Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny, ile tygodniowo czasu spędzacie na sprzataniu?

Polecane posty

Gość gość

praniu itd? gotowanie pomijam. Mi jakoś strasznie duzo wychodzi, a dzieci nie mam. jakaś niedorajda jestem? :O wczoraj np. zdjąć pranie z suszarki, jedno pranie powiesić, kolejne pranie przebrać kolory i wstawić, kretem zlew przepłukać, naczynia pościagać z suszarki, umyć kolejne (i tak nie wszystkie) to mi 50minut az zajęło. no jestem trochę ślamazara, ale zeby az tak :(

Gość gość
boszszsze - następna, która nie ma swojego życia, tylko żyje sprzątaniem i praniem dla swojego misia

Gość gość
Nie, lepiej zyc w syfie i spleśniałych talerzach bo będe czekać 2tyg aż "miś" wróci i posprzata. czasami pomyśl co piszesz

Gość gość
nie mówię o pleśni idiotko tylko o wiecznym lataniu ze ścierką

Gość gość
zresztą, co tzn ze sprzatasz DLA kogoś? lubię mieć czyste ciuchy, czysty kibel itd. sprząta sie dla siebie. Ty w takim razie w ogóle nei sprzatasz? czy myjesz tylko co drugi talerz i pół wanny bo tylko tyle "przypada" na Ciebie?

Gość gość
Nie, lepiej zyc w syfie i spleśniałych talerzach bo będe czekać 2tyg aż "miś" wróci i posprzata. czasami pomyśl co piszesz xxx ależ skąd - misio musi mieć wszystko czyściutkie i podane pod nosek - no bo jeszcze do innej poleci i co wtedy?

Gość gość
GDZIE Cię wyzwalam? To dlaczego Ty mnie wyzywasz? wymieniłam rzeczy które wczoraj zrobiłam, zadne z nich nie było lataniem ze ścierką dla widzimisię. Same matki tutaj a poziom jak z rynsztoka. Tylko dzieci żal

Gość gość
ja sprzątam codziennie - odkurzanie , mycie podłóg , ścieranie kurzy. Mycie blatów w kuchni, parapetów - po kilka razy dziennie. Mam dzieci i małe mieszkanie - 46 m. Pracuje .

Gość gość
Czy ktokolwiek PRZECZYTAŁ ze zrozumieniem co napisałam? Ja nie wiem, może Wy siedzicie w syfie i to lubicie, że dla Was pranie jest niepotrzebne, a mycie naczyn do dla faceta.

Gość gość
I zajmuje mi to godzinę

Gość gość
gość ja sprzątam codziennie - odkurzanie , mycie podłóg , ścieranie kurzy. Mycie blatów w kuchni, parapetów - po kilka razy dziennie. Mam dzieci i małe mieszkanie - 46 m. Pracuje . xxx i dopisz jeszcze, że masz kilka godzin dziennie czasu na kosmetyczkę i zabawy z dziećmi!

Gość gość
Ja mam 2 malych dzieci, miesieczne i 4 latke, takze sprzatam z rana po sniadaniu, oprozniam zmywarke, wstawiam naczynia, wstawiam pranie, skladam ciuchy z dnia poprzedniego, kiedy starsza jest w przedszkolu to odkurzam, przetre toalete, corka jak siada to dotyka raczkami do sedesu, takze to musze robic co dzien, przychodzi mala, balagani, przed obiado-kolacja znowu sprzatam z wierzc*****est obiad i Tu juz kuchnie po obiedzie i balagan kiedy mala idzie spac ogarnia maz, itd. Dzien swistaka :p

Gość gość
ty leniu śmierdzący - powinnaś jeszcze codziennie iść na 10 godzin do pracy!!!

Gość gość
pRacuje 14 dni w miesiącu po 12 godz. Sprzątanie zajmuje mi godzinę i tak, mam czas dla dzieci ::)

Gość gość
Godzina to szybko jak przy dzieciach. Ja mam 40m2, 1,5h nam zajmowało jak razem sprzątaliśmy, ale to raz na kilka dni. Chyba faktycznie codziennie lepiej chwilę poświęcić i na biezaco wtedy wszystko jest. Tylko bez dzieci to powinnam być szybsza, a ja jak żółw :P Chociaz sama bałaganie czasami jak dziecko.

Gość gość
Przez godzinę kiedy ja sprzątam córka ogląda bajki. Wiec co to za wyczyn ? Ty tylko godzina dziennie. Nie rozumiem o co chodzi z tym pytaniem o zabawę i kosmetyczke :-/

Gość gość
Pisałam ze to małe mieszkanie - 46 m. Dwa pokoje, w tym jeden z kuchnią. Ti nie pałac

Gość gość
Powiem szczerze, ze mi sprzątanie zajmuje około 3-4 godzin tygodniowo. AZdecydowanie ma na to wpływ odkurzacz centralny http://www.odkurzaczedomo.pl/, który mam założony w domu. Nie musze taszczyć sprzetu z góry na dół po schodach, nosić go od pokoju do pokoju, wszystko mam pod ręką. I przede wszystkim jurz tak się nie gromadzi, bo nie krąży w powietrzu tylko jest wyrzucany na zewnątrz.

Gość gość
10 godzin tygodniowo,80 metrów,3 dzieci (3.5 roku i blizniaczki 4 miesiace)