Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zauważyliście ze ostatnio dużo ludzi ma problem z alkoholem

Polecane posty

Gość gość

Dość dużo i tym mówią w mediach,widać to na ulicach ,forach i wsrid znajomych.

Gość gość
a kiedys te trzeźwi chodzili :-D, wtedy O TYM NIE MÓWIONO

Gość gość
Zauwazylam ze Np w sklepie to co druga osoba w godzinach popołudniowych czyli jakby po pracy kupuje s to piwa a to wino.a w weekendy ti juz w ogóle.i to wszędzie w maluch sklepach i w marketach.

Gość gość
Ja znam takich wiecej.alkohol jest wszędzie promowany w reklamach serialach filmach .nie widzialam polskiego filmu w którym nie przewinal by sie wątek chlania.

Gość gość
Mój tato pije id ok 7 lat codziennie ok 2-3 piwa a w weekend zalewa sie w trupa.na razie na zdrowie nie narzeka ale wiem ze to kwestia czasu i szkoda mi go bo wiem ze będzie cierpial.

Gość gość
Coraz wiecej zatruc alkoholem sprzedawanym bez akcyzy,jak mozna pic cis takiego

Gość gość
taaa jasne to przez promowanie w serialach ludzie więcej piją, debile

Zamykają sklepy, nic dziwnego że alkohol coraz trudniej nabyć.

Gość gość
nie interesują mnie inni ludzi. Każdy jest dorosły i ma własne życie:)

Gość gość
Ja jestem kobieta mam 25lat i pije jedno piwo raz na 3 miesiace a moj facet ma 29 lat i pije codziennie po pracy jedno piwo,to juz alkocholizm?

Gość gość
To zależy czy potrafilby by przez jakiś czas nie pic tego jednego piwa.jak mialby z tym problem to jest zagrożenie ze jest uzależniony.

Gość gość
Alkoholizm rozwija sie latami i zazwyczaj zaczyna sie od jednego piwa albo lampki wina po pracy żeby sie odstresować.....

Gość gość
Jak mialam 15,16,17,18 lat to co weekend pilam piwa,bimber,wodke :D a teraz gdy juz od dawna jestem dorosla to niepije alkocholu bo nielubie ;)

Gość tt nn kk
Promocja wzorców zachowań w mediach ma duże znaczenie. Od ponad 20 lat lansuje się w Polsce obyczaj picia piwa i to bardzo skutecznie. Efekty są widoczne dookoła. W Polsce zawsze piło się dużo. Zawsze był to problem. Natomiast nie było tak nasilonego picia i alkoholizmu wśród kobiet i młodzieży. Ten głupkowaty wręcz kult picia piwa, to jednak nowość. Te uśmieszki tych piwnych kretynów i kretynek, którzy nie wyobrażają sobie wolnej chwili bez piwa. Ta radość na widok alkoholu, to wszystko razem, jest w pewnym stopniu wynikiem wieloletnich zabiegów reklamowych. Na kulturowo mocno uwarunkowaną skłonność do picia, nałożono wzorzec rzekomo umiarkowanego i kulturalnego picia piwa, co dzień, w każdej wolnej chwili, z uwielbieniem, namaszczeniem, przeżywaniem i skojarzeniem piwa z dobrą zabawą, przyjaźnią...