Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola 17 lat

Ciąża bez wytrysku

Polecane posty

Gość gość
Dlatego tez dziewczyna musi udac sie do ginekologa bo prawdopodobienstwo ciazy jest duze. Jesli jest w ciazy, to wazne by zadbala o swoje zdrowie i dzidziusia. Litosci ludzie, lepiej isc do lekarza upenic sie niz robic testy ciazowe, ktore moga sie mylic. Jesli nie jest, to bedzie dla niej lekcja na przyszlosc. Wszystkiego dobrego zycze

Gość gość
nie musisz byz mama u ginekologa raczej... ja pierwszy raz bylam majac 17 lat. bez mamy..

Ginekolog jest w stanie potwierdzic ciaze od ok. 6 tyg., czyli w przypadku autorki to za ok. 2 tyg.!!! Po co ma isc teraz, kase wydawac, a lekarz jej powie, ze jeszcze nic nie widac, bo jest za wczesnie.

Gość gość
Ehh... Tak to jest jak dzieci się biorą za sprawy dorosłych a nie za szkołę... I co z tego wynika? Stress i ogromne przerażenie - mogę być matką - niechcianą. Współczesna kultura nam oferuje totalne rozpasanie seksualne i kaleczy psychikę młodzi ludzi.

Gość gość
ja też byłam w ciąży w twoim wieku oczywiście planowanej ;p teraz mam 20 lat moje dziecko ma 2 lata jestem najszczęśliwsza na świecie

Gość agus1806
Ola napisz jak wyszedł Ci 3 test..

Gość gość
Gosc 10:11 yhyyy jasne 17 lat w ciazy planowanej sama siebie oszukujesz czy co?Nie wierze ze nastolatka zaplanowala ciaze w takim wieku a szkola,rodzice?Powiedzieli ze chca byc juz dziadkami i se zaszlas?A dyskoteki imprezy mlodosc?I co najwazniejsze praca utrzymanie tego dziecka.Albo to jakas patologia albo swiat zwariowal bez kitu.Ja tego nie lykami,teraz jestes szczesliwa ok ale na bank wpadlas.Nie usprswiedliwiaj samej siebie bo to smieszne.

Gość gość
są odpowiedzialne nastolatki, które dorosły do roli matki i mogą mieć dzieci.

Gość gość
Yhyyy taaa a za co zyja?No chyba ze siedza mamusiom na glowie cale zycie to tak.Ale to nie jest odpowiedzialnosc niestety.

Gość gość
Odpowiedzialnoscia za dziecko jest w pierwszej kolejnosci zapewnic mu byt.Nie wystarczy przytulic i wyjsc na spacerek.Tez nie wierze w to ze to takie swiadome matki gowniary z gimnazjum no nie rozsmieszajcie mnie.Kazda zdrowa psychicznie nastolatka mysli o zabawie,imprezach,swoich pasjach,znajomych a nie o tym aby pchac wozek.Pozniej milosc rodzicielska z pewnoscia sie pojawia ale nie wciskajcie kitow ze planujecie ciaze jako 17-latki.Bo w to to nikt nie uwierzy sorry.

Gość gość
nikt wierzyć nie musi, taka jest prawda

Gość gość
plemiki zyja czterdziesci osiem godzin ,moze byc przerywany i tez mozna zajsc

Gość gość
Zacznijmy od tego,że stosunek przerywanyNIE JEST żadna metodą antykoncepcji !!

Gość gość
Jeżeli chłopak się w tobie nie spuścił, to nie ma szans na ciążę. Jestem facetem i wiem co mówię.

Gość gość
juz widze jak 17 latka oblicza sobie dni plodne i stara sie o dziecko z partnerem :) to ze uprawialas seks, wpadlas ale zdecydowalas sie wychowac dziecko to nie jest planowana ciaza, to jest pogodzenie sie z rzeczywistoscia

Gość gość
Inna sprawa że ja na wszelki wypadek użyłbym prezerwatywy. Tak dla pewności. Bo z samokontrolą w trakcie seksu różnie bywa.

Gość gość
mam 17 lat jak autorka jestem w ciazy, dziecko nie bylo planowane gdy zrobilam test nie mialam takich wpadek jak ty z kreskami odrazu 2 byly najtrudniejsze bylo nie to zeby chlopakowi powiedziec ale ojcu wyszlo jak wyszlo. teraz z ojcem malucha mieszkam jest nam dobrze razem opiekuje sie mna nie mam powodu narzekac, wazne zeby jakos sie pogodzic z ciaza i calym pakietem

Gość gość
Jeeaa... Watykańska ruletka najlepszą antykoncepcją na świecie. Dzieciakowi możesz kiedyś z czystym sumieniem powiedzieć że jest "wykapany tata" :-)

Gość gość
Ola zaginęła;d

Gość gość
Jestem :) zroobiłam dzisiaj 4 testy i uwaga. NIE JESTEM w ciąży :) przepraszam, że wczoraj musieliście się niepotrzebnie produkowaliście, ale dziękuję za wsparcie :** a w aptece pani powiedziała mi, że jeden na kilkadziesiąt testów jest wadliwy i pokazuje dwie kreski ;)

Gość Ola 17 lat
sorki :) to Ja :D

Gość gość
no to masz nauczke :) a wszsytkie 4 wyszly negatywnie?

Gość gość
super ;)

Gość gość
tak, wszystkie 4 negatywne :))

Gość Ola 17 lat
:)

Gość gość
gratuluje :D

Gość Ola 17 lat
dziękuje

Gość gość
po takim alarmie chlopak już nie pociupcia