Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krocze po urodzeniu dużego dziecka

Polecane posty

Gość gość
4190 i 55 oraz 4100 i 59. Do seksu wróciliśmy 6 i 5 tyg po porodzie, byłam szyta przy obu ale nawet blizny nie czuje i przy seksie jak najbardziej ok, nie czuje zadnych luzow. Po pierwszym przez 2 tyg czułam że porozciagane ale się wstapilo wszystko :D nie bój się tak bardzo na kafe same bajkopisarki

Gość gość
Moja miała 3300 i 55 cm poród pierwszy bez nacięć i pęknięć. Polog trwał dwa tyg wtedy był pierwszy sex hmm było dziwnie bo było sucho jakby jakoś dziwnie, szału nie było ale po około miesiąca od porodu juz było dobrze choć ja czulam ze po dłuższym stosunku jest luźniej, maz twierdził ze nie czuje różnicy ale szczerze mówiąc ma dużego, przed porodem często stosunki bolaly przez rozmiar. 3 mies po o porodzie wszystko wróciło do normy nie czuje roznicy

Gość gość
Ja cie to szybko wracacie do seksu. Mój to nawet bez ciąży nie ma ochoty na seks :)

Gość gość
ja urodziłam córkę 4530 g.... było ciężko ale do przeżycia, dobrze że nie wiedziałam wczesniej że taka waga bedzie to bym pewnie myślała o cesarce a tak... szok... ale w sumie było ok, poród poszedł szybciej aczkolwiek krocze ucierpiało... długo dochodziłąm do siebie, miesiąc po jeszcze czułam krocze podczas chodzenia. Było lużniej, tez sie bałam...panikowałam ale czas.... zrobił swoje, pół roku po porodzie znów powróciły orgazmy.

Gość gość
powrót do normalności trwał u mnie bardzo długo ale to też ze względu na strach po porodzie sn, miałam pęknięcie,nacięcie i rana goiła się dość długo.był teżproblem z suchościąpochwy/pomagały lubrykanty i provag żel na codzień/ z czasem jednak wszystko mija. Co do "luzu"-to po drugim porodzie też miałam pęknięcie i lekarz musiał mnie zszyć bardzo dobrze bo nie mam problemów z żadnym rozciągnięciem. A nigdy nie ćwiczyłam mięśni kegla.

Gość 4100
Dziecko ważyło 4100 i naprawdę (nie mam powodu kłamać, zwłaszcza anonimowo na forum) i nie czuję żadnej różnicy, nadal osiągamy przyjemność jak przed ciążą, przez pierwsze kilka tygodni troszkę bolało (było napięte) miejsce po cięciu u samego wejścia do pochwy, ale teraz 10 mcy po porodzie zapomniałam o tym

Gość 4100
No suchość, też była, ale żel pomagał :)

Czytam Wasze wpisy i jedno mnie zastanawia... Co ma waga i wielkosc dziecka do... no wiecie "stanu po". Przeciez to przede wszystkim rozmiar glowki dziecka jest w tym wypadku istotny. Tak mi sie przynajmniej na logike wydaje.

Gość gość
moi obaj synkowi wazyli 3 900 i przy pierwszym razie po porodzie wylam jak dziewica :P i po porodach w ogole mialam ladna mala nic nie wystaje itd jak u dziewczynki wiec to zalezy od kobiety :P