Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to może być ciąża?

Polecane posty

Gość gość

witam, wiem że już wiele podobnych tematów było, ale postanowiłam że Was zapytam. Otóż, okres powinnam dostać według moich obliczeń 12 lub 13 maja. Wiem, na razie spóźnia się on tylko jeden dzień, ale okres mam zawsze regularnie i to mnie martwi. Ciąży nie wykluczam, ale zabezpieczenie było. Na razie nic nie wskazuje na to by @ miał przyjść dziś .Lekko bolą mnie piersi, trochę częściej niż zawsze chodzę siku no i mierzyłam sobie temperature, która wynosi ok 37.3, a podobno (choć nie u każdej kobiety) przed okresem jest ona niższa.. Mogę być w ciąży?

Gość gość
A temp. od kiedy mierzysz? Możesz być w ciązy skoro współżyjesz więc albo poczekaj na okres albo zrób test.

Gość gość
no właśnie.. dziś ją tylko zmierzyłam, bo wyczytałam ze może wzrosnąć przy zapłodnieniu :/ Nie wiem jaka stała jest moja temp.Myślę o teście, ale masz rację, muszę poczekać jeszcze trochę, choc nigdy mi sie okres nie spóźnia, czasem dostaje go wcześniej

Gość gość
Od każdej reguły są wyjątki. Więc zawsze nie oznacza że nei bedzie zmiany/ To ludzkie ciało a nie komputer. Czasem tak bywa. Jednorazowy pomiar jest niewiele wart. a po drugie kiedy i jak mierzyłaś temp.? Bo też jest wazne.

Gość gość
mierzyłam temperature w pochwie dziś rano, ale nie po przebudzeniu. Zwykłym termometrem.

Gość gość
ale zdaje sobie sprawę z tego, że ten jednorazowy pomiar o niczym nie świadczy. Pozostaje czekać