Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Anty "Whiskasowej" chemii

Polecane posty

Gość gość

witajcie, pewnie macie koty, psy. Czym je karmicie? czy podajecie im chemiczne whiskasy, kit katy czy domowe, niezbilansowane jedzenie? każdy sobie myśli, że to tylko zwierzę, ni będzie kupować lepszej karmy, ale czy chcielibyście jeść codziennie chemiczne chipsy z domieszką fast foodu?

Gość gość
czy są tu właściciele kotów/psów?:)

Gość gość
Mam psa. Chciałabym karmić go wyłącznie royal canin ale ta karma jest dla mnie zbyt droga. Kupuję ją więc na zmianę z pedigree, czapi, frolig i karmami purina. Pies dostaje jeść 2 razy dziennie przy czym wyróżniam 3 rodzaje posiłku dnia niego : mokra karma, sucha karma, coś domowego (np kasza , gotowane mięsko, twaróg).

Gość gość
Ja z braku czasu karmię mojego psa royal canin adult dla małych psów. Wiem, że to nie do końca zdrowo ale naprawdę nie umiem i nie mam czasu na regularne gotowanie jedzenia szczególnie, że jak kiedyś się zawziełam i wstawałam rano żeby mojej sunii zrobic ten ryż z kurczakiem i marchewką to chyba jej nie smakowało haha:P Ma 9 lat i trzyma się bardzo dobrze, ma zdrowe zęby, nie choruje i dobrze się czuje więc chyba jej służy ten chemiczny royal canin,.

Gość gość
są różne dobre karmy, nie tylko royal, który moim zdaniem jest przereklamowany. z wymienionych purina jest nienajgorsza, reszta do odrzucenia. niestety, jeśli chcemy psa, kota przygarnąć musimy wiedzieć, że wiążą się z tym wydatki. my możemy wybrać pokarm, zwierzęta zjedzą co im damy.

Gość gość
Mój wp*****la saszetki z biedronki i ch*j wam do tego !

Gość gość
royal nie jest chemiczny, są karmy o lepszy składzie.royal jest w miarę. trudno też samodzielnie zbilansować pożywienie dla psa/kota, by dać odpowiednią ilość składników odżywczych. najgorszy skład mają jednak te whiskasy, pedigree, kit katy, chappi itp. wystarczy odrobinę poczytać o tych karmach, by się przekonać

Gość gość
Pies i kot jest po to aby zjadał resztki po właścicielu.

Gość gość
Pies i kot jest po to aby zjadał resztki po właścicielu.

Gość gość
Autorko - a co lepiej ? Zostawic kotka na pastwe losu na dworze czy przygarnac , dac cieplo , milosc i miske z woda i whiskasem albo kitkatem ?

Gość gość
w sklepach zoologicznych (internetowych-bo stacjonarne są drogie) za kg whiskasa zapłacimy ok 6 -7 zł, natomiast za kg karmy, która jest o wiele bardziej wartościowa ok. 20 zł. możliwe jest by za kg jakiegokolwiek dobrego pożywienia zapłacić 7 zł za kg?

Gość gość
to może Ciebie przygarniemy i damy ci chipsy codziennie?

Gość gość
dziecku też dasz cokolwiek, żeby tylko przeżyło?

Gość gość
Lepiej dac cokolwiek niz wywalic na dwor i zeby nic nie mialo 🖐️

Gość gość
proponuje karme BOZITA i dla psa i dla kota

Gość gość
czy lepiej? nie odpowiem bozita jest ok, w miarę tania i dobra

Gość gość
chodzi mi głównie o to, żebyście nie brali reklam typu: "twój kot kupowałby whiskas" do serca, wręcz przeciwnie. odrzucili karmy tego typu całkowicie. magia reklam jest karygodna, ale to Wy dokonujecie wyboru.

Gość gość
to, że są to zwierzęta, nie oznacza, że możemy im dawać chemiczne karmy czy osolone, owarzywkowane części z mięsa

Gość Zuza89
Właśnie te wszystkie najtańsze karmy jak whiskasy etc, o karmach z dyskontów czy marketów nie wspomnę, to sa najgorsze jeśli chodzi o ich zbilansowanie - tam jest 80% wody a reszta popiół i inne takie. Jeśli już to karmy na bazie miesa: fitmin, http://www.krainapupila.pl/karmy-fitmin.html , josera itd i oczywiście royal - to są dobre karmy dla zwierząt, choć oczywiście nie są tanie w porównaniu z tymi dyskontowymi.