Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to możliwe, by ktoś przejął kontrolę nad komputerem, miał dostęp do wiadomoś

Polecane posty

Gość gość

ci, wszelkich danych itd...i mógł nawet nim sterować? Bo u mnie się dzieją dziwne rzeczy.

Gość gość
Nie wiem czy coś się dzieje, gdy jestem offline, ale mogę napisać co dzieje się konkretnie. Dzieją się następujące rzeczy: na gg nie dochodzą moje wiadomości do ludzi( niektóre) doszło też do tego, że dziś koleżanka napisała mi, że dostała ode mnie coś czego nie napisałem, wygląda też na to jakby ktoś otwierał wiadomości które dostaję dodam, że na bank nikt nie ma dostępu do mojego sprzętu w domu. Zmienia się tez ilość miejsca na dysku( samoistnie) ja nic nie ściągam. I do tego kiedyś ktoś napisał tu o mnie coś co mógł wiedzieć tylko czytając wiadomości, a jest też coś takiego, że ktoś się pode mnie ciągle podszywa, nawet jak zmienię nicki to tak jakby ta osoba wiedziała od razu, że to ja. Nawet jeśli mogła się tego domyśleć to skąd ktoś wiedziałby tu rzeczy, które piszę ludziom na priv na gg?

Gość gość
moja kumpela tez tak miała. Ktos sie podszywał i wyzywał jej rodzine i znajomych.Zgłos to na policje

Gość IT
zrób skan komputera, jezeli skan wykryje wirusa to do kwarantanny, po zakonczonym skanie restart i nastepnie pozmieniaj wszystkie hasła, nie otwieraj dziwnych linków , gier itp

Gość gość
ale robię skany ciągle, wyskoczyło ostatnio, że niby jest 40 obiektów stanowiących zagrożenie. Usunąłem to wszystko, zrestartowałem, a sytuacja cały czas taka sama.

Gość Hej_
Możesz dać mi jakieś namiary na siebie autorko bym mógł się z Tobą skontaktować, nie będę tego pisał tu tobie bo mądralów tu nie brakuje.

Gość gość
No nie tylko z gg, bo mam jeszcze coś takiego, że nic nie robię, nie ściągam itd, a miejsce na dysku C zapełnia się samo i wyskakuje mi, że nie ma miejsca, a potem zmienia się na plus, znowu na minus i na plus. Zmienia się samo.

Gość IT
Polecam program kaspersky, z bezpłatnych to avira, ja tez tak ostatnio miałam i po tym co napisałam jest git

Gość gość
"Możesz dać mi jakieś namiary na siebie autorko bym mógł się z Tobą skontaktować, nie będę tego pisał tu tobie bo mądralów tu nie brakuje."- Wolę nie, zważywszy na to co się dzieje to boję się teraz podawać cokolwiek, komukolwiek, możesz napisać tutaj, chyba nic się nie stanie.

Gość IT
Albo format, chociaż to nei zawsze też pomaga :D

Gość Hej_
Podejrzewam że ktoś loguje się na twój komputer i nie pomożesz sobie sama z tym gdy masz mało wiedzy na ten temat. Nie wystarczy sam program antywirusowy czy jakieś inne wynalazki. Dużo wiem na ten temat i musisz zacząć od rejestrów w systemie są dziś takie programy że żaden program antywirusowy ich nie wykryje.

Gość gość
a czy sformatowanie i postawienie systemu od nowa może mi pomóc?

Gość gość
I chciałbym też w miarę możliwości dowiedzieć się kto jest za to odpowiedzialny i pociągnąć tę osobę do konsekwencji, w końcu to są moje prywatne rzeczy.

Gość aparat123456
możesz spróbowac z ad aware w trybie awaryjnym

Gość aparat123456
W dzisiejszych czasach, nie jestes jedyny, wirusy są rozsyłane wszędzie, począwszy od tych ktore odczytują hasła, po te które same logują się na komunikatory i rozsyłają wirusy w wiadomościach, dobry antywirus, dobre hasła najlepiej każde inne , i przeleć w awaryjce

Gość Hej_
Może pomóc ale powiedz jeszcze czy korzystasz z modemu czy z rutera bo sam system to jeszcze nie wszystko ktoś może nawet wejść tobie na ruter i nie będzie problemu by wejść tobie do komputera.

Gość gość
Hej_ skończ pieprzyć, ok? :D

Gość gość
Korzystam z routera, ale jest tu kilka urządzeń, przy drugim komputerze siedzi ojciec i nie ma z tym żadnego problemu. Najbardziej przeraziło mnie to jak ktoś tu napisał fakty z mojego życia, o których nikt nie mógł wiedzieć. Jestem pewien, że to nikt znajomy. Ktoś ewidentnie czyta moje wiadomości, albo widzi co robię w internecie.

Gość Hej_
I spodziewałem się takich odpowiedzi więc wiesz autorko teraz czemu nie chcę tu się wypowiadać. żegnajcie.