Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adrainna Wudke

Aby uniknąć płacenia alimentów wystarczy......

Polecane posty

Gość Adrainna Wudke

Aby uniknąć płacenia alimentów wystarczy wpłacić drobną sumę raz na jakiś czas. Upada wtedy (według prokuratury rejonowej ) zarzut "uporczywości" i wszyscy mają święty spokój. Wszyscy, tj. niepłacący i organa ścigania. Gorzej z dziećmi. Mój były mąż z drobnych alimentów (po 300 zł na każde z dzieci) uzbierał sobie ponad 50 tys. zaległości. I co? I nico. Ma się dobrze. Jak się czują dzieci, które widzą jego matactwa? Czy jest to dowód jego do tych dzieci miłości i troski o nie? Piszę, bo panuje społeczne przyzwolenie na niepłacenie alimentów. Do sejmu się wejdzie, w towarzystwie każdy rękę poda. A jest to proceder obrzydliwy, bo uderza w dzieci. I nierzadko w podatników, którzy są zmuszeni do płacenia zamiast tatusia.

Gość gość
Dodaj jeszcze proceder równie obrzydliwy czyli wyłudzanie pieniędzy z Funduszu Alimentacyjnego. Wystarczy że mamusia złoży do komornika papierek że tato nie płaxi. Po 3 miesiącach zgłasza się do FA i dostaje kasę. NIKT NIE SPRAWDZA czy matkaówi prawdę. Ona z założenia jest poza podejrzeniami. To ojciec musi się bronić. Trwa to całymi miesiącami. W tym czasie matka pobiera kasę z FA nawet po 500 zł na dziecko. Po kilku - kilkunastu miesiącach okazuje się że pobierała pieniądze bezprawnie. Teoretycznie powinna oddać. Ale nie znam przypadku żeby matka oddała złotówkę. Ani takiego żeby poniosła jakiekolwiek konsekwencje. Tadam!

Gość gość
Ale niejednokrotnie uderza też w prostytutki, których podstawowym utrzymaniem jest "manie dzieci". A sensem życia szukanie nowego kotasa. Niebać baby!! Niebać :classic_cool:

Gość gość
Do czego ten ostatni wpis?

Gość gość
Do dopy. Cześć dopa :classic_cool:

Gość gość Natalia
Bo to powinno być tak... 1) Fundusz alimentacyjny powinien wypłacać pieniądze, tylko na te dzieci, których np. rodzic/e nie żyją lub jedno z nich/obydwoje są niepełnosprawni/chorzy i zupełnie niezdolni do jakiejkolwiek pracy. 2) Żadnych takich sytuacji, gdy 1 rodzic wychowuje, a 2 sprawny/zdrowy/zdolny do pracy się wymiguje od płacenia, ze skąpstwa, a najczęściej z zemsty na byłym partnerze, ze złośliwości itp. 3) Powinno być tak, że każdy kto się wymiguje od płacenia na swoje dzieci, powinien być aresztowany (na zasadzie, nie znasz dnia ani godziny), a jednocześnie zmuszony do pracy, choćby nawet jako więźniarz z kulą u nogi do kopania rowów, odśnieżania ulic itp. itd. Przy czym, za tą pracę, i te pieniądze, które zarobił powinien być opłacany jego własny pobyt + alimenty na dzieci. A jak nie chce pracować na przysłowiową kromkę chleba i szklanę wody dla siebie i alimenty na dzieci, to niech zdycha z głodu. 4) Licytacja majątków dłużnika, bezwzględne zabieranie prawa jazdy, wpisywanie na listy dłużników, nie udzielanie takim kredytów itp. itd. 5) Sprawdzać, czy samotne matki, wyłudzające z FA, aby na pewno są samotne, bo najczęściej są samotne, ale tylko na papierze, a tak naprawdę żyją w konkubinatach, jak w normalnych małżeństwach.

