to już jednak jakies ograniczenia. cięzko sie wyrwać całą rodziną gdzieś, wakacje to już mega wyprawa. jak dzieci podrosną to zapłacenie kolonii czy obozu razy trzy robi się już spory koszt. Z reguły tniemy standard wyjazdu. dwójka mogła by np pojechać na granicę, a ze jest trójka starczy tylko na pobliskie góry. nie mówię że to źle.... ale ja chcę aby moje dzieci miało wszytko co najlepsze.

Gość gość
wszystko zależy od finansów ;)

Gość gość
no żyć dostatnio przy trójce dzieci to już trzeba super zarabiać, wg mnie minimum 10 tys miesięcznie, bez kredytów. wiadomo każde kolejne dziecko obniża standard pozostałych.

Gość mamadwóchdziewczynek
Myślę, że troje dzieci to w sam raz ;-) u Ciebie jest spora różnica wieku, więc dzieci na pewno wszystkie zadbane jak należy i każde po troc****edynak ;-) Myślę, że najtrudniej jest przy małej różnicy wieku. Co do zdziwienia... może bardzo młodo/dziecinnie wyglądasz? Może zmień coś w swoim wyglądzie, o ile jest to dla Ciebie istotne by nie wzbudzać sensacji ;-) Może jakaś fryzura, makijaż, albo coś w stroju co doda Ci powagi? Ja też nie wyglądam podobno na matkę nastolatki /cokolwiek to znaczy.../ ale zupełnie mnie to nie interesuje co kto o mnie myśli... A troje dzieci chciałabym mieć, ale już się nie zdecyduję, z wielu powodów.

Gość mama razy 3
Witam tez jestem potrojna mama i uwazam ze to bardzo optymalna liczba,kazde dziecko wyczekane i wychuchane:P Nie wyobrazam sobie miec mniej i jeszcze jedno chcialabym wychowac wiec zobaczymy, co do wygladu to ludzie tez czesto sie dziwia ze mam juz 16 letnia wielka core,ktora przerosla mnie o glowe i zawsze jest konsternacja ze chyba bardzo wczesnie wpadlam,a mialam 24 lata, ale to chyba ze wzgledu na moje rockowe noszenie sie ze tak powiem, skora,dlugie ciemne wlosy i uwielbienie dla ciezszej muzyki. Ale uwielbiam swoja rodzinke, stac nas na wszystko,mieszkamy za granica wiec tutaj troje dzieci nikogo nie dziwi, a nawet wzbudza pewnego rodzaju szacunek. Pozdrawiam wszystkie wielodzietne:)

Gość gość
Mieszkam na wsi - tu noma to 3, 4 dzieci. Sama mam jedno, będę miała drugie i chciałabym jeszcze trzecie. Dzieci to najwspanialszy cud! Więc jeśli ktoś ma warunki i kocha dzieci nade wszystko to powinien mieć ich tyle ile chce :-) Też zauważyłam, że w miastach popularne staje się posiadanie trójki potomstwa.

Gość gość
Ja mam 5 a szóste urodze niebawem i wcale nie jesteśmy patologia biedakami albo żyjącymi w ubóstwie.wrecz przeciwnie kocham swoje dzieci nad życie nigdy im nie brakowało niczego co jest potrzebne.jestesmy szczęśliwa rodzina i nie zamienilabym jej na inna.a ile kto ma dzieci to chyba indywidualna sprawa:)

Gość czarneoczymam
Zawsze chciałam mieć 3 dzieci. No i zawsze marzyłam o córce. Mam dwóch synków 3 i 2 lata,a za 49 dni zostanę mamą córeczki. Nie miałam żadnej wpadki, chciałam mala różnice wieku. No i dodam,ze jestem pi 2 cc i będzie trzecia. W lipcu koncze 30 lat i będę miała prezent :)

Gość gość
jak mieszkalam w polsce tez sie wszyscy dziwili nie wiadomo dlaczego tez slyszalam ze nie wygladam bp ladna mloda zadbana itp a co trzeba zrobic by wygladac?. zapuscic sie jak ostatnia sierota i nosic wor pokutny?teraz jestem w ciazy tak z 4 i nikt sie nie dziwi ale nie mieszkam w polsce pozdrawiam