Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tuptuś_111

Sama w ciąży i szczęśliwa LISTOPAD 2014

Polecane posty

Witam dziewczyny. Może stworzymy grupę samotnych mam jeszcze w ciąży. To nie koniec świata pomimo pierwszego lęku. Właśnie kończę 3 miesiąc i z dnia na dzień czuję się szczesliwsza. Dzidzius był planowany i wyczekany..jak widać tylko dla mnie..są tu dziewczyny w podobnej sytuacji?

Gość littleprincess234
Witaj. Ja jestem juz w 7 miesiacu sama. Na poczatku to byl koszmar i nie chcialo mi sie zyc ale teraz w miare zaczynam akceptowac sytuacje. Z ojcem dziecka mam w miare normalny kontakt ale z nim nie bede. Mam nadzieje, ze wszystko jakos sie pouklada i los tez sie do nas usmiechnie ;-);-)

Gość malinowa77
Witam, jestem obecnie w 11tc. Totalna wpadka z kolesiem z ktorym bylam lacznie 2miesiace. Co prawda sex byl tylko przez 2tyg ale widac wystarczylo. Jestem w totalnym dolku... Zupelnie sama-zadnego oparcia w nikim. Doslownie. Mieszkam sama, pracuje na czarno (nocne zmiany po 14h) wiec lada moment zostane bez pracy i srodkow do zycia. Ojciec dziecka okazal sie strasznym dupkiem. Dziecka nienawidze ale nie potrafilabym usunac.... Po porodzie planuje oddac ojcu dziecka a sama spiepszyc jak najdalej od wszystkich...

Gość gość
nie kumam - dziecko planowane i wyczekane a jesteś samotna ? czyżbyś miała 20 lat i napalony instynkt a facet był ci tylko potrzebny byle kto byle spłodził? nie kumam naprawde takich ludzi którzy mają dzieci nie po ślubie albo choć nie z facetem z którym jest się pewnym że się chce mieć to dziecko.. biedne potem te dzieci - widze jak się mają te dzieci w pełnej rodzinie normalnej a jak te z dziwnych związków -

Gość gość
Szkoda mi Was, nie wyobrażam sobie tego- sama już w ciązy. Ja ciąze znosiłam żle zawroty głowy wymioty nie wiem jak dałabym sobie rade sama. Poród- a później opieka nad noworodkiem to wyzwanie, jednak jeżeli facet odpowiedzialny to przecież musi Wam pomóc! Co innego jak zachodzi się w ciąże z byle kim- nie znając zupełnie faceta, to nic innego jak głupota. Jednak to nie koniec świata początki sa trudne zresztą wielu mężów nie potrafi się sprawdzić w roli ojca wiec kobieta jest i tak samotna pomimo posiadania męza, wy wiecie na czym stoicie przynajmniej! Najważniejsze to zdrowie dziecka i wasze a reszta się ułoży.

Nie mam 20 lat, a na decyzje ojca dziecka nie mam wpływu. Mam 33 lata, prowadzę firmę, więc na siłę nie muszę walczyć o faceta. Skoro nie czuł obowiązku..jego sprawa. .jestem zdania, że te wszystkie związki utrzymywane ze względu na dziecko są jeszcze gorsze. Mam szansę na ułożenie sobie życia, stworzenie dla dziecka rodziny. A ślub? W moim otoczeniu tyle farsy już widziałam..Jak niektórym łatwo oceniać. .no ale nie po to ta grupa.. Początkowo było strasznie, bałam się i nie czułam nic..ale teraz ten dzidzius jest dla mnie najważniejszy na świecie:) Dziewczyny damy sobie radę :)

Gość gość
A czy Ci faceci na prawdę Wam aż tak pomagają ? Noo bez przesady..ile razu wypisujecie i żalicie się, bo ojciec się dzieckiem nie zajmuje..

Gość gość
Dokladnie! To nie wina kobiety, ze facet okazuje sie byc nieodpowiedzialny. Dziecko nie przekresla szansy na ulozenie sobie zycia z kims wartosciowym..

Tak to właśnie często bywa...szczęśliwe mężatki na pokaz, a to co w domu, tego nikt nie widzi. Ja nie należałam nigdy do kobiet, które na siłę ratowały związek. Zawsze byłam niezależna, a skoro coś się nie układa, to może być tylko gorzej...w mojej sytuacji dałam się nabrać, a on po prostu liczył, że dobrze się ustawi..nie mogłam pozwolić, żeby został w moim domu, nawet w sytuacji kiedy zaszłam w ciążę. Nie boję się sama wychowywać dziecka, bo zdecydowanie lepiej sobie poradzę niż mając w domu nieudacznika. Swoją drogą podziwiam kobiety, które tkwią z nieszczęśliwych związkach, bo nie dadzą sobie rady...myślę, że każdy da sobie radę, trzeba tylko chcieć...a kto jak kto...ale kobieta zawsze da sobie radę, zwłaszcza jak ma dziecko.