Gość gość
Mój były dorobił się już z tego tytułu ok. 150 tys zł. długu razem z odsetkami. Od wielu lat, aby nie płacić alimentów pracuje na pół etatu w firmie, która tak właściwie należy do niego. Już dawno przestałam się tym przejmować, jego błąd, jego długi. Ja dzięki FA nie musiałam się martwić o alimenty, a on? Nie spłaci tego raczej nigdy i zawsze będzie nad nim wisiał komornik, a to znaczy, że nigdy nic sobie nie będzie mógł kupić cenniejszego. Mieszkanie, samochód, telewizor, meble i nic na raty, bo żaden bank mu nie da kredytu. Żadnej legalnej pracy, a w przyszłości jakaś renta, emerytura. Nie zazdroszczę.

Gość gość
To straszne, jak on będzie żył nie mając kredytów! :P

Gość gość
Ty też raczej kokosów nie zarabiasz skoro FA ci płaci. Jeśli w ogóle cokolwiek zarabiasz. Więc twoją emeryturę też raczej cienko widać. Nie zazdroszczę.

Gość gość
Dziecko długi spłaci .

Gość gość
A czy to nasza wina, że wyszłaś za debila ?

Gość gość
dokladnie :) tylko glupi facet przejmuje sie dlugami za alimenty bo i tak kosztami za to pozniej dzieci obciazone beda. za konsupcje wydanych pieniedzy przez matke i tak dziecko zaplaci :) za to wlasnie my panowie kochamy kapitalizm :P

Gość gość
Od kiedy DA z FA jest dziedziczne ?

Gość gość
Matka ktora wyciaga pieniadze na swoje konto sugerujac sie tym ze jest biedna kobieta i nie ma co dziecku do gara dac nawet nie ma pojecia ze za te gary i kosmetyki kiedys dzeicko zaplacic bedzie musiec :)

Gość gość
gość Natalia Bo to powinno być tak... 1) Fundusz alimentacyjny powinien wypłacać pieniądze, tylko na te dzieci, których np. rodzic/e nie żyją lub jedno z nich/obydwoje są niepełnosprawni/chorzy i zupełnie niezdolni do jakiejkolwiek pracy. 2) Żadnych takich sytuacji, gdy 1 rodzic wychowuje, a 2 sprawny/zdrowy/zdolny do pracy się wymiguje od płacenia, ze skąpstwa, a najczęściej z zemsty na byłym partnerze, ze złośliwości itp. 3) Powinno być tak, że każdy kto się wymiguje od płacenia na swoje dzieci, powinien być aresztowany (na zasadzie, nie znasz dnia ani godziny), a jednocześnie zmuszony do pracy, choćby nawet jako więźniarz z kulą u nogi do kopania rowów, odśnieżania ulic itp. itd. Przy czym, za tą pracę, i te pieniądze, które zarobił powinien być opłacany jego własny pobyt + alimenty na dzieci. A jak nie chce pracować na przysłowiową kromkę chleba i szklanę wody dla siebie i alimenty na dzieci, to niech zdycha z głodu. 4) Licytacja majątków dłużnika, bezwzględne zabieranie prawa jazdy, wpisywanie na listy dłużników, nie udzielanie takim kredytów itp. itd. 5) Sprawdzać, czy samotne matki, wyłudzające z FA, aby na pewno są samotne, bo najczęściej są samotne, ale tylko na papierze, a tak naprawdę żyją w konkubinatach, jak w normalnych małżeństwach. Heeeee i myślisz że coś to zmieni. Nik Mnie do pracy nie może zmusić czy to na wolności czy też jak bym był ZK. Prawo jazdy heeeeeeeeeeee można jeździć bez niego a po co Mi kredyt jak kupuje produkty za gotówkę a o czarnej liście już nie wspomnę. Hmmm ciekawe jak ty byś musiała płacić alimenty kretynko, tak więc pomyśl dwa razy za nim coś debilnego napiszesz. Heeeeeeeee ale jesteście głupie!!!!!!!!!!!

Gość gość
ale się mądry, kochający tatuś wypowiedział! jak nie chcesz płacić na dzieci to ich nie rób!!! słyszałeś kiedyś o prezerwatywach? albo zrób sobie wazektomię - a jak te kobiety takie głupie, straszne i ohydne - to ich po prostu nie dotykaj!

Gość gość
Jak to nie dotykaj?? Głupiego psa sie kopnie, głupią babe przeleci i jakoś leci ;):)

Gość gość
ciekawi mnie jaka suma w procentach z alimentow przeznaczana jest na dziecko, a jaka na kaprysy ex maloznki ?

Gość gość
Uwierz mi u mnie na dzielnicy znajdziesz takich co to tatusiowi gębę dwa razy w miesiącu obiją,opony rozpieprzą,okienka wybiją,umilą życie skutecznie.Więc się boi i płaci.Prawnie odzyskiwać alimenty po co?????

Gość gość
A ile kosztują takie usługi bandziorów? I w jakiej walucie płacisz? Chyba sie domyślam......

Gość gość
skopanie i pobicie kobiety bez sladow widocznych plus zerwanie wszystkich maskotek wiszacych na szyi i palcach w cenie 120 zlotych nastraszanie ok 35-50 zetka

Gość gość
moja corka ma dziecko z facetem ktory zarabia 13 tys zl miesiecznie,mieli sie pobrac ale nie doszlo do slubu ,on jest rozwiedziony ma syna pelnoletniego ktory juz pracuje.Corka zrezygnowala ze slubu poniewaz ja oszukiwal, na ile moze liczyc na swojego synka , dotychczas placil jej dosc dobrze ale przestal

Gość gość
Na swojego synka zawsze może liczyć. Bo synkowie zazwyczaj kochają swoje mamusie. Więc raczej może liczyć że jak synek podrośnie to będzie jej płacił.

Gość gość
Szkoda że ty, babciu, nie możesz liczyć na swoją córkę. Ale to może dlatego że wychowałaś ją na dzi/wke, która wlazła do łóżka starego rozwodnika licząc na jego pieniądze?

Gość gość
Czy muszę płacić alimenty mamie która mieszkała u mnie 8 lat i nie ma żadnych dochodów,mam jeszcze rodzeństwo które się nie dokładało przez cały ten czas,teraz kiedy mama poszła do siostry ta domaga się alimentów od wszystkich. Bardzo proszę o poradę dziękuję

Gość gość
Tak. Jesteś w kręgu zobowiązanych do alimentacji matki. Jeśli nie zechcesz płacić dobrowolnie, a sąd tak orzeknie - będziesz zmuszona płacić. Poza tym myślę że to sprawiedliwie że siostra żąda od wszystkich dziec***artycypowania w kosztach utrzymania matki-starowinki. Nie sądzisz?

Gość gość
POSLIKMI SADAMI NIE WARTO SIE PRZEJMOWAC wiezienia i tak sa przepelnione a po 2 latach musza kare zawiesci

Gość gość
A gdzie są poslikie sady? I dlaczego po dwóch latach muszą cie zawiesić? Będziesz wisiał na gruszy, czy na wiśni? Kasztanie ;)

Gość gość
przecież alimenciarze, zalegający z płaceniem to się brzydzić sobą powinni. Wstyd mieć takiego kogoś w rodzinie, kumpla czy chłopaka. W cywilizowanym świecie takie zachowanie to wstyd i całe szczęście

Gość gość
" W cywilizowanym świecie takie zachowanie to wstyd i całe szczęście" A całe nieszczęście to pisać jak niedouczona gimnazjalistka. Zastanów się - gdzie w powyższym zdaniu powinna być kropka, żeby to zdanie wyraziło jakiś sens w tej twojej głupocie.